به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان،محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان امروز در نشست خبری گفت: انتظار ما از اصحاب رسانه این است که با همکاری مسئولان وزارت ورزش و جوانان، جوان باوری و جوان یاوری را به جامعه بشناسانند و از رویکرد جوان غافلی یا نگاه امنیتی و منفی که نسبت به حوزه جوانان (جوان هراسی) وجود دارد، بپرهیزند. ما باید سعی کنیم جوانان را با نیروها و توانمندی هایشان به جامعه معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه جوانان نیز مانند سایر اقشار در معرض آسیب هستند، اظهار داشت: برخی آسیب ها اقتضای سن آنها می باشد ولی اینکه فقط بعد آسیب جوانان را مطرح کنیم، درست نیست؛ بنابراین ما امسال می خواهیم زیبایی ها، توانایی ها و خوبی های جوانان را به جامعه نشان دهیم.
گلزاری ادامه داد: هدف دیگر ما در سال جدید در حوزه جوانان این است که جوان باوری و جوان یاوری را فقط اکتفا به سخن نکنیم بلکه دولت، دستگاه قضایی و تمام ارکان نظام در برنامه ریزی های خود به حوزه جوانان توجه ویژه داشته باشند و همچنین انتظار داریم دولت برخلاف گذشته و با وجود مشکلات اقتصادی در سال 94 به برنامههای متعدد جوانان توجه کند و انتظار داريم مجلس با حساسیت بیشتری به برنامه جوانان بپردازد.
وی با اشاره به سایت های غیرقانونی در حوزه همسریابی تصریح کرد: نیروی انتظامی گفته است ما برای جمع آوری سایت های غیرمجاز همسریابی قانونی نداریم، اگر قرار باشد ما اقدامی در این راستا انجام دهیم باید قوه قضاییه برای ما قانون وضع کند؛ بنابراین انتظار ما از قوه قضاییه این است که نسبت به حوزه جوانان برنامه ریزی های دقیق تر و منظم تری داشته باشند.
وی با بیان اینکه برنامه اصلی و محوری وزارت ورزش و جوانان در سال 94 جوان باوری و جوان یاوری است، خاطرنشان کرد:در حدود 30 تا 40 درصد حوزه جوانان به صورت اجرایی وارد میشویم اما 60 تا 70 درصد وضعیت ما مربوط به فعال کردن حوزههای دیگر در زمینه بحث جوانان است.
وی با بیان اینکه در ماده 41 برنامه پنجم مصوب شده بود که کلیه دستگاه ها بخشی از بودجه خود را به حوزه جوانان اختصاص دهند، اظهار کرد: ما در حال پیگیری این موضوع هستیم.
گلزاری با اشاره به اینکه مشارکت اجتماعی از دیگر برنامه های مهم ما در سال جاری است، تصریح کرد: خوشبختانه سال 93 سال پرباری برای مشارکت های اجتماعی بود به گونه ای که تعداد سمن های حوزه جوانان از 200 سمن به 400 سمن در این حوزه افزایش یافت و همچنین بیش از 5 دوره آموزشی و توانمندسازی سمن های جوانان در این سال برگزار شد.وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در زمینه تأیید صلاحیت افراد هنگام صدور مجوز سمن دقت زیادی میکنند. از سوی دیگر سمنهای جوانان نباید فعالیت سیاسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه توانمندی در 2 حوزه عمومی و تخصصی صورت می گیرد، اظهار کرد: پیگیری قانون مشارکت اجتماعی از دیگر برنامه های مهم ما می باشد که در تلاش هستیم مکان هایی را به عنوان سمن سراها در اختیار جوانان قرار دهیم در واقع رویکرد امسال ما در این حوزه مشارکت همراه با توانمندی می باشد.
گلزاری به افراد مطلقه در جامعه اشاره کرد و گفت: لازم است دورههای آموزشی چگونگی مواجهه با استرس پس از طلاق را برای افراد مطلقه برگزار کرده و علاوه بر آن روش زندگی صحیح را به آنان بیاموزیم. از سوی دیگر فرهنگ سازی ازدواج با افراد مطلقه اهمیت دارد. زیرا این افراد نباید در سال اول پس از طلاق اقدام به ازدواج کنند بلکه شیوه زندگی سالم و مثبت را پس از طلاق بیاموزند و پس از گذشت یک سال اسباب ازدواج سالم آان فراهم شود.
وی با بیان اینکه در حوزه دفتر ازدواج و تعالی خانواده گام های زیربنایی و دقیقی برداشتیم، اظهار کرد: وام ازدواج و کارت خرید جهیزیه از دیگر برنامه های ما در حوزه ازدواج برای جوانان بود،خوشبختانه با پیگیریهای وزیر ورزش و جوانان وام ازدواج در سال 93 انجام شد که با توجه به قول بانک مرکزی وام ازدواج در سال 94 نیز از سرگرفته میشود.
از سامانه همسرگزینی در خرداد سال جاری رونمایی می شود
وی از رونمایی سامانه همسرگزینی در خرداد سال جاری خبر داد و افزود: این سامانه با همکاری موسسه تبیان رونمایی خواهد شد.همچنین قصد داریم در سال جاری همایش ملی خیرین ازدواج را برگزار کنیم. طبق هماهنگیهای صورت گرفته با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسوول شورای فرهنگ عمومی کشور قرار شده است معاونت ساماندهی امور جوانان در همه جلسات شورای فرهنگ عمومی حضور یابد و مراحل ازدواج و تحکیم خانواده در این شورا مطرح شود. از سوی دیگر قرار است مدیرکل بینالملل وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان نیز اقداماتی را انجام دهد.
وی ادامه داد: با کمک دستگاه های مربوطه و موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار شد تمام جلسات شورای فرهنگ عمومی کشور در سال 94 مسئله ازدواج، تحکیم بنیان خانواده و موضوعات هفت گانه ازدواج را مورد توجه و بررسی قرار دهند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای جدید ما در سال جاری این است که فعالیت حوزه بین الملل جوانان را که مدتی تعطیل شده بود را فعال کنیم.
وی درباره پوشش بیمهای مشاوره، خاطر نشان کرد: بیمه به مشاوره تعلق نمیگیرد. چرا که تعداد جلسات مشاوره به طور کامل مشخص نیست. در این شرایط ما تلاش کردیم با همکاری سازمان روانشناسی و مشاوره، مشاوره قبل از ازدواج را راهاندازی کنیم و بر اساس سند ملی مشاوره قبل از ازدواج، این مشاوره حداکثر پنج جلسه وقت میگیرد. با توجه به برخورداری از یک سند واحد مشاوران کشور از وحدت رویه برخوردار میشوند.
وی با بیان اینکه وزارت علوم و دانشگاه آزاد اعلام آمادگی کردهاند تا برای دانشجویان خود که متقاضی مشاوره قبل از ازدواج هستند یارانه پرداخت کنند. تصریح کرد:علاوه بر آن تلاش میکنیم با همکاری شورای فرهنگ عمومی کشور مشاوره قبل از ازدواج در همه دستگاهها به طور فراگیر انجام شود. امیدواریم با این کار بتوانیم تا حدودی موجب کاهش نرخ طلاق در کشور شویم.
وی با اشاره به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه همجنس گرایی در مدارس بیداد می کند، گفت: درست است که حوزه جوانان دارای آسیب های اجتماعی بسیار زیادی است اما به کار بردن کلمه بیداد در خصوص همجنس گرایی در مدارس درست نیست و سیاه نمایی می باشد، شما باید اعداد و ارقام را با احتیاط بیان کنید و تا مطمئن نشدید آن را اعلام نکنید چون تنها سازمان آمار کشور و سازمان ثبت احوال آمار رسمی را اعلام می کند، بنابراین توجه کردن به آمار غیررسمی درست نمی باشد.
وی ادامه داد: وجود هر نوع آسیب اجتماعی در 80 میلیون جمعیت ایران عادی می باشد ولی اینکه آسیب های اجتماعی بیداد می کند، کار درستی نمی باشد.
وام ازدواج جوانان از سر گرفته می شود
وی با اشاره به وام ازدواج جوانان گفت: وام ازدواج جوانان از ماه مبارک رمضان سال قبل فعال شد که حدود یک میلیون نفر در نوبت وام ازدواج قرار داشتند که بیش از 300 هزار نفر دریافت کردند و تعداد زیادی هم در سال 94 در نوبت هستند.
وی با بیان اینکه دولت در سال جاری 4 هزار و 500 میلیارد تومان برای ازدواج جوانان تخصیص داده است، افزود: امیدواریم این اقدام در سال جاری عملیاتی شود و بانک مرکزی نیز اقدامات لازم را در این راستا هرچه سریع تر انجام دهد.
وی با بیان اینکه ازدواج شش مسئله مهم دارد که در شورای فرهنگ عمومی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: بی رغبتی جوانان به ازدواج، پیدا نشدن روش مناسب برای همسرگزینی، مشاوره قبل از ازدواج، آموزش های بعد از ازدواج، مشاوره های بعد از ناسازگاری های جوانان، سامان یافتن برخی ابهامات در حوزه طلاق از جمله این مسایل مهم می باشد.
وی ادامه داد: برای افزایش انگیزه جوانان به ازدواج ،دستگاه های مختلف از جمله صدا و سیما و اصحاب رسانه برنامه های مهمی را تدارک دیده اند.
وی ادامه داد: یکی از روش های مورد قبول در انتخاب همسر این است که افراد معرف و واسط در قالب طرحی تحت عنوان همسرگزینی به جوانان کمک کنند که همکاری وزارت ورزش و جوانان با موسسه تبیان در قالب طرح همسرگزینی از جمله این برنامه ها می باشد که 80 درصد این طرح اجرایی شده است.
تا 2 ماه آینده تکلیف تفکیک حوزه جوانان از ورزش مشخص می شود
وی با اشاره به جدایی حوزه جوانان از ورزش خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مهمی که سال گذشته به صورت جدی دنبال کردیم ،مسئله تفکیک این 2 حوزه بود که دکتر گودرزی وزیر ورزش معتقد و علاقه مند به پیگیری این موضوع بود. در سال 93 فایده قضیه این شد که به یک اجماع و اتفاق آرایی با مجلس و دولت برسیم که این تفکیک باید صورت پذیرد و آخرین خبر این است که نامه ای به امضای دکتر گودرزی و نوبخت به هیئت دولت ارسال شد که طرح تفکیک جوانان از ورزش مطرح شد که در صورت نتیجه قطعی اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: تا 2 ماه آینده تکلیف تفکیک حوزه جوانان از ورزش مشخص می شود.
وی با اشاره به مسئله بیکاری جوانان افزود: مسئله بیکاری جوانان یکی از مسایل و مشکلات ناراحت کننده و نگران کننده می باشد که بخشی از حل این مشکل مربوط به دولت می باشد که دولت در سال جاری در تبصره برنامه ششم مبلغی را برای مسایل مالی و اشتغال جوانان اختصاص داده است.
وی ادامه داد: اما خود جوانان باید مسئله اشتغال را مورد توجه قرار دهند و شغل را فقط در کار دولتی نبینند دولت نمی تواند تعداد کارمندان خود را افزایش دهد تنها کاری که می تواند بکند این است که مسایل کارآفرینی را فراهم کند.
گلزاری از اختصاص 2 هزار و 300 هزار میلیارد تومان به حوزه اشتغال و مسکن جوانان در سال 94 خبر داد و افزود: وزارت مسکن و وزارت کار ،تعاون و رفاه اجتماعی کارگروه مشخصی را برای این دو حوزه تشکیل دادند.
گلزاری با اشاره به حذف برخی از کد بودجههای جوانان در برنامه ششم توسعه گفت: متاسفانه کد برنامه بودجه مربوط به جوانان به ویژه در زمینه مشارکتهای اجتماعی حذف شد. ما در این زمینه اعتراض کردیم، نامه نوشتیم و جلساتی را برگزار کردهایم و توجیهات ارائه شده را نپذیرفتیم.
معاون امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به سفرهای استانی خود خاطر نشان کرد: سال گذشته در 16 استان حضور یافتم و در ستاد ملی ساماندهی امور جوانان این استانها شرکت کردم. استانهای کشور فعالیتهای دلگرمکننده در این حوزه انجام میدهند و استانداران نگاه دقیقی به حوزه جوانان دارند. در سال جاری نیز به 15 استان دیگر کشور سفر میکنم و در ستادهای استانی حضور مییابم.
پایان پیام/
نظر شما