۲۰۰ نوع بیماری از غذای نا ایمن به وجود می آید

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت بندرعباس با بیان اینکه ایمنی غذا به صورت زنجیره کاملی است که از مزرعه شروع و تا سفره غذایی مصرف کننده ادامه می یابد، گفت: ۲۰۰ نوع بیماری از غذای نا ایمن به وجود می آید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان، مهندس گودرزی در همایش ایمنی غذا که به همت معاونت آموزشی دانشگاه در سالن ابوریحان مجتمع فارابی برگزار شد، خاطر نشان کرد:مرگ سالانه 2میلیون نفر در جهان بر اثر مصرف مواد غذایی غیربهداشتی، آلودگی های غذایی یا منشا بیولوژیکی دارند مثل ویروس ها، میکروب ها، قارچ ها و انگلها و یا منشا شیمیایی دارند مانند فلزات سنگین موجود در برخی مواد غذایی اتفاق می افتد.

 

وی یادآور شد: برخی آلودگی های مواد غذایی در مزارع اتفاق می افتد، برخی آلودگی ها در فرآوری آنها و برخی دیگر نیز در سیستم توزیع و حمل و نقل بروز می کند.

 

این عضو هیئت علمی توصیه کرد: تولید کننده، عرضه کننده و مصرف کننده، هر سه باید مراقبت کنند تا آلودگی های ناشی از مواد غذایی کاهش یابد، که در این عرصه، نقش رسانه ها در زمینه اطلاع رسانی به مردم و آگاهی بخشی از همه بیشتر است.

 

گودرزی با تاکید بر اینکه علم بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آنها در تولید، فرآیند، نگهداری، عرضه و تهیه مواد غذایی ضروری است تا به صورت سالم و با کیفیت بالای بهداشتی استفاده شود، گفت: عوامل شیمیایی شامل سموم طبیعی، افزودنیها، آفت کش ها، آنتی بیوتیک ها، هورمون ها و فلزات سنگین هستند.

 

وی افزود: استفاده از مواد شیمیایی که در بدن جمع می شوند(مثل جیوه) در سال های زیاد در بدن باقی مانده و در دراز مدت باعث سرطان زایی می گردند و همچنین می توانند در کوتاه مدت به صورت حاد نیز تاثیرگذار باشند.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از سموم پایدار هستند، به گونه ای که سال ها در طبیعت باقی می مانند، تشریح کرد: این مواد به طور کلی دارای ویژگی هایی نظیر حلالیت کم در آب و حلالیت زیاد در چربی هستند که سبب می شود در بافت های چربی موجودات زنده انباشته شود، حتی استفاده از دزهای پایین این مواد نیز خطرناک است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 454026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha