به گزارش خبرگزاری شبستان، سمپوزیوم قرآن با برنامه ریزی و هماهنگی رایزنی فرهنگی کشورمان در کنیا با همکاری دانشگاه نایروبی در کنیا برگزار شد.
عباس فرمندی رایزن فرهنگی کشورمان در نایروبی در این خصوص گفت: مصادف با ایام ارتحال جانسوز امام و با محوریت قرآن بعنوان کتاب مرجع مسلمانان بر آن شدیم تا با همکاری مراکز علمی و قرآنی داخلی و خارجی بصورت آکادمیک و علمی مباحث و مفاهیم قرآنی را مطرح کنیم تا اندیشمندان مسیحی و مسلمان را بیشتر با آن آشنا کرده و به بحث علمی گذاریم. لذا با بخش و دانشکده فلسفه و مطالعه مذاهب دانشگاه نایروبی وارد مذاکره شدیم و با ارسال فراخوان به اکثر مراکز مرتبط توانستیم با دریافت 30 مقاله شرکت کنندگان و مقالاتی از کشورهای تانزانیا، اوگاندا، نیجریه، آفریقای جنوبی، اندونزی، ایران و کنیا را گردهم آوریم تا اولین سمپوزیوم قرآنی در آفریقا را برگزار کنیم.
رایزن فرهنگی ایران در کنیا در ادامه تصریح کرد : 8 مقاله از کشورمان 7 مقاله از سایر کشورها و 10 مقاله از کشور میزبان کنیا ارائه و عرضه شد که نکته بارز آن حضور محققان و اساتید ایرانی بود که با محوریت انجمن علمی اعجاز قرآن و تنی چند از اساتید دیگر عنوان شد.
گفتنی است دکتر علیرضا طالب پور رئیس انجمن اعجاز قرآنی با ارایه مقاله با موضوع مرزهای دانش از دیدگاه قرآن، دکتر حسن زاده با موضوع جنین شناسی در قرآن، دکتر شجاعی با موضوع بررسی علمی کلمه سما در قرآن و دکتر محمود واعظی با موضوع قرآن از دیدگاه امام خمینی هر کدام مقالات خود را ارائه کردند که سخنرانی دکتر واعظی با موضوع دیدگاه عارفانه امام به قرآن یاد امام راحل را در نایروبی آفریقا گرامی داشتند.
عباس فرمندی رایزن نمایندگی فرهنگی کشورمان در پایان ضمن قدردانی ویژه از محمود واعظی مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و استاد دانشگاه و خوش آمدی کاردار ایران در نایروبی و سایر همکارانش که در هر چه بهتر برگزاری این اجلاس 3 روزه نقش داشتند تصریح کرد: سطح کیفی و کمی سمپوزیوم بسیار راضی کننده بود و مقالات ارائه شده توسط اساتید ایرانی ضمن اینکه بار علمی بالایی داشت به مراتب بیشتر مورد توجه و بحث و نقد قرار گرفت.
نکته جالب توجه دیگر این همایش و سمپوزیوم قرآنی حضور یکی از اهالی هنر و خطاطان مرکز آفرینش های هنری آستان قدس رضوی بود که در حاشیه همایش با برپایی نمایشگاهی از آثار و نسخ قدیمی و قرآنی گوشه هایی از هنر اسلامی را به تصویر کشاند.
-سخنرانان افتتاحیه این همایش 3 روزه پروفسور واروتا رئیس دپمارتمان دین و فلسفه و خوش آمدی سرپرست سفارت ایران بودند. در ادامه اختتامیه این همایش علاوه بر سخنرانان اختتامیه و خارجی دکتر واعظی، حجت الاسلام علی نصیری استاد حوزه و دانشگاه به ایراد سخنرانی و پاسخگویی به شبهات و سوالات پرداختند.
رایزن فرهنگی ایران موضوعات و محورهای مقالات ارائه شده را در زمینه های: ارتباط علم اخلاق و علوم جدید از نظر قرآن، قرآن و جنین شناسی، قرآن و عدالت اقتصادی، قرآن و چالش های قانونی، قرآن و چالش های جهانی، قرآن و محیط زیست، قرآن و روابط بین دین، قرآن و مسائل فلسفی و مردم شناسی، قرآن و نظام آموزشی و قرآن از نگاه امام خمینی عنوان کرد.
نظر شما