شناخت زوایای مختلف زندگی ائمه اطهار (ع) به شاعران کمک می کند

علی اصغر صائم کاشانی گفت: در زندگی ائمه اطهار زوایای بسیاری وجود دارد که باید بررسی شود زیرا می تواند سرچشمه خوبی برای سرایش اشعار آیینی باشد .

سیدعلی اصغر صائم کاشانی، شاعر و سراینده مجموعه شعر «فروغستان عشق» به خبرنگار شبستان، گفت: چهارده معصوم یک نور واحدند، بنابراین هیچدام را نمی توان بر دیگری برتری داد، به عبارتی هر یک از این بزرگان مسئولیتی خاص دارند و بر حسب شرایط زمانی و موقعیت سیاسی و اجتماعی به دنبال تحقیق هدف آرمانی خود یعنی احیای دین اصیل پیامبر بزرگوار اسلام هستند.

 

وی افزود: ادبیات به ویژه شعر در ایران همواره صدای رسایی بوده است که شاعران با توسل به آن به بیان مضامین مورد توجه خود پرداختند. شعر ولایی نیز یکی از مضامینی بوده که همواره توسط این افراد به آن توجه شده است و در هر دوره به شکل و شیوه ای خاص به آن پرداخته شده است.

 

این شاعر تصریح کرد: برای مثال در طول تاریخ ادبیات پارسی همواره شاعران زیادی به واقعه کربلا علاقه نشان داده اند و این مساله جدا از عظمت کربلا به جنبه تراژیک ماجرا نیز بازمی گردد، چرا که کربلا از نظر ابعاد تراتژیک درونمایه بسیار قوی و تاثیرگذاری برای شعر محسوب می شود.

 

صائم کاشانی یادآور شد: بنابراین می توان گفت علت اینکه درباره سایر ائمه اشعار کمتری وجود دارد، نخست همین درونمایه و مضمون شعری است و دومین دلیل کم بودن اطلاعات شاعران نسبت به زندگی ائمه اطهار است، چرا که کمتر شاعری پیدا می شوند که به سیر تاریخی، اجتماعی و سیاسی ائمه آگاهی کامل داشته باشد.

 

وی ادامه داد: به اعتقاد من در زندگی ائمه اطهار زوایای پنهان بسیاری وجود دارد که می توانند الهام بخش شاعران باشند، مثلاً در روایات درباره امام باقر (ع) آمده است که ایشان شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم (ص) بودند و همین یک نکته درونی به خوبی برای سرایش شعر کافی است، یا امام جواد (ع) جوانترین امام شیعیان بودند که در هفت سالگی به امامت رسیده اند، و همین موضوع درونمایه شعری بسیار خوبی برای شاعران است.

 

سراینده «دست در آغوش سکوت» اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روند پرداختن شعر به زندگانی ائمه و بزرگان دین سرعت بیشتری به خود گرفت، اما از آنجایی که بیشتر اشعار سروده شده در این باره از دل کنگره ها برآمده بودند و شاعران اطلاعات وسیعی در این باره نداشتند، تنها به کمیت آثار افزوده شد، حال آنکه در مورد اشعار مذهبی کمیت نقطه حیاتی و مهم است.

 

این شاعر خاطرنشان کرد: برای اینکه شعر آیینی از کمیت به کیفیت برسد، استادان شعر و ادب فارسی باید در پناه استمدادجویی از ائمه از مسایل فرمایشی احتراز کنند. در واقع ما نمی توانیم به شاعر بگوییم که اینگونه شعر بگوید بلکه باید نخست اعتقاد درونی افراد را  تعالی ببخشیم. از طرفی صداوسیما ما نیز باید در این زمینه کمر همت ببندد و برنامه های متنوعی را در این زمینه تهیه و تدارک ببیند.

 

وی در پایان گفت: همه مردم به ویژه شاعران باید با زندگی اهل بیت (ع) بیشتر آشنا شوند همچنین جراید و رسانه ها نیز باید به این مقوله توجه بیشتری نشان دهند تا سطح آگاهی مردم در این زمینه بیشتر بالا رود.

پایان پیام/
 

کد خبر 45519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha