بیژن نوباوه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر به خبرنگار شبستان گفت: من در ابتدا از این موضوع انتقاد کرده ام و نامه ای نیز دراین زمینه به آقای ایوبی نوشتم زیرا با جدا شدن آن موافق نبودم زیرا معتقدم اگر قرار است انتقال تجربیاتی صورت گیرد بخش بین الملل نیز می تواند به فیلمسازان داخلی ما کمک کند.
وی اظهار کرد: این کار انجام شد و معاونت سینمایی دلایلی آورد که این جشنواره همزمان با جشنواره فیلم برلین بوده است. ولی در هر صورت معتقدم ما می توانستیم بهتر از این برای این جشنواره طراحی داشته باشیم.
نوباوه ادامه داد: ما در طراحی جشنوارهها نیاز به این داریم که یک الگوسازی نیز انجام دهیم و یا اگر الگوسازی نمی کنیم نگذاریم که جشنواره های خارجی در کشور ما الگوسازی کنند، در بعضی از این آثاری که ارایه می شود و هنرمندانی که فیلم افتتاحیه بازی کرده اند گویا شخصیتهای خوبی ندارند و کسانی هستند که در کشورهای غربی فیلمهای بدی نیز بازی کرده اند و به همین دلیل نیز دقت لازم صورت نگرفته است.
نوباوه در مورد اینکه فیلمهای خارجی که در ایران به نمایش در می آیند باید چه خصوصیات و یا چه شاخصههایی داشته باشند گفت: فیلمهای مشهور خارجی و فیلمهایی که ارزشهای مشترک دو کشور را به نمایش می گذارند زیاد هستند و ما باید به سمتی برویم که این فیلمها را در کشور به خوبی به نمایش بگذاریم که این اتفاق در این جشنواره نیفتاده است.
وی خاطرنشان کرد: اشکالی ندارد که فیلم خارجی خوب در کشور ما به نمایش گذاشته شود اما باید شاخص داشته باشد که از آن جمله شاخص ارزشهای انسانی و یا مادرس و انسانی که همه دولتها و ملتها نیز برای فیلمهای بخش بین الملل این شاخص ها را قبول دارد.
وی ادامه داد: در جشنواره ها فیلمهایی را پیدا می کنند که شاخصههای عمومی را داشته باشد و اگر فیلمهایی که در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده باشد این شاخص های عمومی و انسانی را داشته باشند و به هنجارهای ایرانی و اسلامی ما همخوانی داشته باشد از نمایش آنها نیز خوشحال می شویم.
وی در مورد جهانی شدن سینمای ایران نیز گفت: ما قطعاً برای جهانی شدن نباید به دنبال این باشیم که شاخص های جهانی شدن چیست زیرا دنیا دوست دارد که بفهمد که ما کی هستیم.
وی تاکید کرد: شاخص های ما برای جهانی شدن سینمایمان این است که ارزش های انسانی در فیلمهایمان به نمایش دربیاید و باید بدانیم که ما در تکنولوژی سینما هیچگاه نمی توانیم به پای آمریکا برسیم و حتی هندوستان از ما جلوتر است ولی ان چیزی که دنیا می تواند به واسطه ما به ما توجه کند موضوعات داستانها و ارزشهایی که به آن اعتقاد داریم است.
نوباوه با اشاره به فیلم رنگ خدا خاطرنشان کرد: این فیلم در آمریکا به عنوان رنگ بهشت معروف است و حتی وقتی یک آمریکایی نیز این فیلم را می دید می گفت انگار یک مسیحی این را ساخته است یعنی همه ارزشهای انسانی جدای از مذهب و سایر موارد به نمایش درآمده است و ما هر چه به سوی این ارزشها برویم فکر می کنم سینمایمان در دنیا مشهورتر می شود.
پایان پیام/
نظر شما