تقاضا از رسانه ها برای کمک به آرامسازی نمایشگاه/ از خزعلی عذرخواهی کردم

خبرگزاری شبستان: صالحی از اهالی رسانه تقاضا کرد که با توجه به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب، نسبت به درج و چینش خبرها و تیترهایشان دقت داشته باشند، چراکه ما می خواهیم فضای آرامی را در نمایشگاه کتاب داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، اولین نشست خبری سیدعباس صالحی، رئیس نمایشگاه کتاب تهران، عصر دوشنبه 21 اردیبهشت ماه با حضور امیرمسعود شهرام نیا، قائم مقام نمایشگاه کتاب و محمود آموزگار، نماینده تشکل‌های نشر در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد. صالحی در این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

وی همچنین از اهالی رسانه تقاضا کرد که با توجه به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب، نسبت به درج و چینش خبرها و تیترهایشان دقت داشته باشند، چراکه ما می خواهیم فضای آرامی را در نمایشگاه کتاب داشته باشیم.

 

صالحی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه انتشار اخبار جمع آوری کتاب‌های از سوی نهادهای غیررسمی، گفت: ما با این نگاه حرکت می‌کنیم که کسی مداخله مستقیم در فضای ارشاد نداشته باشد برخی از تحرکاتی که بود را با مذاکره و گفت‌وگو حل کردیم. امروز نیز در هم وزارت ارشاد و هم در نمایشگاه کتاب با برخی از مجموعه‌های دیگر با این نگاه که وزارت ارشاد مسئول نمایشگاه کتاب است گفتگو کردیم تا موکداً هیچ نوع ورودی از مجموعه‌های دیگر بدون ارتباط با مدیریت نمایشگاه اتفاق نیفتد. مواردی که هم بود با این نگاه بررسی شده است.

 

وضعیت نشر کشور در شرایط رکود در رکود است

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره حضور ناشران و کتابهای زرد و کم محتوا و تمهیدات وزارت ارشاد در این باره، بیان کرد: اقتصاد نشر ما در شرایطی است که من این جرأت را ندارم که ریسک زیادی با این بدنه نحیف انجام دهم. شرایط، شرایط خاصی است گاهی برای یک بدن فرتوت نیز یک جراح ماهر نمی‌تواند کاری انجام دهد، این به معنای این نیست که من مشکلات را نمی‌فهمم، من به عنوان کسی که از قدیم مشتری دائمی نمایشگاه کتاب بودم، مشکلات را درک می‌کنم اما شرایطی که ما داریم شرایط خاصی است.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: کشور در دوران رکود اقتصادی در همه صنایع به سر می‌برد اما در نشر شرایط رکود در رکود است، بنابراین توصیه به جراحی‌های عمیق توصیه خوبی نیست. نباید آرمانی حرکت کرد اما کاملاً این حرف را قبول دارم که کیفی سازی و نمایشگاهی کردن کتاب تهران یک ضرورت است. اجازه دهید این مسیر را با تأنی بیشتری پیش ببریم این کار را حتما خواهیم کرد ما به دنبال نمایشگاه‌های تخصصی هستیم و مسیری را باز می‌کنیم که قابل اعتمادتر باشد.

 

به دلایل اخلاقی از مهدی خزعلی عذرخواهی کردم

وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی براینکه آیا از مهدی خزعلی مدیر انتشارات حیان به دلیل تعطیلی غرفه‌اش در نمایشگاه کتاب تهران عذرخواهی کرده‌اید، گفت: ما امسال ثبت نام نشر را برعهده تشکل‌ها قرار داده بودیم آیین نامه نیز این بود که هر ناشری 35 عنوان کتاب منتشره طی 5 سال گذشته را داشته باشد اما این اتفاق در بخش ثبت نام نیفتاده بود و منجر به این شد که غرفه انتشارات حیان تعطیل شود. دیروز جلسه‌ای ابتدا با خانواده خزعلی و سپس خود او داشتیم او مطرح کرد که اگر چنین بود چرا سامانه ثبت نام را قبول کرد چرا ما پول واریز کردیم و دو روز در نمایشگاه حاضر بودیم من هزینه برای دکوربندی و مخارج دیگر صرف کرده‌ام.

 

صالحی افزود: طبیعتاً در اینجا من اخلاقاً قرار نیست که مدیر باشم و رعایت اخلاق نکنم، اتفاقی صورت گرفته و کسی مقصر نبوده اتفاق افتاده نباید می‌افتاد من با معرفتی که از اسلام و انقلاب دارم باید اشتباهی را که در مجموعه‌ام رخ داد بیان کنم و باز به عنوان مدیر علاقه مند به دیانت و اخلاق اگر اشتباهی صورت گرفته عذرخواهی کنم.

 

وی اظهار کرد: کاری به فرد، علایق سیاسی و ندارم در حوزه مدیریت من اشتباهی صورت گرفته و سامانه نباید او را می پذیرفت که او هم بخواهد هزینه خرج کرده و دکوربندی کند.

 

ارزیابی‌ واسپاری امور بر اساس حد انتظارات سنجیده می‌شوند

رئیس نمایشگاه کتاب تهران درباره ارزیابی اش از واسپاری امور به تشکل‌های نشر و انتقاداتی که بر ضعف تشکل‌ها تأکید دارند، گفت: من مقدماتی را عرض می‌کنم یکی اینکه طبیعی است وقتی مسیر واگذاری رخ می‌دهد و برای سال اول تجربه عملیاتی یا وجود ندارد و یا کمتر وجود دارد ما باید حد انتظارات را تعریف کنیم. این مربوط به تشکل‌ها نیست حتی از مجموعه‌های دولتی نیز در سال اول بار اول نمی‌توان انتظار داشت که همه انتظارات را برآورده کنند همانطور که در دولت حوزه منابع و مقدورات محدود است حوزه تشکل‌ها نیز منابع محدود است. این طور نبود که ما از ابتدایی که فعالیت با تشکل‌ها را آغاز کردیم تشکل‌ها منابع مالی داشته باشند و یا اینکه ارشاد توانایی تأمین منابع آنها را داشته باشد. حتی بدهی سال گذشته ما به تشکل‌ها تا دیشب پرداخت نشده بود.

 

وی خاطرنشان کرد: امسال نیز پولی نداشتیم که بگوییم با جیب پرپول و یا مقداری پول به سمت نمایشگاه حرکت کنیم تجربه کارهای جمعی ما باید به مرور افزایش یابد. خود این نزدیک کردن پارلمان تشکل‌های نشر به یکدیگر زمان و انرژی می‌برد. رضایت از این واگذاری باید متناسب با منابع باشد نه مقدورات تشکل‌ها. این به معنای نقد و ضعف نیست پس از نمایشگاه برای سال آینده باید گفت‌وگوهای بیشتری داشته باشیم باید براساس واقعیت منابع و مقدورات به تشکل‌ها نمره دهیم.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره اختلافات پیش آمده بین انجمن ناشران بین المللی و انجمن ناشران دانشگاهی در نمایشگاه کتاب نیز گفت: آن چیزی که من می‌خواهم بگویم از دعواهای حوزه نشر خوشم نمی‌آید و حتی گاهی ناراحت می‌شوم ما مسیری را شروع کردیم که باید با هم حرکت کنیم این پینک پونک رسانه‌ای را نمی‌پسندم البته تشکل‌ها مختارند و حق طبیعی‌شان محفوظ است اما ما به یک دوره گفت‌وگوهای پشت پرده نیاز داریم طبعاً ممکن است نقطه نظراتی در نوع تصمیم گیری وجود داشته باشد. رسانه ها جای خوبی برای این دعوا نیست من از تشکل‌های نشر می‌خواهم این مسیر را که زمانی به جلو رفت و ارد فضای رسانه‌ای کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 457559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha