به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از ستاد خبری همایش بین المللی حکومت علوی نگاهی بعد از ۱۴ قرن حجت الاسلام ادیب در خصوص برپایی این همایش اظهار کرد: وقتی حضرت علی(ع) به عنوان اولین امام شیعه مطرح می شود به معنای این است که تمام ابعاد شخصیت و رفتاری او می تواند برای ما الگو باشد.
وی افزود: یکی از ابعاد شخصیتی و رفتاری آن حضرت نحوه حکومتداری ایشان است البته امامت ایشان فراتر از حکومت است ولی حکومت ایشان ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی دارد که برای امروز جامعه ما درس آموز است.
عضو شورای علمی همایش حکومت علوی گفت: با توجه به اینکه امسال پایان چهاردهمین قرن حکومت آن حضرت است لذا فرصت خوبی برای بازخوانی و بازشناسی روش و منش و سیره پیشوای اول شیعیان در حکومت است تا از این طریق به پاره ای از سئوالات امروز جامعه پاسخ داده شود و بتوان برای رهایی از مشکلات و تنگناهای موجود پاسخی درخور پیدا کرد.
وی تاکید کرد: اگر وضع و شرایط امروز جامعه را با سنت و روش حکومتداری حضرت علی(ع) مقایسه کنیمُ قطعا برای رفع کاستی ها تلاش خواهیم کرد.
حجت الاسلام ادیب در مورد ویژگی برجسته حکومت حضرت علی(ع) بیان داشت: امام اول شیعیان به عنوان رسالتی که بر دوش داشتند و هم به دلیل تیزبینی و تیزهوشی و درک درست از اوضاع زمان می دانست که زمان برای پیشبرد امور جاری حکومت فراهم نیست لذا ابتدا از پذیرش حکومت سرباز زد.
وی ادامه داد: اصرار مردم و زمینه اجتماعی به وجودآمده سبب شد تا حکومت بر مردم را بپذیرد و پیش از آنکه بر اهداف کوتاه مدت تکیه کند؛ سیاست کلی خود را تبیین و اراپه منش انسانی؛ حق محور؛ عدالت خواهانه و ارزش مدار از حکومت قرار داد و در این جهت کاملا موفق بود.
عضو هیات علمی دانشگاه مفید عنوان کرد: دوران حکومت علوی به واسطه مساپل روزمره با سه جنگ تلخ مواجه شد که مهمترین آن جنگ صفین بود که عملا به نتیجه نرسید و نهایتا برنامه کوتاه مدت امام علی(ع) مغلوب دسیسه های بنی امیه و جهل و نادانی مردم شد.
وی با بیان اینکه با همه این اوصاف؛ امام علی(ع) توانست الگویی را به عنوان مدل آرمانی حکومت اسلامی برای ما به یادگار گذارد؛ گفت: اگر عناصر این مدل آرمانی بازشناخته شودُ با تقویت این عناصر به این مدل نزدیک خواهیم شد.
حجت الاسلام ادیب ابراز داشت: این مدل حکومتی انسان گرا بود و تعالی انسانها را سرلوحه خود قرار داده بود و درد و رنج انسانها برایش تلخ بود و تا جایی که می توانست خود را به زندگی مردم نزدیک می کرد.
وی تصریح کرد: هرچه حکومت انسانی تر شود و به سلامت انسانی نزدیک شود؛ به حکومت علوی نزدیکتر شده است.
عضو شورای عالی همایش حکومت علوی عدالت گرایی؛ حق محوری؛ اخلاق مداری و ارزش مداری را از دیگر ویژگی های مدل آرمانی حکومت علوی برشمرد و افزود: آنچه مسلم است اینکه شکل و ظاهر حکومت نباید مورد هدف و الگوی ما قرار گیرد بلکه آنچه مهم است درس گرفتن از روح و برنامه ریزی های کلی و اهداف حکومت امام علی(ع) است.
همایش بین المللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن روزهای 9 و 10 اردیبهشت ماه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در دانشگاه مفید قم برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما