مبلغان اساس کار خود را بر روی محکمات دین قرار دهند

خبرگزاری شبستان: آیت الله مصباح یزدی با بیان این که مبلغان باید اساس کار خود را بر روی محکمات دین قرار دهند، گفت: اگر در تبلیغ دین، بر محکمات تکیه کنیم، گمان این می‌رود که باراصلی وظیفه خود را انجام دادیم و در آخرت مواخذه نمی شویم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (10 اردیبهشت) در همایش نقش نخبگان حوزه علمیه در تبلیغ که با همکاری موسسه تخصصی خطابه امیر بیان در سالن همایش موسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به آیه 122 سوره توبه عنوان کرد: این آیه ضمن این که همه ما وامدار و مرهون زحمات فقها و بزرگان دین هستیم، اما تها منحصر این نیست.

 

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) اظهار داشت: تفقه در دین در اصطلاح لغوی به معنای فقاهت در دین است در حالی که کلمه تفقه جای تأمل بیشتری دارد.

 

آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: تفقه به معنای ژرف نگری و تفکر عمیق در دین است و زمانی که متعلق آن، دین است، تنها شامل احکام رساله ای نیست، بلکه مجموعه بسیاروسیعی است که همه شئون زندگی انسان را در بر می‌گیرد.

 

 

وی تصریح کرد: همان طور که وجود طبیب و پزشک در جامعه واجب کفایی است، حضور طبیب دین که مانع فساد دین و امراض اخلاقی و رفتاری می‌شود نیز واجب است و عده ای باید نیاز فکری و دینی مردم را برطرف کنند.  

 

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: شیطان همواره درصدد است که شبهاتی را در دین مردم ایجاد کند و یکی از کارهایی که انجام می‌دهد این است که تفقه در دین را فقط فقاهت در احکام فرعی جلوه می‌دهد.

 

آیت الله مصباح یزدی عنوان کرد: بیش از هزار و 900 سایت دائما علیه دین اسلام فعالیت می‌کنند و از اصلی ترین و قطعی ترین تا فرعی ترین اعتقادات شیعیان را مورد هدف قرار داده اند.

 

وی اظهار داشت: به برکت رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله)، در مدت نسبتا کوتاهی حرکت ارزشمندی در جهت نشر معارف دین اسلام شروع شده است و این همایش‌ها نمادی از این حرکت است.

 

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان کرد: جهت موفقیت در نشر معارف الهی باید مسائلی را از جمله محتوای تبلیغ، روش تبلیغ و توجه به آفت‌های تبلیغ را مورد توجه قرار دهیم که اصلی ترین رکن، محتوای تبلیغ است.  

 

آیت الله مصباح یزدی افزود: روحانیون برای رفتن به منبر باید روش ها، برنامه‌ها و مهارت‌هایی را کسب کنند و مواردی که مورد نیاز جامعه امروز است به درستی بیاموزند و محتوای تبلیغ را از محکمات اسلام استخراج کنند.

 

وی تصریح کرد: مبلغی که وارد یک شهر می‌شود و با قشرهای مختلف از جمله فرهیختگان، دانشجویان، دانش آموزان و فرهنگیان جامعه ارتباط دارد، باید بر آموزه‌های دینی به قدر لازم تسلط داشته باشد و بتواند پاسخگوی سوالات افراد جامعه باشد.

 

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: مبلغان باید در محتوای تبلیغ از متون و مطالبی استفاده کنند که متقن است و نظر شخصی و سلیقه ای در آن مطرح نشود.

 

آیت الله مصباح یزدی یادآور شد: هر چه در محتوای تبلیغ کار شود و با متخصصین مربوط مشاوره شود و پایه درست ریخته شود، در آینده نتایج بهتری کسب می‌شود.

 

وی در خصوص روش تبلیغ گفت: اخیرا در روش تبلیغ، فعالیت‌های زیادی صورت گرفته است و به این مسأله توجه شده است که مبلغ چه روش‌هایی را باید به کار بگیرد تا بتواند بهتر وظیفه تبلیغ را انجام دهد که در این رابطه نیاز به علوم مختلف از جمله روانشناسی تبلیغ دارد.

 

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: در تبلیغ ممکن است آفاتی وجود داشته باشد که ما به آن بی توجه هستیم، به عنوان مثال برخی افراد جامعه نسبت به روحانیت نگاه مثبتی به روحانیت ندارند.

 

آیت الله مصباح یزدی عنوان کرد: بزرگترین راه هدایت انسان ها، روحانی است که مبانی دین را به مردم نشان می‌دهد، اما شیطان تمام تلاش خود را می‌کند تا راه‌های هدایت را ببندد و بدون شک، شیطان فعالانه در تلاش است حساسیت مردم را نسبت به روحانیت شدید کند.

 

وی یادآور شد: همه انبیای الهی زمانی که مبعوث می‌شدند، مورد اذیت و آزار و یا اتهام برخی افراد جامعه قرار می‌گرفتند که همه این‌ها کار شیطان بود.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: روحانیون باید در مسائل مالی، خانوادگی، سیاسی و ... مراقب باشند تا عمل و یا رفتاری مرتکب نشوند که مردم را نسبت به روحانیت و در نهایت به دین بدبین کنند.

 

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: خراب شدن یک روحانی به معنای خراب شدن دین در آن جامعه است که آفت بزرگی است و برخی گذشتگان با اعمال خود، به جای این که به تبلیغ و تقویت دین بپردازند، باعث تخریب دین شدند و هنوز مردم دارند چوب اشتباهات آنان را می‌خورند.

 

وی تأکید کرد: روحانیون مراقب باشند در مقام تبلیغ کاری نکنند که موجب تخریب دین شوند، در بیان مطالب، از سخنان ذوقی و سلیقه ای استفاده نکنید، بلکه به محکمات دین اکتفا کنید.

 

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) اظهار داشت: سخن گفتن سلیقه ای در دین، ممکن است منشأ پیدایش یک فرقه گمراه در جامعه شود، ما مسائل یقینی بسیاری در دین داریم و نباید به دنبال مسائل سلیقه ای که دلیل متقن ندارد برویم.

 

آیت الله مصباح یزدی با بیان این که مبلغان باید اساس کار خود را بر روی محکمات دین قرار دهند، گفت: اگر در تبلیغ دین، بر محکمات تکیه کنیم، گمان این می‌رود که باراصلی وظیفه خود را انجام دادیم و در آخرت مواخذه نمی شویم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 455016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha