به گزارش خبرگزاری شبستان: این نشست در اردیبهشت هر ساله در تهران و با حضور نخبگان جامعه قرآنی و بعضاً با حضور اساتید مصری برگزار می شود.در اینجا مروری داریم بر دهمین نشست شورای عالی قرآن که سال گذشته برگزار شد:
«ویژگی های تلاوت استادانه»
بررسی و تبیین دقیق مبانی نظری هر دانشی جهت بهرهبرداری صحیحتر از آن و نیز جهت احتراز از آسیبهای احتمالی ناشی از عدم شناخت کافی آن علم، از جایگاه والایی برخوردار است. اهمیت این موضوع به اندازهای است که در طول تاریخ و به ویژه در عصر حاضر، تحقیقات و پژوهشهای بنیادین مرتبط با هر علم، همواره در اولویت سیر مطالعاتی اندیشمندان و پژوهشگران قرار داشته است.
بر این اساس، شورای عالی قرآن که توجه تخصصی به مقوله تلاوت قرآن کریم و دیگر نغمههای الهی در صدر مأموریتهای اوست، چند سالی است که در نشستهای تخصصی سالیانهی خود، نگاه علمی و تحلیلی به موضوع تلاوت قرآن کریم و تبیین نقش خطیر قاریان قرآن را در اولویت قرار داده است و با دعوت از اساتید، متخصصان و صاحبنظران حوزهی تلاوت و نیز فراخوان محققان و پژوهشگران علاقهمندجهت نگارش مقاله، همچنین ایجاد زمینه و بستر لازم برای تضارب آراء و اندیشه در این موضوع، تلاش در ارتقای سطح دانش تخصصی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم داشته است.
بحمدالله دهمین نشست علمی- تخصصی شورای عالی قرآن با پشتوانهی ماهها و روزها فکر، مشورت و برنامهریزی، با موضوع «ویژگیهای تلاوت استادانه» در اردیبهشتماه 1393 پرشورتر و باکیفیتی بهتر از سالیان قبل برگزار شد.
فراخوان مقالات نشست دهم در محورها و موضوعات اعلام شده زیر، در آذرماه 1392 از طریق رسانههای مکتوب، دیداری و شنیداری به اطلاع جامعهی قرآنی، دانشگاهی و حوزوی رسید:
ویژگیهای تلاوت استادانه مستند به آیات و روایات
معناشناسی تلاوت، قرائت و ترتیل قرآن
شاخصهای تلاوت احسن در آیات و روایات
آداب ظاهری و باطنی تلاوت در آیات و روایات و جایگاه آن در تلاوت استادانه
بررسی تطبیقی مقایسهای تلاوت احسن در صدر اسلام و عصر حاضر
شاخصهای هنری (صوت و لحن) در تلاوت استادانه
جایگاه شاخصهای هنری در تلاوت استادانه با تأکید بر تلاوتهای ماندگار قراء مصری
شاخصهای هنری تلاوت استادانه در تلاوت ترتیل
بررسی تطبیقی مقایسهای شاخصهای هنری تلاوت در محافل، مسابقات و استودیو
شاخصهای علمی در تلاوت استادانه
آشنایی با مفاهیم آیات و جایگاه آن در تلاوت استادانه
وقف و ابتدا و جایگاه آن در تلاوت استادانه
تجوید و جایگاه آن در تلاوت استادانه
اختلاف قرائات و جایگاه آن در تلاوت استادانه
دبیرخانه نشست در چند موضوع، مبادرت به سفارش نگارش و ارائه مقاله به تعدادی از اساتید و صاحبنظران نمود:
حضرات آقایان: حسن رحیمپور ازغدی، حجةالاسلام و المسلمین جواد محدثی، دکتر محسن میرباقری، دکتر محمدصادق علمی، دکتر محمدعلی لسانی فشارکی، دکتر مهدی دغاغله، دکتر قاسم رضیعی، دکتر سعید رحمانی و مصطفی زرنگار.
همچنین در بخش فراخوان مقالات، پس از پایان مهلت تعیین شده در نیمه فروردین1393، دبیرخانهی نشست با ارزیابی و داوری مقالات رسیده، 7 مقاله از آقایان: دکتر مصطفی عباسی مقدم، حمید ایماندار(2 مقاله)، دکتر حسین مرادی زنجانی، حیدر کسمایی، محمد امیری و خانم زینب حسین پور را مورد تقدیر قرار داد.
لازم به ذکر است بخشی از ابعاد «ویژگیهای تلاوت استادانه» در نشست نهم شورای عالی قرآن (اردیبهشت 92) مورد بررسی قرار گرفته بود که به علت اهمیت موضوع، به صورت مبسوط و مستقل در دستور کار نشست دهم قرار گرفت.
امیدواریم که مجموعهی این تلاشها مقبول درگاه حضرت حق قرار گیرد و زمینه رشد و بالندگی بیش از پیش تلاوت قرآن کریم و مجریان این هنر آسمانی را که مطالبه مستمر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) از جامعهی قرآنی است، فراهم آورد.
پایان پیام/
نظر شما