به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، حسین غیاثوند در جلسه کمسیون شهرسازی بیان کرد: مجموعه شهرداری، حوزه شهر سازی و معماری شهر قزوین و دیگر دستگاه های مربوطه، سازندگان و مردم باید به آموزه ها و مبانی اسلامی و ایرانی در شهرسازی توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: اگر ما متولیان، بسترهای فرهنگی و اجتماعی معماری اسلامی و ایرانی را در جامعه ایجاد کنیم، معماری ایرانی و اسلامی برای مسئولان و مردم به یک باور تبدیل می شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر قزوین افزود: هدف ما بودن و یا نبودن معماری و تنها صحبت و شعار دادن نیست و می خواهیم این موضوع به مطالبه عمومی تبدیل شود و مردم از اجرای آن استقبال کنند چراکه با همیاری و اهتمام آنها مسئولان نیز توجه ویژه به این بخش خواهند داشت.
وی توضیح داد: حوزه معماری اسلامی وسیع بوده و هرچه در این بخش پژوهش کنیم باز هم نیازمند تحقیق و بررسی هستیم، از این رو بنا داریم این بحث ها را به نقطه شروع کار برسیم و در پایان سال ضوابط و الگوی تدوین شده را به مجموعه شهرداری و سازمان نظام مهندسی ابلاغ کنیم و ضوابط معماری اسلامی و ایرانی در طراحی پل ها، ساختمان ها، مجموعه های تجاری، خدماتی، پارک ها و سایر مکان ها نیز قابلیت تعمیم دارد.
غیاثوند اعلام کرد: گروه های مختلف مردمی، نهادهای دولتی و به ویژه غیر دولتی، حوزه، دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و به ویژه رسانه ها می توانند در چرخه ی متحدی که از این پس برای ترویج فرهنگ معماری اصیل اسلامی و ایرانی در شهر قزوین که برای الگو سازی در کل کشور شکل می گیرد، عضو باشند.
وی با انتقاد از بی توجهی ادارات و نهادها، برخی دانشگاه ها، بانک ها و برج های تجاری به استفاده از نمای کامپوزیت و شیشه در نماهای این ساختمان ها، گفت: اگر دستگاهها به معماری اسلامی و ایرانی بی توجه باشند، این نهضت نمی تواند در شهر و حتی کشور شکل بگیرد و مردم اهمیت موضوع را درک نخواهند کرد.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین در ادامه با اشاره به توجه دیگر کشورهای اسلامی به معماری اسلامی و اینکه معماری ایرانی در بین دیگر مسلمانان جهان از جایگاه بالایی برخوردار است، تصریح کرد: با الگو پذیری از دیگر کشوهای اسلامی و شکوفایی پتانسیل ها و جذابیت های موجود و توجه به اینکه دبیرخانه دائمی مجمع جهانی شهر اسلامی در قزوین دایر شده می توانیم معماری اسلامی و ایرانی را احیاء کنیم.
وی یادآور شد: علاوه بر اتمام طراحی ضوابط مربوطه باید خروجی کار در قالب ساختمانی با نمای اسلامی و ایرانی به مخاطبان ارائه شود ضمن اینکه علت های تمایل برخی به استفاده از نمای غربی و یا کامپوزیت و شیشه باید بررسی شده و در دفترچه ضوابط معماری برای عدم استفاده از آنها پاسخ قانع کننده داده شود.
پایان پیام/
نظر شما