بی تحرکی جامعه را تهدید می کند/ضرورت کیفی بخشی کلاس‌های درس تربیت‌بدنی

خبرگزاری شبستان: معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بی تحرکی سونامی بیماری‌های غیر واگیر است که جامعه را تهدید می‌کند، گفت: هدف این معاونت سلامت معنوی و سلامت جسمانی دانش آموزان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر مهزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش عصر امروز(۳۱ فروردین) در گردهمایی معلمان تربیت بدنی و مراقبین سلامت گیلان که در دهکده ساحلی بندر انزلی برگزار شد، با بیان اینکه در سراسر جهان به تربیت بدنی اهمیت خاصی می دهند، گفت: تربیت بدنی، تربیت جسم به تنهایی نیست.

 

تربیت بدنی ساحت‌های اجتماعی دانش آموزان را ارتقاء و بهبود می دهد

وی با بیان اینکه نگاه سخیف به تربیت بدنی نگاهی است که با یک ترجمه سخیف(تربیت بدن) صورت گرفته است، اظهار کرد: تربیت بدنی نه تنها ساحت‌های اجتماعی دانش آموزان را ارتقاء و بهبود می دهد، وفاق و سازماندهی، با هم زیستن و با هم تجربه کردن، کار تیمی و احترام به بزرگتر، وفاداری گروهی و نظم و انظباط که همه از آموزه های مهم شهروندی است را به دانش آموزان ارزانی می دهد.

دکتر حمیدی، تصریح کرد: اگر می خواهیم اخلاق اجتماعی و شهروندی را به  دانش آموزان بیاموزیم و آنان را برای زندگی فردا آماده کنیم، باید از شکست و پیروزی در تربیت بدنی درس زندگی بیاموزند.

وی با تاکید براینکه تربیت بدنی در حوزه پرورشی جایگاه رفیع دارد، افزود: وقتی مقام معظم رهبری می فرمایند"تحصیل، تهذیب و ورزش" یعنی توجه به سلامت جسم و روح و یعنی اینکه حضرت آقا به مسائل و ابعاد وجودی انسان آگاهند.

دکتر حمیدی، نگاه یک جانبه به انسان را منجر به خسران دانست و اذعان کرد: با توجه به فرمایش رییس جمهور که ورزش همگانی باید از مدارس آغاز شود رئوس فعالیت های تربیت بدنی در دولت تدبیر و امید، ورزش همگانی است.

وی مدرسه را کانون تحول فعالیت های ورزش همگانی عنوان کرد و ادامه داد: 105 هزار مدرسه با 12 میلیون و 500 هزار دانش آموز جمعیت هدف ما هستند.

دکتر حمیدی، افزود: دانش آموزان باید از مزایای سلامتی و جسمانی بهره گرفته تا یک دانش آموز متوازن باشند.

بی تحرکی جامعه را تهدید می کند

وی با اشاره به اینکه این روزها بجزء حیاط مدرسه جایی برای حرکت‌ها و تکاپوی دانش‌آموزان نمانده است، گفت: این کم تحرکی باعث شده روزبروز دانش آموزان چاق تر شده، کمربند شانه یشان کمتر شود و دیابت و بیماری‌های دیگر نیز به سن‌های پایین تر رسیده است.

دکتر حمیدی،  ادامه داد: امروز سونامی بیماری‌های غیر واگیر که منشاء اکثر آنها بی تحرکی است جامعه را تهدید می‌کند و دوای آن تحرک، ورزش و تربیت بدنی است.

وی در ادامه اضافه کرد: اینروزها هزینه‌های سنگینی صرف سلامت می شود که اگر برای ورزش و تحرک خرج شود میزان هزینه‌اش بسیار کاهش پیدا می کند.

دکتر حمیدی، گفت: آثار درس تربیت بدنی یک عمر فرد را در اوقات فراغت سالم، تامین می کند و دانش آموزی که در مدرسه مهارت را یاد بگیرد یک عمر بیمه است.

وی با بیان اینکه ما کار را برای کارکرد آن می‌خواهیم نه برای نمایش دادن، افزود: وزارت آموزش و پرورش 33 هزار معلم تربیت بدنی دارد که محور اصلی فعالیت‌هایش را در این حوزه بحث کیفی بخشی کلاس‌های درس تربیت‌بدنی قرار داده است.

دکتر حمیدی، در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت های این حوزه بیان کرد: آزمون عملی تخصصی، دفتر کار معلم و الگوی برتر پس از بررسی و ادغام قرار است در قالب یک برنامه ویژه فراگیر و اجرا شود.

وی به المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای اشاره کرد و اظهار کرد: چون مدرسه کانون تحول است این طرح را با شعار "به مدرسه باز می گردیم" با جمعیت هدف سه میلیون نفر آغاز کردیم که امروز به بیش از سه میلیون و 500 نفر رسیده است.

دکتر حمیدی، تصریح کرد: میزان خدماتی که در المپیاد درون مدرسه‌ای توسط اولیا، شهرداری‌ها، استانداری‌، مدیران مدارس و... تخمین زده شد بیش از 50 میلیارد تومان است.

اجرای طرح «حیاط پویا، حیات پایا» با بهره گیری از فضای حیاط مدارس

وی در ادامه به طرح مکمل المپیاد درون ورزشی اشاره و از اجرای طرح «حیاط پویا، حیات پایا» خبر داد که بهره گیری از فضای حیاط مدارس را در دستور کار خود دارد.

دکتر حمیدی، با بیان اینکه طرح کانون‌های درون مدرسه ای هم هفته آینده ابلاغ می شود، اذعان کرد: طرح مدرسه قهرمان نیز باید احیا ‌شود، که این طرح در حال حاضر در حال نگارش است.

وی در خصوص ورزش صبحگاهی مدارس با رادیو ورزش که از مهر ماه 94 در سال تحصیلی جدید اجرا می‌شود، افزود: فعالیت های این برنامه در همه مدارس مشترک و با نهضت داوطلبی و فعال کردن سازمان دانش آموزی انجام می شود.

دکتر حمیدی، خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت 40 هزار معلم پرورشی و تربیت‌بدنی که داریم، استفاده کنیم.

معاون وزیر آموزش و پروردر ادامه در خصوص حوزه سلامت با اشاره به اینکه 1 الی 7 اردیبهشت هفته سلامت است، افزود: طرح جدید ما سلامت دهان و دندان برای دانش آموزان شش تا 12 سال است.

وی با اشاره به اینکه این طرح با همکاری دندانپزشکی های علوم پزشکی اجرا می‌شود، از اجرای طرح غربالگری شنوایی، بینایی سنجی، آهن‌یاری و بسیاری از طرح‌های دیگر توسط مراقبین سلامت در مدارس خبر داد و تصریح کرد: بهداشت محیط، تفکیک زباله، سرویس بهداشتی‌ها و آبخوری‌ها و همچنین امنیت غذایی در بوفه ها از جمله مسائلی هستند که مورد توجه این معاونت است.

دکتر حمیدی، ادامه داد: در 40 هزار مدرسه ای که بوفه دارند باید غذاهای آسیب زا همچون سوسیس، کالباس، نوشابه و... حذف شوند که خوشبختانه 88 درصد مدارس این طرح را رعایت کردند.

وی سخت کوش ترین معلمان را در آموزش و پرورش مربیان بهداشت و سلامت توصیف کرد و افزود: این مربیان 30 ساعت در هفته برای 750 هزار دانش آموز کار می کنند.

سلامت معنوی و سلامت جسمانی دانش آموزان

دکتر حمیدی، هدف این معاونت را سلامت معنوی و سلامت جسمانی دانش آموزان عنوان کرد و ادامه داد: شعار امسال سازمان بهداشت جهانی «امنیت غذایی از مزرعه تا بشقاب» است، که در همین راستا کمپین تبلیغاتی تغذیه سالم در مدارس راه‌اندازی می‌شود.

گفتنی است، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در ادامه این مراسم به سوال حاضرین پاسخ داد و 16 نفر از معلمان تربیت بدنی و مراقبین سلامت تقدیر شدند.

پایان پیام/

کد خبر 452600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha