مهدی شمس، کارشناس گروه نظارت و ارزیابی دفتر آموزش توسعه مشارکتهای قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز(10 اردیبهشت) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: این آزمون در روز جمعه در دو نوبت برگزار میشود.
وی، بابیان اینکه رشتههای حفظ قرآن کریم در نوبت اول و مابقی در نوبت دوم برگزار میشود، افزود: این آزمون در کل کشور شامل مراکز استانها و شهرستانها برگزار میشود که در استان ایلام 200 نفر در 8 حوزه در شهرستانهای مختلف در این آزمون حضور دارند.
شمس، تصریح کرد: استان ایلام و هرمزگان کمترین میزان شرکتکننده در این آزمون طی آزمون سال جاری داشتهاند که علیرغم اینکه در سال گذشته حدود 1400 نفر در این آزمون شرکت کردهاند و در این سفر علت این کاهش شرکتکنندگان در این آزمون بررسی میشود.
کارشناس گروه نظارت و ارزیابی دفتر آموزش توسعه مشارکتهای قرآنی، ابراز کرد: سال گذشته از طریق مؤسسات با اخذ وجه، ثبتنام صورت میگرفت ولی در سال جاری از طریق سامانه اینترنتی ثبتنام از متقاضیان در این آزمون صورت گرفته است.
وی، بیان کرد: در سالهای قبل که ثبتنام هزینه دربر نداشت، ثبت نامههایی صورت میگرفت که در آزمون فرد شرکت نمیکرد و این امر هزینههایی ازجمله هزینه چاپ، کاغذ و مراقب هزینه مکان داشت و از طرفی برخی از هم کسانی که ثبتنام میکردند در آزمون شرکت نداشتند.
شمس، گفت: سال گذشته 70 هزار نفر ثبتنام اولیه در آزمون سراسر قرآن و عترت داشتهایم و ولی امسال حدود 50 هزار ثبتنام قطعی از طریق سامانه اینترنتی داشتهایم که بهطورقطع در آزمون شرکت خواهند کرد.
کارشناس گروه نظارت و ارزیابی دفتر آموزش توسعه مشارکتهای قرآنی، ترویج فرهنگ قرآنی، تبلیغ انس با قرآن، تشویق جوانان و اقشار مختلف جامعه به انس گرفتن با قرآن در زمینه حفظ قرآن و مفاهیم و تفسیر قرآن را از اهداف برگزاری این آزمون برشمرد و که ایجاد یک رقابت سالم خواهد کرد و این رقابت موجب رشد شود.
وی، با اشاره به اینکه این آزمون کتبی برای بالای 12 سال و زیر 12 سال برگزار میشود، تصریح کرد: مؤسسات بهصورت کلی در کشور در عرصه قرآن و عترت مانند جایگاه مساجد در ترویج دین و مذهب در بین مردم است و باید گفت که این مؤسسات بازوهای اجرایی معاونت قرآن و عترت هستند.
شمس، یادآور شد: در سالهای گذشته به مؤسسات توجهاتی صورت گرفته و دیدگاه این است که این جایگاه رفیعتر شود و طبق فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن، برنامههای مناسبی در راستای تربیت حفاظ و ترویج فرهنگ قرآنی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوینشده است.
کارشناس گروه نظارت و ارزیابی دفتر آموزش توسعه مشارکتهای قرآنی، بابیان اینکه در حال حاضر بیش از 2 هزار موسسه قرآن و عترت در کشور فعال است، افزود: برخی از این مؤسسات مانند بیت الاحزان استان فارس و جامعه القرآن قم دارای شعباتی بوده و فعالیتهای گستردهای در حوزه قرآن و عترت در سطح کشور دارند.
وی، بیان کرد: برخی از مؤسسات با استفاده از کمکهای مردمی فعالیت بسیار قابلتوجهی در کشور در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی انجام میدهند که معاونت قرآن و عترت وزارت نیز از این فعالیتها حمایت میکند اما مؤسسات باید خود به سمت توانمندسازی حرکت کنند که امورات جاری خود را فراهم نمایند.
شمس، اظهار کرد: یک سری دورههای آموزشی تربیت مربی قران کریم با مرکزیت ادارات کل استانها و مؤسسات معین برگزار میشود که هدف از آن، ارتقای سطح عملی و کیفیت کار است و امید است روزبهروز شاهد افزایش کیفیت برنامههای این مؤسسات در راستای ترویج فرهنگ قرآنی باشیم.
کارشناس گروه نظارت و ارزیابی دفتر آموزش توسعه مشارکتهای قرآنی، در پایان خاطرنشان کرد: استان ایلام به استان راه کربلا معروف است و میزبان زائران حضرت امام حسین(ع) هستند و که این امر موجب میشود هم مردم و مسئولان توجه ویژهای به بحث قرآن و عترت داشته باشند که شاهد چنین رویکردی در استان هستیم.
پایان پیام/
نظر شما