لزوم متشکل ساختن کاربران محتوایی در ایران

خبرگزاری شبستان: کشاورزیان گفت: ایجاد باشگاه‌ها، کانون‌ها، انجمن‌های عمومی و تخصصی به منظور متشکل ساختن کاربران محتوایی در ایران در جهت بکارگیری آنها در صیانت از محتوای موجود در فضای مجازی و همچنین تولید محتوای سالم و مفید در جهت گسترش ارزش‌های اسلامی است از جمله اهداف تشکیل شورای عالی فضای مجازی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدرضا کشاورزی معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی امروز (24 اردیبهشت) در چهارمین هم‌اندیشی تشکل‌های شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در سالن همایش اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، با ارائه گزارشی در خصوص فضای مجازی و استفاده از ظرفیت تشکل‌ها در تولید و صیانت از محتوای سالم، عنوان کرد: امروز رسانه تنها روزنامه و یا تلویزیون نیست، امروز کفه رسانه‌ها به سمت فضای مجازی سنگین شده است و برخی صفحات مجازی روزانه بیش از میلیون‌ها بار توسط کاربران مشاهده می‌شود.

 

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: شبکه‌های اجتماعی مستقل از زمان و مکان است، تمرکز گرایی دارد، سرعت نشر بالایی دارد، که همه از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

کشاورزی بیان کرد: پژوهشگران، فضای مجازی را به زندگی دوم تعبیر می‌کنند و دیگر نگاه ابزاری نباید به آن داشت، به طوری که اوباما رئیس جمهور آمریکا عنوان کرده است که اینترنت ابزار حکمرانی ما به دنیا است.

 

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) می‌فرماید: «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم»، که این بیان رهبر نشان از اهمیت این موضوع دارد.

 

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که مهم ترین شبکه‌های اجتماعی در دنیا فیس بوک است، گفت: اولین شبکه اجتماعی کل کشورهای دنیا فیس بوک است که بیش از یک میلیارد جمعیت دارد که می‌توان گفت جزء بزرگ ترین کشورهای دنیاست.

 

کشاورزی با بیان این که بیشترین بازه سنی استفاده از فیس بوک 18 تا 25 است، افزود: افراد در شبکه‌های اجتماعی متناسب با آنچه که علاقه دارند هویت سازی می‌کنند،

 

وی با اشاره به این که تأثیر شبکه‌های اجتماعی در جامعه در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است، یادآور شد: در حوزه فرهنگی هویت فردی از شبکه‌های اجتماعی تأثیر می‌پذیرد و تعارضات ساختار و دوگانگی هویت به وجود می‌آید.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که خانواده در شبکه‌های اجتماعی به شدت مورد بحث است، عنوان کرد: آمار نشان داده است که تأثیر شبکه‌های اجتماعی در طلاق بسیار زیاد است، همچنین کاهش ارتباطات میان اعضای خانواده از دیگر اثرات شبکه‌های اجتماعی بر خانواده است.

 

کشاورزی با اشاره به این که تغییر سبک زندگی از جمله تأثیرات شبکه‌های اجتماعی است، اظهار داشت: بسیاری از دانش آموزان تا نیمه شب از فضای مجازی استفاده می‌کنند که فضای مجازی آسیب‌های زیادی به شخصیت افراد به خصوص نوجوانان و جوانان وارد می‌کند.

 

وی بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی فضای مناسبی برای ذائقه سنجی است و اگر بخواهیم ابزاری داشته باشیم که بر دنیا حاکمیت داشته باشیم، شبکه‌های اجتماعی بهترین ابزار است، همچنین همچنین ذائقه سازی یکی دیگر از اثرات شبکه‌های اجتماعی است.

 

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی افزود: ما در کشور بیش از 20 میلیون بازیکن بازی‌های رایانه ای و تلفن همراه داریم که آسیب‌های زیادی بر فرد می‌گذارد و خوشبینانه ترین اثر این بازی‌ها این است که بازی‌ها به خصوص بازی‌های آنلاین در بهترین حالت خود، اعتیاد می‌آورد.

 

کشاورزی گفت: گوگل مراکز اطلاعاتی بزرگی در دنیا ایجاد کرده است و سرویس‌های رایگان بسیار خوبی برای افراد ارائه می‌دهد، همچنین ویکی پدیا که در سال 2001 به وجود آمده است، یک دائره المعارف رایگان است که جای بسی سوال است.  

 

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در سال 90 شورای عالی فضای مجازی را تشکیل دادند که بسیاری از مسئولین کشوری در این شورا عضو هستند و این نشان دهنده اهمیت موضوع است.

 

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی در پایان گفت: ایجاد باشگاه‌ها، کانون‌ها، انجمن‌های عمومی و تخصصی به منظور متشکل ساختن کاربران محتوایی در ایران در جهت به کار گیری آنها در صیانت از محتوای موجود در فضای مجازی و همچنین تولید محتوای سالم و مفید در جهت گسترش ارزش‌های اسلامی است از جمله اهداف تشکیل شورای عالی فضای مجازی است.  

 

پایان پیام/

 

کد خبر 458340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha