به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز (9اردیبهشت) در شانزدهمین سفر استانی کاروان «تدبیر و امید» به فارس در دیدار با علماء، ایثارگران و برگزیدگان این استان در تالار حافظ شیراز گفت: شیراز و فارس به عنوان یک منطقه ویژه به لحاظ قدمت تمدن، تاریخی، فرهنگی و استعداد هایی برای توسعه کشور و این استان وجود دارد و این استان از لحاظ دفاع از کشور، روحانیون و علماء در لیست بسیار بالایش سرآمد این خطه و مرز و بوم است.
وی افزود: نام میرزای شیرازی را همه می دانیم که بسیاری از تحولات سیاسی کشور را در کشور ما و عراق و لیبی که یکی از نویسندگان به نام به آن اشاره کرده است بسیار حائز اهمیت است که حرکتی که در منطقه آغاز شد در راس آن میرزای شیرازی بود و بسیاری از علما اندیشمندان و بزرگان از محضر او استفاده کرده بودند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه اندیشمندان در وقت های مختلف از فرهنگ و ادب فارسی استفاده کرده اند، یادآور شد: بسیاری از نکاتی که سعدی و حافظ دارند یا از قرآن یا از کلمات قرآن دارند و بخش بزرگ بوستان و گلستان اشاره به ایات و روایات دارد و همه جا سعدی نثر، شعر، آیه و حافظ اشعار عربی را می توان دید.
دکتر روحانی کتب سعدی و اشعار حافظ را به مانند دانشگاه دانست و تاکید کرد: پیداست این دیار دیار عالم خیز و نخبه پرور است که خداوند یژگی های خاصی را در این منطقه قرار داده است.
وی با اشاره به اهمیت زبان پارسی، خاطرنشان کرد: وقتی زبانی به زبان علم تبدیل می شود به خاطر اهمیت آن بوده است و بزرگان این منطقه به خاطر استقلال و قدرت این زبان از آن استفاده می کرده اند که باید از از محافظت کنیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ریشه بسیاری از مشکلاتی که ما داریم، به بینش، جهان بینی ما و فرهنگ حاکم بر اذهان و افکار ما برمی گردد، اظهار داشت: اگر بتوانیم در دید و بینش ما نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی یک نوع همدلی به وجود آوریم، مشکلات ما بهتر حل می شود.
وی آزادی را یکی از بزرگ ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان و تاکید کرد: حاکمیت ملی و صندوق آرا است که جامعه را سالم نگه می دارد و صندوق آرا فضا را برای حاکمیت آنها فراهم آورده است که در زمان انتخابات در فضای آزاد بحث ها و گفتمان هایی انجام می شود که ما باید از این فضا استفاده کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برخی معتقدند که بدون دیکتاتوری نمی توان بر فضای جامعه حکومت کرد که این قابل قبول نیست، یادآور شد: باید به 2 اصل توجه داشت یکی که نظرات مردم اقشار و گروه ها عین هم نخواهد بود و متفاوت است و حتی علما و مراجع ما در بحث های فقهی اختلاف نظر دارند که منشا رحمت است و باید بپذیریم نظرات ما یکی نیست.
دکتر روحانی ادامه داد: در فضای سیاست و اقتصاد هم همینطور است و هر قدم دولت با انتقاد هایی مواجه هست که برخی با لحنی تند هم بیان می شود اما دستگاه های تشخیص با گذشته متفاوت است و امروز دستگاه های مختلفی برای تشخیص وجود دارد که تشخیص را روشن تر می کند.
رئیس جمهور با تاکید بر این نکته که ما باید آستانه تحمل خود را بالا ببریم و راهی جز این نداریم، گفت: اگر میخواهیم کشور رشد پیدا کند باید همدیگر را تحمل کنیم و دعواهای نظام بنیان کن و خطرناک برای جامعه را کنار بگذاریم به خصوص در دانشگاه و شیراز که اگر کسی بخواهد سخنرانی بکند چرا می ترسیم.
وی با بیان خاطره ای از حضور و سخنرانی در دانشگاه شیراز، ادامه داد: از لحاظ سیاست داخلی و خارجی ممکن است نظراتمان یکی نباشد اما باید تحمل کنیم اما برخی اعتماد به نفس شان ضعیف است و این مانع رشد و پیشرفت خواهد شد.
روحانی همچنین گفت: امروز می بینید که تیم مذاکره کننده ما در برابر 6 قدرت بزرگ نشسته و مذاکره می کند و روزنامه نگاران و خودشان به توان مذاکره ایران در زمینه های مختلف اعتراف می کنند.
پایان پیام/
نظر شما