ایجاد ظرفیت شبانه بهترین راه حل مشکل پذیرش دانشجو است

استاندار خوزستان، تأکید کرد: با دستور کار قرار دادن افزایش رشته های شبانه و ایجاد ظرفیت در این رشته ها، بخش عمده مشکل پذیرش دانشجو در این استان برطرف می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، در جلسه شورای راهبردی دانشگاه های استان که شب گذشته ( 23 خرداد) در استانداری برگزار شد، گفت: توسعه دانشگاه ها و حل مشکلات جوانان در زمینه ادامه تحصیل از جمله چالش ها و موانع آموزش عالی است که باید نسبت به حل آنها اقدام کرد.

 

وی با بیان اینکه برگزاری این جلسات باید در افزایش ظرفیت شبانه دانشگاه های استان مثمر ثمر واقع شود، افزود: دانشگاه هایی همچون دانشگاه صنعتی شریف و علوم و فنون دریایی خرمشهر که 80 درصد دانشجویان آنها غیر بومی باشند باید تمام تلاش خود را برای بومی گزینی به کار گیرند چرا که در این صورت تنها شاهد صرف بودجه استان برای پرورش نیروهای غیر بومی خواهیم بود.

 

وی با بیان اینکه با بررسی های صورت گرفته ساختمان های مازاد دولتی نیز شناسایی و برای راه اندازی دانشگاه های جدید در اختیار آموزش عالی استان قرار می گیرد بر توسعه دانشگاه های علوم پزشکی در استان تأکید کرد و اظهار داشت: در این خصوص دانشگاه های علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و دزفول باید برنامه های خود را در جلسه بعد این شورا ارائه کنند.

 

استاندار خوزستان خطاب به رؤسای دانشگاه های استان خاطر نشان کرد: در صورت افزایش ظرفیت شبانه، استانداری در خصوص تأمین بودجه به دانشگاه ها کمک می کند.

 

همچنین در این جلسه سید بهزاد علوی، معاون معاون آموزش و نوآوری اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه دانش آموزان استان از لحاظ عملکرد علمی در رتبه 18 کشور قرار دارند، عنوان کرد: استان خوزستان از لحاظ رتبه بندی در کنکور رتبه 26 کشور را داراست ولی با بررسی های صورت گرفته توسط سازمان آموزش و پرورش استان، مشخص شده که کسب این جایگاه به دلیل کمبود ظرفیت دانشگاه های استان و شانس قبولی داوطلبان با توجه به این کمبود است..

 

وی اضافه کرد: با توجه به سیاست بومی گزینی سازمان سنجش، استان هایی که ظرفیت دانشگاهی بالایی دارند در زمینه بومی گزینی نیز موفق بوده و داوطلبان شانس قبولی بیشتری را دارند و این بزرگترین مشکلی است که استان خوزستان با آن مواجه است.

 

علوی، تصریح کرد: با بررسی های صورت گرفته، دانش آموزان استان در رشته های انسانی و علوم تجربی به ترتیب در رتبه 6/18 و 8/15 قرار داشته و با توجه به میانگین کشور در وضعیت خوبی به سر می برند و تنها در رشته ریاضی به دلیل کمبود دبیر وضعیت مناسبی نداریم.

 

وی با بیان اینکه دانش آموزان استان از لحاظ رتبه بندی علمی از استان های سمنان، کرمان، خراسان جنوبی و گیلان بالاترند، بیان کرد: این در حالی است که از لحاظ رتبه بندی کنکور، خوزستان دارای رتبه پایین تری از این استان هاست و تنها دلیل این امر بالا بودن ظرفیت دانشگاه ها در این استان هاست.

 

معاون آموزش و نوآوری اداره ‌کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: استان خوزستان از لحاظ ناحیه ای با استان های ایلام و لرستان در ناحیه 7 قرار دارد و این امر موجب شده تا داوطلبان این استان ها از سهمیه دانشگاه های ما استفاده کنند.

 

وی با اشاره به وجود 19 رشته کاردانی در استان یادآور شد: با ایجاد زیرساخت های لازم برای راه اندازی این رشته ها، توسعه دانشگاه های غیردولتی و بومی گزینی دانشگاه های ملی در استان، می توان در رتبه بندی کنکور نیز موفق عمل کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 45711

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha