به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، یعقوب توكلی نویسند، محقق و استاد دانشگاه با اشاره به نحوه ورود سمیر قنطار نوجوان لبنانی به جنگ علیه اسرائیل، گفت: سمیر قنطار یك نوجوان دروزی لبنانی است. ورود او به مبارزات علیه اسرائیل نیز از روی عقیده و باورهای دینی نبوده است. بلكه او به خاطر مسائل انسانی وارد مبارزات می شود.
وی افزود: او وقتی جنایات اسرائیل را مشاهده می كند همراه گروه های ناسیونالیستی وارد جنگ می شود.
به گفته توكلی، سمیر بارها و بارها زخمی می شود و تركش می خورد و در عملیاتی توسط ارتش اردن دستگیر می شود. سمیر در این عملیات علی رغم اینكه 17 سال داشت فرمانده بوده است.
توكلی با اشاره به یكی از مهم ترین عملیات هایی كه سمیر مسبب آن بود توضیح داد: یك بار سمیر تصمیم می گیرد به سرزمین های اشغالی بزند. از دریا عبور می كند و در آن عملیات یكی از جدی ترین ضربات را به دشمن وارد می آورد. در همین عملیات سمیر دستگیر می شود و مورد شكنجه های وحشتناك قرار می گیرد.
وی ادامه داد: تا جایی این نوجوان را شكنجه می دهند كه یكی از اسرائیلی ها و مسئولین اسرائیلی خودش می گوید كه ما با سمیر كاری كردیم كه به عقل ابلیس هم نمی رسید.
یعقوب توكلی درباره صبر و استقامت سمیر در زندان گفت: او به 6 بار حبس ابد محكوم می شود. در عین حال شكنجه هم می شده. در این حال دیگر هیچ امیدی برای آزادی وجود ندارد اما سمیر در كمال شهامت در با صبر تمام استقامت می كند.
این نویسنده و محقق با اشاره به كتاب خاطرات سمیر قنطار تصریح كرد: این كتاب تجربه سمیر از سی سال زندان است. او در این كتاب خاطرات را خود را در گفت و گو با من به زبان آورده كه می شود از لابه لای خاطرات او به فرایند برتری و استواری مقاومت پی برد. او در عین حال كه زندانی بود بسیار پر مطالعه بوده است. فقط در زندان نزدیك به 5 هزار كتاب خوانده بوده است.
به گفته توكلی، سمیر به همه جریان های فلسفی و اعتقادی مسلط بوده و در نهایت وقتی كه با تكفر معنوی و عقلانی شیعه آشنا می شود به تشیع روی می آورد.
یعقوب توكلی در اهمیت شخصیت سمیر قنطار تصیح كرد: در اهمیت این شخصیت همین بس كه حزب الله چنان در آزادی او اصرار می كرد كه می گویند یكی از دلایل جنگ 33 روزه همین مسئله است. هر چند بعد از یك سال و نیم از جنگ 33 روزه سمیر آزاد می شود كه به كشته شدن 10 نفر می انجامد.
این كتاب ماحصل 50 جلسه گفت و گوی توكلی با سمیر قنطار است كه به صورت خاطرات شفاهی تنظیم شده و به گفته توكلی این اثر هم تاریخ است و هم سیاست و هم داستان بسیار ناب و خاص از زندگی عجیب و غریب سمیر قنطار.
توكلی در نهایت تاكید كرد: این كتاب به هیچ وجه زاییده تخیل و رویاپردازی من نیست و هر چه آورده ام گفته خود سمیر است.
پایان پیام/
نظر شما