به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدحسن اکبریمطلق امروز(1 اردیبهشت) در کارگروه اجتماعی فرهنگی خراسان جنوبی اظهارکرد: پدیده کودکان خیابانی بعنوان یک واقعیت اجتماعی امروزه در بسیاری از کشورهای جهان به یک بیماری اجتماعی دردناک مبدل شده است.
وی افزود: تهدید سلامت اجتماعی مسئله ای است که اگر به آن پرداخته نشود در آینده باید هزینه های انسانی، اجتماعی و مالی فراوانی صرف شود تا مشکلات ناشی از این گروه کودکان حل شود و توجه به مسئله پیشگیری در هر امری ضروری تر از درمان است.
پذیرش ۳۰۰ کودک خیابانی در سال گذشته/افزایش ۵۱ درصدی کودکان کار در استان
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: کودک خیابانی فرد کمتر از18سال تمام است که به صورت محدود یا نامحدود درخیابان به سر می۲برد،اعم از کودکی که هنوزبا خانواده خود تماس دارد و ازسرپناه برخوردار است ویا کودکی که خیابان را خانه خود می داند و رابطه او با خانواده به حداقل رسیده و یا اساسا چنین ارتباطی وجود ندارد.
اکبریمطلق با اشاره به اینکه سال گذشته 300 کودک خیابانی ساماندهی شدند، بیان کرد: این میزان در سال 92، 153 کودک است که نشان دهنده افزایش51 درصدی کودکان کار در استان است.
وی ادامه داد: تعداد 9 کودکان خیابانی زیر شش سال سن، 128 نفر بین 6-11 سال سن، 91 نفر بین 12-14 سال سن و 72 نفر از کودکان خیابانی شناسایی شده بین 15 تا 18 سال سن داشته اند.
۸۷ درصد کودکان خیابانی یک نوبت مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از 29 درصد کودکان خیابانی شناسایی شده در خراسان جنوبی افغانی و بیش از 70 درصد ایرانی بوده اند، افزود: از این تعداد کودک ساماندهی شده مشکل 29 مورد زندگی و کار، 257 مورد فقط کار در خیابان، هفت نفر بدسرپرستی، شش نفر سایر و یک مورد فرار از منزل بوده است.
اکبریمطلق با اشاره به اینکه از کودکان پذیرش شده 291 نفر کودک کار بودهاند، ادامه داد: بیش از 87 درصد کودکان خیابانی شناسایی شده یک نوبت مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
وی به وضعیت تحصیلی کوکان خیابانی اشاره کرد و افزود : از تعداد 300 کود ک شناسایی شده 11 نفر زیر سن مدرسه، 67 نفر میزان تحصیلات تا مقطع راهنمایی، 130 نفر ابتدایی، 46 نفر مقطع متوسطه و 46 نفراز کودکان خیابانی نیز ترک تحصیل کردند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بيان اينكه 297 نفر از كودكان خياباني سابقه كيفري ندارند، بيان داشت: نگهداری موقت کودکان خیابانی، بازگشت به خانواده، حمایت مالی و حرفهآموزی را از جمله خدمات بهزیستی به کودکان خیابانی است.
۵۷ درصد کودکان خیابانی مشغول تفکیک زباله و جمعآوری ضایعات هستند
اکبری مطلق از تحويل 249 نفر از كودكان خياباني به خانوادهشان خبر داد و افزود: براي 63 نفر دورههاي حرفهآموزي برگزار و براي 68 نفر بدون حرفهآموزي اشتغال ايجاد شده است.
وی با بيان اينكه بیش از 57 درصد كودكاني كه در مركز بهزيستي ساماندهي شده اند در نامطلوبترين شرايط بهداشتي به کار تفکیک زباله وجمع آوری ضایعات مشغول بوده اند، ادامه داد: 53 كودكان خياباني فاقد هرنوع بيمه و 76 درصد زير 15 سال سن دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه 31 درصد ازکودکان خیابانی وکار شناسایی شده درمرکز بهزیستی مبتلا به مواد مخدر بوده اند که جهت درمان این کودکان هیچ سازمانی متعهد نمیشود، متذکر شد: همچنین 67 درصد کودکان خیابانی وکارساماندهی شده درمرکز بهزیستی درحال فروش موادمخدر شناسایی شده اند.
پایان پیام/
نظر شما