81 درصد جرایم قتل عمد کشف شده است

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا با بیان این مطلب که بیشترین قتل ها توسط شوهران علیه زنان صورت گرفته است، گفت: تا کنون 81 درصد جرایم قتل عمد کشف شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سرهنگ هادی مصطفایی، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا امروز در نشستی خبری با اشاره به آمار قتل عمد در کشور گفت: تعداد قتل عمد در کشور سه در یکصدهزار نفر است ،81 درصد جرایم قتل عمد کشف شده است که این آمار رقم قابل قبولی بوده و امیدواریم  به صددرصد افزایش یابد.

 

وی با بیان اینکه رسیدگی به پرونده های معوقه یکی از برنامه های مهم پلیس آگاهی ناجا است، اظهار کرد: با تلاش های صورت گرفته در سال گذشته، 8/3 درصد فقره از قتل های سنوات قبل کشف شده است که این امر بیانگر توفیق پلیس آگاهی در این زمینه بوده، به عنوان مثال مرد قاتلی که در سال 72 مرتکب قتل شده بود بعد از 18 سال در تهران دستگیر شد.

 

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه بنده عملکرد پلیس در حوزه مبارزه با جرایم جنایی را مثبت ارزیابی می کنم، خاطرنشان کرد: در مقایسه با کشورهای دیگر رقم قتل های سریالی در ایران 20 درصد است که این امر نیز توفیق خوبی برای ما محسوب می شود.

 

وی تصریح کرد: خوشبختانه آمار قتل در پایتخت نسبت به پایتخت کشورهای دیگر بسیار پایین بوده و در تهران دو در هر یکصد هزار نفر است به طوری که تعداد قتل در تهران نسبت به 21 استان کشور پایین تر بوده است.

 

سرهنگ مصطفایی با اشاره به افرادی که با سلاح سرد به قتل رسیدند، اظهار کرد: 6/59 درصد افراد به قتل رسیده در تهران به وسیله سلاح سرد کشته شده اند و براساس اطلاعات و آمار کل کشور انگیزه 6/3 درصد قتل ها اختلاف بوده است. نوسان آمار قتل در کشور از یک تا ده است و متوسط کشف قتل 81 درصد بوده است.

 

وی با اشاره به نحوه ارتکاب قتل تصریح کرد: 3/69 درصد قتلهای صورت گرفته بدون برنامه ریزی قبلی و 30 درصد آن با برنامه ریزی  صورت گرفته است و نحوه ارتکاب به قتل با سلاح سرد 4/44 درصد و با سلاح گرم 6/26 درصد بوده است.

 

سرهنگ مصطفایی با بیان اینکه قتل های صورت گرفته توسط بستگان 5/29 درصد کاهش داشته است، یادآور شود: این در حالی است که در سال 88 تنها 8/30 درصد قتل ها توسط بستگان انجام شده بود. همچنین در سال 89 بیشترین قتل های زنان توسط شوهران صورت گرفته است.

 

وی به آمار آدم ربایی در کشور اشاره کرد و افزود: آدم ربایی 11 درصد جرایم جنایی را به خود اختصاص داده است و نرخ آدم ربایی در کشور هفت دهم درصد بوده است که 40 درصد انگیزه آدم ربایی در کشور به علت معاملات مواد مخدر است.

 

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی با اشاره به تعرض های جنسی در کشور تصریح کرد: مبنای سیاست پلیس این است که درصد کشف این جرایم را به صد درصد برساند و نرخ این جرم حدود یک در هر یکصدهزار نفر اتفاق می افتد.

 

 وی افزود: نرخ  این جرم حدود یک در یکصدهزار است که البته به احتمال عدم شکایت یا شکایت‌های واهی در این زمینه نرخ ممکن است، رقم دقیقی نباشد ولی نسبت به خیلی از کشورها این رقم پایینی است.

 

سرهنگ مصطفایی ادامه داد: پلیس آگاهی در این زمینه توصیه می کند اگر فردی قربانی شده و از آنها فیلم با عکس تهیه شده که از این طریق اخاذی می شود، تنها راه رهایی از این موضوع مراجعه به پلیس است و بدانند که پلیس با محفوظ نگه داشتن تمام اطلاعات با جدیت این موارد را پیگیری می کند.

 

وی با اعلام اینکه در زمینه سرقت مسلحانه به بانک ها شاهد کاهش 36 درصدی بودیم، افزود: 40 باند سرقت مسلحانه شامل 176 نفر که دامنه فعالیت‌شان از سال 86 تا 88 بوده سال گذشته دستگیر و متلاشی شده است و 141 فقره از پرونده‌های سال های قبل کشف شده است.

 

مصطفایی با اعلام اینکه پلیس آگاهی در حال حاضر از روش‌های علمی و آزمایشگاهی استفاده می‌کند، تصریح کرد: استفاده از این روش‌ها در سال های گذشته منجر به پیشگیری از گرفتار شدن افراد بیگناه و نیز بسته شدن راه‌های فرار مجرمین شده است.

 

وی با اشاره به مهمترین روش‌های پیشگیری از جرایم جنایی به شهروندان خاطر نشان کرد: رعایت اصول اخلاقی و پرهیز از خطایا، عدم استفاده از مواد روانگردان و مخدرها، عدم استفاده از هرگونه سلاح سرد و حمل آن و نیز توجه به افراد مسنی که تنها زندگی می‌کنند، مهمترین روش‌های پیشگیری از جرایم جنایی به شهروندان است.
 

شایان ذکر است: نشست خبری معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا سه شنبه 23 خرداد در سالن فجر ناجا برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 45772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha