حجت الاسلام حسن معلمی، دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که دولت چگونه می تواند همدلی و همزبانی خود را با ملت در عرصه تحول علوم انسانی به منصه ظهور رساند، اظهار کرد: دولت باید بخش عظیمی از نیروی خود را به امور فرهنگی از جمله تحول علوم انسانی اختصاص داده و آنها را بسیج کند هر چند در راستای پرداختن به امور فرهنگی جای کار زیادی وجود دارد اما باید اولویت دولت با مساله تحول علوم انسانی باشد.
وی افزود: در این راستا وزارت علوم، فناوری و تحقیقات، آموزش عالی، آموزش و پرورش و هر مرکز دولتی به فراخور حال خود می تواند در تحول علوم انسانی و تولید علم دینی نقش موثری داشته باشد.
معلمی با تاکید بر اینکه دولت از طریق وزارت علوم، فناوری و تحقیقات می تواند به نحوی شایسته در زمینه تحول علوم انسانی همدل و همزبان با ملت شود، گفت: به نظر می رسد با تاکید رهبر معظم انقلاب، دولت عزم جدی در پاسخ به خواسته های ملت و به ویژه خواسته های لازم و ضروری دارد که امیدواریم با اولویت دادن به تحول علوم انسانی در برنامه های فرهنگی، این مهم انجام شود.
وی همچنین با اشاره به همدلی و همزبانی دولت با ملت در راستای برپایی کرسی های آزاداندیشی در راستای تحول و پیشرفت، بیان کرد: دولت با باز گذاشتن فضا و خالی کردن آن از خرافه گرایی و تعصب و برداشتن محدودیت ها، می تواند عزم جدی را در این زمینه به کار گیرد و گام مهمی بردارد.
مولف کتاب "نگاهی به معرفت شناسی در فلسفه غرب" تصریح کرد: متاسفانه هنوز در برپایی کرسی های نظریه پردازی و آزاداندیشی آن گونه که باید، موفق عمل نکرده ایم و از این جهت نتوانسته ایم به توصیه های رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم و هنوز به نقطه مطلوب در این مساله نرسیده ایم.
وی اذعان کرد: وزارت علوم، فناوری و تحقیقات می تواند در دانشگاه ها، کمیسیون هایی مبنی بر برپایی کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی دایر کرده و نظریه ها و آراء مورد بررسی قرار گرفته و اگر صلاحیت عرضه به جامعه داشت، ترویج آنها صورت پذیرد.
حجت الاسلام معلمی با تاکید بر اینکه دانشگاه بهترین نقطه سرآغازی است که می تواند برپایی کرسی های آزاداندیشی را تحقق بخشد، عنوان کرد: اگر این اتفاق رخ دهد، به تدریج دانشجو، اساتید و مراکز علمی عادت به شنیدن قول مخالف داشته و قدرت تحمل و نقد علمی آنها افزایش خواهد یافت و این گونه تنها به شعار و شعارزدگی دچار نخواهیم بود که در این راستا وزارت علوم می تواند جلودار باشد.
دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی با تاکید برپایی کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی نیاز به اختصاص یافتن بودجه ای از سوی دولت دارد، عنوان کرد: چه بسا مراکزی که در این زمینه فعالیت می کردند اما به دلیل نبود بودجه تعلیق شده و از کار خود باز ماندند.
وی ادامه داد: برخی نظریه ها و آراء ارزش و اعتبار علمی بالایی دارند و صرف کردن هزینه برای آنها و تشویق و تقدیر صاحبان آن امری پسندیده به شمار می رود که در راستای پیشرفت کشور نیز می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد، هر چند علم ارزشی دارد که قابل قیمت گذاری نیست.
عضو هيئت علمي گروه فلسفه دانشگاه باقر العلوم(ع) خاطرنشان کرد: اگر ایده پردازان در علوم مختلف اعم از علوم انسانی و فیزیکی و مهندسی و پزشکی با حمایت دولت وارد عرصه شده و با خیالی آسوده نظرات خود را در محافل علمی بیان کرده و به نقد بگذارند، هر چند با آسیب های جانبی پس از آن مواجه شوند، می توان به تولید علم و رونق بازار دانش و تحول علوم کمک کرد و البته این مساله نیر حد و مرزهایی دارد که ضمن رعایت آن، نباید اساس ماجرا را منتفی کرد.
پایان پیام/
نظر شما