حضور روحانیت در سازمان ها و نهادها فرصتی برای گسترش دین است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین مهاجری گفت: اشتغال روحانیت در نهادها و سازمان ها -که پس از انقلاب افزایش یافته است- از این منظر که موجب تقویت ارتباط آنها با مردم و پاسخگویی مستقیم به سوالات و شبهات آنان می شود بسیار مفید و سازنده است هرچند این اشتغال نباید آنان را از تحصیل علوم بازدارد.

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مهاجری، استاد حوزه، عضو مرکز فقهی ائمه اطهار (متعلق به مرحوم آیت الله محمدفاضل لنکرانی) و امام جماعت مسجد محمدی تهران، سطوح حوزه را از محضر آیات مشکینی، موسوی اردبیلی، شیخ اسدالله اصفهانی، سلطانی، منتظری و ... و خارج را از محضر آیات عظام بروجردی، امام خمینی، سیداحمد خوانساری، آشتیانی و ... استفاده کرده است. برای بررسی وضعیت اخلاقی و تهذیبی طلاب و روحانیت، گفتگویی با این پدر شهید و استاد سابق دانشگاه داشتم که تقدیم می شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین مهاجری با بیان اینکه اگر یک طلبه از نظر اخلاق مهذب نباشد نتیجه ای از علم و دانشش به دست نمی آورد، خاطرنشان کرد: استقامت، صبر، تزکیه، تهذیب نفس و مناعت طبع از لوازم ضروری نیل یک طلبه به مدارج عالی معنوی و علمی است.

 

کمبودِ استاد و جلسات اخلاق نداریم

وی ادامه داد: در کمیت و کیفیت جلسات اخلاق از گذشته تا امروز تفاوت چندانی ایجاد نشده؛ به این معنا که امروزه نیز جلسات اخلاقی متفاوتی در مناطق مختلف کشور توسط اساتید مبرز و عامل اخلاق برگزار می شود و همگان می توانند از این جلسات استفاده کنند.

 

امام جماعت مسجد محمدی با تاکید بر اینکه طلاب باید در امور دینی استقامت ورزند و با مخالفان احکام و معارف دین مبارزه کنند، اظهار داشت: همه طلاب دوست داشته و دارند اهل تهجد و نماز شب باشند زیرا اثرات معنوی بسیاری در آنها بر جای می گذارد؛ هرچند گاهی به دلایلی از این مهم باز می مانند.

 

در دهه های 30 و 40 تنها آقای بروجردی شهریه می دادند

وی با اشاره به اینکه طلاب در گذشته مقید بودند در طول ماه حداقل سه روز روزه بگیرند و در شب های جمعه، صبح های جمعه و سایر ایام ادعیه متربط را قرائت نمایند، تصریح کرد: یکی از تفاوت هایی که در گذر زمان پیش آمده در میزان شهریه طلاب است؛ در زمان ما عمدتا آقای بروجردی (مرجع تقلید) شهریه می دادند و آقای حجت (مرجع تقلید) مهر نان می دادند اما امروزه وضعیت شهریه و به تبع آن مالی طلاب بهتر شده است.

 

این عضو مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اضافه کرد: در همه زمان ها عده ای از مردم و طلاب صابر بوده و دارای مناعت طبع و استقامت نفس هستند و عده ای نیز خارج این فواید حسنه می باشند؛ و مطمئنا کسانی که سلیم النفس و صبور باشند موفق تر خواهند بود.

 

تعطیلات حوزه زیاد است

وی با بیان اینکه تعطیلات حوزه های علمیه زیاد است و نقص به حساب می آید، گفت: باید مدیران محترم حوزه های علمیه تدبیری برای کاهش میزان تعطیلات بیندیشند به ویژه در زمان حاضر که هر روزه شبهاتی در حوزه معارف دینی در سطح جامعه مطرح می شود.

 

این استاد حوزه افزود: اشتغال روحانیت در نهادها و سازمان ها از این منظر که موجب تقویت ارتباط آنها با مردم و پاسخگویی مستقیم به سوالات و شبهات آنان می شود بسیار مفید و سازنده است هرچند این اشتغال نباید آنان را از تحصیل علوم بازدارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهاجری در پایان با بیان اینکه گاهی برخی از طلاب و روحانیون به دلایلی از پوشیدن لباس اجتناب می ورزند، خاطرنشان کرد: اینکه یک طلبه برای آزادی عمل در برخی محافل و مجالس، لباس نمی پوشد، منافاتی با شان او ندارد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 455827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha