شاعران به عشق عرفانی توجه کنند/ بالندگی ادبیات انقلاب در دهه ۷۰

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ابوالحسنی با بیان اینکه مضامین زیادی از انقلاب مغفول مانده است، گفت: مشکل ادبیات ما از جمله ادبیات انقلاب وجود افراد متبحر انگشت شمار در زمینه نقد و نظریه پردازی است.

حجت الاسلام حامد ابوالحسنی، نویسنده و فیلمساز در پاسخ به این سؤال که چه مضامینی از انقلاب در ادبیات مغفول مانده است به خبرنگار شبستان گفت: برای اینکه سبک ادبی در ادبیات شکل بگیرد سه مرحله باید طی شود؛ تکوین، بالندگی و نبوغ و تثبیت. ادبیات انقلاب اسلامی در سال 42 متولد شد. نسل اول و پایه گذاران ادبیات انقلاب مردم بودند. در حقیقت پیشینه و ریشه ادبیات انقلاب ما، شعارهای خیابانی مردم بود.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی ادامه داد: شاعرانی همچون موسوی گرمارودی و قیصر امین پور مضامین انقلابی را گرفتند و شعر انقلاب را وارد مرحله دوم کردند. در دهه دوم انقلاب نویسندگان و شاعران دیگر کار کردند و مفاهیم و آرمان های انقلاب را در داستان و شعر منعکس کردند. این دهه، دهه معنا و مضمون بود و روی ساختار کار نشد.

 

وی دهه 70 را مرحله بالندگی ادبیات انقلاب دانست و افزود: شاعران روی معنا سوار شدند و کار روی ساختار و فرم انجام شد و قالب های جدید و فاخر، شعرهای نیمایی و نو در این زمینه گفته شد.

 

این نویسنده و فیلمساز با اشاره به آغاز مرحله بلوغ و تثبیت ادبیات انقلاب از دهه 80، اظهار داشت: ادبیات انقلاب در این دهه شناسنامه دار و استاندار شد. در حقیقت شعر، داستان و رمان انقلاب در این مرحله شناسانده شد.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی مشکل ادبیات از جمله ادبیات انقلاب را نظریه پردازی و نقد عنوان کرد و گفت: برای نقد و نظریه پردازی شعر و داستان به کسانی نیاز داریم که در حوزه معنا و فرم تبحر داشته باشند اما متاسفانه این افراد انگشت شمار هستند.

 

وی با بیان اینکه مضامین زیادی از انقلاب اسلامی مغفول مانده است، تصریح کرد: در دهه های اول انقلاب خوب به اندیشه های مذهبی و انقلابی پرداخته شد اما در حال حاضر چهره های انقلابی و شهیدان اوایل انقلاب و دفاع مقدس فراموش شدند و به آنها پرداخته نمی شود.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی با اشاره به اینکه شعرهای حماسی و دینی می توانند با مسایل زمانه تطبیق یابند، بیان کرد: امروز بحث مدافعان حرم را داریم که برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) و حرم ابا عبدالله الحسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) به سوریه و عراق می روند و با داعش مبارزه می کنند، اینها را باید در قالب هنر بیان کرد و زنده نگه داشت.
 

وی با تاکید بر لزوم معرفی چهره های ملی و تاریخی در قالب هنر، اظهار داشت: ما فقط به فیلم چمران نیاز داریم شهید چمران باید در شعر، داستان و رمان ما نفوذ کند.

 

کارشناس دفتر مطالعات راهبردی معاونت فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: غرب تلاش می کند که انقلاب را جدا از مردم جلوه دهد در صورتی که انقلاب از دل مردم بود و از مردم جداشدنی نیست. مسئله بیگانه ستیزی و خودباختگی اوایل انقلاب مطرح بود با تلاش های دکتر شریعتی و اقبال لاهوری افول کرد.

 

وی با تاکید بر لزوم پرداختن به عشق عرفانی عنوان کرد: بحث عشق عارفانه را در شعرهای امام خمینی (ره) و عرفا داریم ولی الان فقط به عشق های مجازی و زمینی پرداخته می شود به گونه ای که وقتی سخن از عشق می شود همین عشق ها متصور می شو. شاعران باید عشق عرفانی را در اذهان جا بیندازند.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی معتقد است، جوانان می توانند به اقتدار، بالندگی و پیشرفت جامعه کمک کنند و در این زمینه شعر می تواند با ترسیم افق های انقلاب به منظور مبارزه با یأس و ناامیدی موثر واقع شود.

 

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در زمینه شعر آیینی فرمودند"مناجات ها جای کار زیادی دارد". هر چقدر این مناجات ها زیباتر و شیواتر باشد روی متعهدتر بودن جوانان بیشتر اثر می گذارد. مقام معظم رهبری همچنین در مورد حماسه دفاع مقدس فرمودند" اندیشه هایی که پشت دفاع مقدس بوده و ریز حوادث آن جای کار زیاد دارد".

 

این نویسنده با بیان اینکه نامه رهبری به جوانان اروپا نیز می تواند دستمایه خوبی برای شعر باشد، یادآور شد: مقام معظم رهبری نکات و مضامین خوبی ارایه می دهند که می تواند مسیر روشن و خوبی برای شعرا و داستان نویسان باشد.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 452058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha