برنامه‌های «روز پاسداشت گیلان» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان برنامه‌های «روز پاسداشت گیلان» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را تشریح کرد.

فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با بیان اینکه در دیدگاه اسلام کتاب و کتاب‌خوانی جایگاه بالایی دارد به طوریکه در اولین آیه‌های نازل شده بر پیامبر، خداوند بر اهمیت قلم اشاره کرده است اظهارکرد: خداوند در سوره «قلم» به قلم سوگند یاد می‌کند که این نشان از اهمیت قلم دارد، زیرا خداوند متعال فقط به موجودات مفید و ارزشمند قسم یاد کرده است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یک رویداد بزرگ فرهنگی است گفت: هر یک از روزهای برگزاری نمایشگاه به یک استان اختصاص یافته که امروز(۲۱ اردیبهشت) به استان گیلان و با عنوان «پاسداشت روز گیلان» اختصاص یافته است.

فاضلی ادامه داد: امسال همزمان با بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران این روز به نام گیلان رقم می‌خورد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی در روز پاسداشت گیلان در نمایشگاه بین المللی کتاب اجرا می‌شود، گفت: کنفرانس خبری مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان قبل از اذان ظهر (ساعت 12) در سرای قلم برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان عنوان کرد: در عصر دوشنبه (۲۱اردیبهشت) برنامه گرامیداشت گیلان با حضور اساتید برجسته، هنرمندان و مفاخر استان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه ۴۰ نفر از اصحاب فرهنگ و هنر استان برای شرکت در روز گرامیداشت گیلان عازم نمایشگاه بین المللی کتاب شدند گفت: همچنین از 40 نفر از مفاخر گیلانی که در تهران ساکن هستند برای شرکت در این روز دعوت شده است.

فاضلی از رونمایی از سه کتاب خبر داد و افزود:«گیلانیان در دیار هند»، «آواز درخت گز» و «کشت برنج در گیلان و دیگر ولایات جنوب دریای کاسپین» عنوان این سه کتاب است.

وی اضافه کرد: همچنین دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان نیز معرفی شده و وضعیت نشر استان، آمار و ارقام نموداری در حوزه کتاب، نشر، چاپ و حمایت از کتابدر قالب نمودار به نمایش عموم گذارده می‌شود.

فاضلی تاکید کرد: از استاد «احمد سمیعی گیلانی» پدر ویرایش در ایران و از مفاخر استان در این روز با حضور اصحاب فرهنگ و هنر تجلیل خواهد شد.

گفتنی است، احمد سمیعی گیلانی متولد 1298، پدر ویرایش در ایران لقب گرفته و مترجمی استاد و نویسنده‌ای چیره دست است.وی در تیرماه 1370 به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آمد و درکنار حرفه ویراستاری چندین کتاب در زمینه آیین نگارش و ویرایش تألیف کرد و مقاله های ارزشمندی را در مجلات متعدد به چاپ رساند.سمیعی به زبان و ادب فارسی، فرانسه و انگلیسی احاطه دارد و از آشنایی وسیع با جریانات ادبی اروپا بهره مند است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 457355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha