طرح تحول سلامت در ایران یک حرکت انحصاری و  منحصر به فرد در خاورمیانه است

خبرگزاری شبستان:نماینده ولی فقیه در کاشان و امام جمعه این شهرستان گفت: اجرای طرح تحول سلامت یک انقلاب در وزارت بهداشت و درمان بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله عبدالنبی نمازی، نماینده ولی فقیه در کاشان و امام جمعه این شهرستان، ظهر امروز(5 اردیبهشت) در دیدار با رییس دانشگاه علو م پزشکی ، معاونین و روسای بیمارستان ها و  روسای شبکه بهداشت و درمان تحت پوشش این دانشگاه در دو  شهرستان کاشان و آران و بیدگل به مناسبت هفته سلامت گفت: اجرای طرح تحول سلامت یک معجزه است که در این خصوص باید مدال شمار ه یک سلامت را به دکتر هاشمی وزیر بهداشت و  درمان و به سلسله مراتب به همکاران وی اعطا کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح تحول سلامت در حقیقت یک انقلاب در وزارت بهداشت و درمان بود، افزود:اجرای طرحی که هنوز مقدمات، بودجه، امکانات، ابزار و منابع انسانی آن آماده نبود یک کار سختی و پرمخاطره ای برای مجموعه وزارت بهداشت به ویژه در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بود که جای بسیار تقدیر و سپاس از هیات دو لت و  وزیر بهداشت و درمان را دارد.

 

به گفته وی، اجرای طرح تحول سلامت در سیستم جمهوری اسلامی ایران کار بزرگی است که به عنوان کشور جهان سوم و در حال توسعه یک حرکت انحصاری و منحصر به فرد در خاورمیانه است.

 

امام جمعه کاشان،تحمل فشارهای سنگین بر متولیان این امر در مسیر اجرای طرح به ویژه روسای بیمارستان ها را تاکید کرد و گفت:آنها تمام فشارها را به خاطر رضایتمندی و خوشحالی مردم به عنوان طرف اصلی طرح تحمل و پشت سر گذاشتند تا این طرح پس از رفع نواقص و کمبود ها به مرور زمان به تکامل برسد.

 

*سلامت در نگاه توحیدی نظام اسلامی دارای ابعاد جسمی و  روحی است/سلامت از "سلام" از اسمای حسنای الهی است

 

آیت الله نمازی، در ادامه مبحث سلامت را از نگاه توحیدی در نظام اسلامی از ابعاد سلامت جسمی، روحی، فکری، اخلاقی و رفتاری دانست و افزود:سلامت از واژه "سلام" یکی از  اسمای حسنای الهی گرفته شده است.

 

وی اظهارداشت: همانطور که خدواند از عیب و نقص و هر محدودیتی به دور است در جامعه اسلامی و بشری سلامت که در ذات اقدس ربوبی است باید در آحاد مسلمانان وجود داشته باشد به این دلیل که انسان جانشین خدا بر روی زمین است و مقام خلیفة اللهی را دارد.

 

به گفته وی، انسان بایدمظهر سلامت در جامعه اسلامی و بشری باشد.

 

*طبابت از نگاه توحیدی کاسبی و شغل نیست

 

عضو خبرگان رهبری در خصوص جایگاه پزشک، طب و اطبا نیز از منظر نظام توحیدی با اشاره به جایگاه مقدس و  ویژه طبابت گفت: طبابت از نگاه توحیدی کاسبی و شغل نیست و اطبا همطراز علما دیده می شو ند یعنی همانگونه که عالمان دینی سلامت فکر، باورها و اعتقادات جامعه را بر عهده دارند اطبا نیز عهده دار تامین سلامت جامعه هستند.

 

آیت الله نمازی، برآوردن نیازهای پزشکان توسط حاکم جامعه اسلامی را تاکید کرد و گفت: نیازهای طبیب باید تامین شود تا به نگاه اقتصادی به بیمار نداشته باشد.

 

وی با اشاره وظیفه سخت وزارت بهداشت با توجه به اینکه ابزار سلامت در دست نهادها و اشخاص و جایگاه های مختلف و متعددی است و نمی توان با برنامه منسجم و متمرکزی نظارت کرد،گفت:سلامت از بحث تولید مواد غذایی در مزرعه آغاز می شود و  با شبکه توزیع در بازار و  مرحله  مصرف ادامه پیدا می کند که پس از این مراحل مرحله درمان با بروز مشکلات و بیماریها شروع می شود.

 

به گفته وی، مساله پیشگیری به عنوان یک اصل و عملکرد  در این مراحل تولید تا مصرف باید لحاظ شود تا مشکلات و  بیماریها ایجاد نشود.

 

آیت الله نمازی  با تاکید بر آداب درست غذا خوردن کمیت و کیفیت غذاها و عدم اختلاط مصرف چند نوع غذا در سفره گفت: تمام این موارد در شرع و سخنان ائمه برای پیشگیری از بیماریها و تامین سلامت انسان به صورت مبسوط آموزش و توصیه داده شده است که وزارت بهداشت با همکاری آموزش و پرورش باید آن را در جامعه آموزش دهد و اطلاع رسانی کند.

 

وی در خصوص برخورد خوب، خوشرفتاری و گشاده رویی پزشک با بیمار در کمک به درمان بیمار و بهبود وضع روحی بیماران گفت: ارتباط عاطفی پزشک با بیمار کمک موثری در درمان بیمار دارد.

 

گفتنی است، دیدار رییس دانشگاه علوم پزشکی ، معاونین و روسای بیمارستان ها و  روسای شبکه بهداشت و درمان تحت پوشش این دانشگاه در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به مناسبت هفته سلامت با امام جمعه کاشان با ارائه گزارش عملکرد محمد حسین اعرابی رییس دانشگاه و حجت الاسلام علیرضا شاه فضل سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 453607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha