به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، دكتر سورنا ستاري امروز (3 ارديبهشت) در بازديد از مركز پرديس فارابي دانشگاه تهران گفت: فكر ميكنم كه علوم انساني اصل قضيه است و ما به اين موضوع به درستي نگاه نميكنيم.
وي گفت: ما با يك فرهنگ اسلامي پيشرفته چگونه در اين راستا از غرب ميخوريم و در صورتي است كه ميتوانيم در راستاي گسترش علوم انساني تلاش جدي داشته باشيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور بيان داشت: در قم سالانه نزديك به 20 ميليون زائر سفر ميكنند ما چه سوغاتي داريم كه به آنها بدهيم، در حوزه اسباببازي و فضاي مجازي و.... چرا ما نميتوانيم فرهنگ خود را منتقل كنيم، اين همان تجاري سازي علوم انساني است.
وي گفت: براي اين موضوع ستادي را راهاندازي كردهايم كه كار آن اين است كه در اين زمينه فعاليت داشته باشد، در حوزه ادبيات ما ادبيات غني داريم اما ديده ميشود كه در كشور از سن 4 سالگي در مهد كودكها در كلاسهاي زبان انگليسي ثبتنام ميكنيم چرا ما نتوانيم اين ادبيات خود را گسترش دهيم.
ستاري اذعان داشت: بايد در تجاري سازي علوم انساني نهايت تلاش را داشته باشيم، مدلهايي در اين زمينه وجود دارد كه بايد تست شود و حتي مدلهايي را نيز تست كردهايم كه جواب داده كه بايد گيرهاي آن رفع و تلاش شود تا بتوانيم در تجاري سازي بكوشيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: ما نياز داريم كه مراكزي واسطه داشته باشيم مانند مراكز رشد، پارك علمي فناوري و .... تا بتوانند در گسترش تربيت آن دانشجو تلاش شود.
وي گفت: مراكز رشد و نوآوري بايد تلاش كنند كه از دانشجو حمايت كند و بايد در بازپروري اين دانشجو تلاش كنند و بايد چنين فرهنگي را جايگزين كنيم.
ستاري گفت: بايد بتوانيم فرهنگ خود را منتقل كنيم و بايد شخصيتها و دانش و همچنين تكنولوژي در اين عرصه داشته باشيم.
وي گفت: بنياد نخبگان هم يك مركز ديگري است كه دوستاني كه فعاليت خوب علمي دارند در حال تلاش است و آيين نامههاي بنياد تغييرات خوبي ايجاد شده كه اميدوريم بتوانيم راهكارهاي خوبي در اين عرصه ايجاد كنيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: نخبگان قرآني و حوزوي نيز جزو آييننامه جديد است كه به آن اضافه شود و اميدواريم بتوانيم در اين عرصه نيز تلاش خوبي داشته باشيم.
ستاري با اشاره به اقتصاد نفتي گفت: اين اقتصاد نفتي سم است و ياد نگرفتهايم كه از ذهن خود پول در بياوريم و اين همان بيانات مقام معظم رهبري است كه فرمودند مديريت بچه پولداري.
وي تصريح كرد: اقتصاد نفتي به ما حكم ميكند كه پژوهش نفتي داشته باشيم و اين پژوهش نفتي يعني اينكه يك آزمايشگاه كنار دست ما باشد و اين شركتهاي بزرگ دنيا كداميك از اين موضوع استفاده كردند اما با اين وجود در تجهيز آزمايشگاهي نيز تلاش جدي داشتهايم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: در بحث علوم انساني باز هم تاكيد ميكنم كه بايد تلاش جدي شود و در اين زمينه كار نكردهايم البته قانونهاي خوبي اجرايي شده و از سوي ديگر صندوق نوآوري شكوفايي نيز حمايت خوبي در اين زمينه انجام شده است.
ستاري گفت: از سوي ديگر كشور نيز ديالوگ علوم انساني را زياد بيان ميكند كه اين نشانه توجه است و بسيار خوشحاليم و بايد در اين زمينه تلاش جدي شود.
پايان پيام/
نظر شما