فاصله ما تا  قبول مسئولیت، محدودیت و عمل به قواعد  « حجاب»

خبرگزای شبستان: « حجاب » قبول مسئولیت، محدودیت و عمل به قواعد است، اما فاصله جامعه اسلامی ایران با حجاب به عنوان یک باور، مسئولیت و الزام های متعهّدانه تا چه اندازه است؟ نقش مسجد در ارتقاء باور به حجاب چیست؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، حجاب مقوله ای مرتبط با عقل است، انسان عاقل به ندای درونی خود این مهم را می فهمد که قبول محدودیت و داشتن قید و بند، هم چنین رعایت دستورالعمل ها دین او را محفوظ نگاه می دارد، انسانی که به علت تنبلی، ناآگاهی و ناشکیبایی ضرورت به داشتن عفاف را بر خود الزام نمی کند، خواسته و ناخواسته دچار مشکلاتی می شود که او را از مسیر آگاهی و نور دور می سازد.

 

انسان با شرائط و با تربیت خاصی مفهوم باور به حجاب را می فهمد، آن جا که مادری دختر خردسالش را با حجاب آشنا می سازد و این باور را در ضمیر ناخودآگاه کودکش جریان می بخشد، با مادری که فارغ از باور حجاب دختر خردسالش را به زیبایی می آراید و لباسی برتن او می کند که زیبایی اش را دوچندان می کند، ۲ باور متفاوت آموزشی است،  که یکی خسران در پی دارد و دیگری رضای خداوند یکتا

 

مرحوم استاد شیخ صفائی حائری، در کتاب نامه های بلوغ که در حقیقت نامه هایی تربیتی به فرزندنشان است، عنوان می کند: ورزشکار خوب شدن، هنرمند توانا بودن، دانشمند صاحب نظر شدن و .... همه و همه با رنج و زحمت و با قبول مسئولیت، محدودیت و عمل به یک سری مقررات بدست می آید. و این مسئولیت، محدودیت و عمل به یک سری مقررات چیست؟ محدودیت ها در بحث مقوله عفاف و حجاب به چه مفهومی است؟ و در پس این پرسش ها کدام شخص عاقلی است که قبول محدودیت و داشتن قید و بند و رعایت دستورالعمل ها را در خصوص امنیت انکار کند.

 

این یک حقیقت است، که سایه سار حجاب و عفاف در پناه باور به نشانه های اصالت و مقاومت فرهنگی بارور می شود، رشد می کند و زمینه ساز بقای امنیت و آسایش در جامعه می شود ، کودکی که از درون خانواده و در پناه گرم محبت پدر و مادر به باور حجاب دست یافته است، حجاب را به عنوان یک امر بدیهی و لازم برای خود تلقی می کند.

 

باور به این نکته که یکی از شاخص های امنیت و آسایش اجتماعی حجاب و عفاف است، که یک امر آموزشی و متناوب تلقی می شود نه یکباره و تصادفی، فصلی از چرایی حجاب است.

 

از آن جا که مقوله عفاف و حجاب در ابعاد مختلف، روانی، اجتماعی و اقتصادی معنی پیدا می یابد، همواره نیازمند آگاهی بخشی به آحاد افراد اجتماع بوده و خواهد بود، از این روی دستگاه های مختلف از جمله کانون های مساجد یکی از رویکردهای اساسی خود را به این منظر اختصاص داده اند.

 

کانون فرهنگی هنری تخصصی حجاب و عفاف در مسجد الزهرا سلام الله یکی از کانون های تخصصی در حوزه عفاف و حجاب در استان البرز است، که با تحقیق و پژوهش، همچنین راه اندازی کارگاه در این مقوله اجتماعی برنامه های خود را آغاز کرده است. در این راستا کانون فرهنگی هنری شهید آقایی نیز واقع در مسجد باب الحوائج علیه اسلام نیز که از کانون های تخصصی استان در زمینه جشنواره ها و همایش ها است، در این زمینه عملکردهای متناسب و چشمگیری را در دست اقدام داشته است.

 

واما، پیش شرط به اوج رسیدن اهداف مراکز تخصصی در بحث حجاب و عفاف به دست نمی آید، مگر آن که با جدیت وافر به فرهنگ سازی اهتمام داشته باشیم،  اهمیت و توجه به جایگاه عفاف و حجاب، ضرورت عزم و اراده تمامی افراد اجتماع را می طلبد، تا با آگاهی از این اهمیت دیدگاه اسلام را در خصوص آن در میان افکار عمومی تبیین کنند.

 

خانم بهمنی، استاد دانشکده الهیات دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، در خصوص حجاب و عفاف در گفتگو با خبرنگار شبستان در البرز گفت: تحلیل و اسیب شناسی در رابطه با کاهش انگیزه و موانع اراده ای حجاب یکی از امور ضروری در جامعه امروز با توجه به رشد پیشرفت رسانه ای است، باید توجه داشت که دنیای تکنولوژی امروز با جنگ نرم در تقابل با ارزش های اسلامی به خصوص حجاب و عفاف است.

 

به گفته این مسئول، بن مایه های چارچوب آموزش عفاف و حجاب یکی امر عینی در جامعه است، امنیت، آسایش روح و روان در ارتباط مستقیم با شکل گیری گسترده حجاب است.

 

وی آموزش را به معنای تغییر در اندیشه و دیدگاه، و تربیت را به معنی تغییر در رفتار و عملکرد عنوان کرد و آن را لازمه یکدیگر دانست و تصریح کرد: به منظور رسیدن به اهداف کلان و گسترده حجاب و عفاف در سطح جامعه نیازمند عزم عمومی و عزم ملی هستیم آموزش حجاب یکی جنبش سراسری و یک مقاومت فرهنگی را می طلبد.

 

بنابر این گزارش، حجاب مقدماتی دارد، که باید در نهاد خانواده به آن ملزم بود، الزامی که قبول مسئولیت و تعهد است، خبرگزاری شبستان در استان البرز با توجه به رسیدن فصل گرما سرفصلی را برای تکرار یادآوری این مسئولیت با حضور کارشناسان دینی و فرهنگی گشوده است، همراه ما باشید.

 

ادامه دارد....

 

پایان پیام/

کد خبر 456259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha