به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، براساس توافقات انجام شده فی مابین شهرداری تهران و مسوولان نمایشگاه کتاب تهران، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران قرار است که با در اختیار گرفتن سالنی به اجرای برنامههای فرهنگی وهنری خود در طول برگزاری نمایشگاه بپردازد.
همچنین قرار است این سازمان برنامههای متنوعی را در مترو و ایستگاههای اتوبوس داشته باشد.
نگاه گذر، چهرهها و کتاب، کودک و صحنه، دربست کتاب، کارناوال کتاب، کتاب من، کتاب بازی، مهارتهای مطالعه، قیچی سخنگو، کارگاه گل و سفال، هنر و کتاب، تئاترهای میدانی، تصویرسازی گلستان، قلک کتاب، دوستان کتابخانه، دوستان کتاب، شهدای نویسنده و تبلیغات مترو و ایستگاه اتوبوس بخشی از برنامههای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران است.
برنامههای استان کردستان در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران
جعفری گفت: روز نوزدهم اردیبشهت برابر با چهارمین روز برپایی نمایشگاه کتاب تهران به استان کردستان اختصاص یافته است. در این روز اجرای برنامههای متعددی را تدوین کردهایم.
وی ادامه داد: نقد کتاب، رونمایی از آثار، سخنرانی یکی از استادان استانی، مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران و نشست با اهالی قلم و شخصیتهای فرهنگی استان کردستان از دیگر برنامههای این اداره در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.
وی با بیان اینکه فعالیت های نشر استان کردستان در سال 93 نسبت به گذشته 26 درصد رشد داشته است، توضیح داد: در سال 93 قدری از مشکلات نشر استان مانند بررسی مشکلات ناشران استانی در نمایشگاه های استانی و فرا استانی را پیگیری و حل کردیم که عاملی برای افزایش رشد نشر در استان بود.
تاکید تجار بر لزوم تعامل با ناشران خارجی جهت انتشار آثار ایرانی در آن سوی مرزها
راضیه تجار با بیان اینکه حضور ناشران خارجی در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اتفاق مطلوبی است، تاکید کرد: ضمن این حضور باید ارتباط مستقیمتری میان نویسندگان ایرانی و ناشران خارجی برقرار شود.
نویسنده مجموعه داستانی "فانوسی بیفروز" درباره انتظاراتش از برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران و افزایش تعداد آنها نسبت به سال گذشته اتفاق خوبی است اما این ناشران باید ارتباط مستقیمتری با نویسندگان ایرانی برقرار کنند.
وی ادامه داد: این ناشران کتابهایشان را عرضه میکنند و مترجمان و علاقهمندان به آثار خارجی نسبت به تهیه آنها اقدام میکنند اما با شکلگیری این ارتباط باید کوشید آثار نویسندگان ایرانی هم به نحوی در آن سوی مرزها مورد توجه قرار گیرد. در واقع باید این ارتباط دو سویه باشد.
این نویسنده ایرانی با بیان اینکه باید زمینه برای نویسندگان داخلی هموار شود تا شاهد افزایش تولید و عرضه باشیم، تصریح کرد: اکنون مشکلات مالی و کاری سبب رکود تولید و تالیف نویسندگان شده است و دولتمردان باید این مشکل را حل کنند.
وی نمایشگاه کتاب تهران را یک رویداد بزرگ و خجسته فرهنگی خواند و گفت: این نمایشگاه فرصت خوبی برای نویسندگان، علاقهمندان به کتاب، دانشجویان و حتی عامه مردم است، مخاطبان کتاب در مدت کوتاهی اغلب آثار منتشر شده کشور را از نزدیک میبینند و ارتباط برقرار میکنند.
تجار در پایان تاکید کرد: نمایشگاه بینالمللی کتاب باید در محلی برگزار شود که وسعت بیشتری داشته باشد و از فشردگی تودههای مخاطبان کتاب و آثار ارایه شده بکاهد و موجبات آسایش و رفاه بازدیدکنندگان را فراهم کند.
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برپا می شود.
پایان پیام/
نظر شما