به گزارش خبرگزاری شبستان اوباما در کمپ دیوید میزان سران شواری همکاری خلیج فارس بود. در این ضیافت که تبلیغات گسترده ای در خصوص آن صورت گرفته بود پادشاه عمان شرکت نکرد و البته حاکم عربستان هم که از بیماری سختی رنج می برد حاضر نشد. از سوی دیگر شاه بحرین هم برای تماشای نمایش اسب ها انگلستان را ترجیح داد به همین جهت نشست کمپ دیوید بدون حصول نتیجه ای قابل اتکا به پایان رسید.
اوباما انتظار داشت بتواند طرح امنیتی مشترک میان کشورهای خلیج فارس را که شامل دفاع موشکی است به آنها بفروشد که در این امر هم موفق نبود. مساله که کشورهای شورای همکاری را در آمریکا جمع کرده بود برنامه اتمی ایران عنوان می شود . آمریکایی ها تلاش می کنند نشان دهند برنامه اتمی ایران را به عقب رانده اند اما تهران برنامه موشکی ای دارد که با استفاده از سامانه ضد موشکی مشترک می توان آن را هم مهار کرد اما مساله که برای کشورهای عربی اهمیت بیشتری دارد نفوذ تهران تا لبنان است. به همین جهت اتحاد طبیعی میان اسرائیل و کشورهای عربی برای کنترل ایران در حال تشکیل است و به نظر می رسد آمریکایی ها از این طرح چندان هم ناراضی نیستند. اما نباید فراموش کرد که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از برنامه های آمریکا در منطقه خلیج فارس کمی نگران هستند. آنها می دانند تهران ستون امنیت منطقه ای است و مشکلاتی که در داخل این کشورها وجود دارد برای تهران محلی از ترس ندارد به همین جهت تصور می کنند آمریکا و ایران برای آینده میان مدت خاورمیانه نقشه کشیده اند.
از سوی دیگر مساله یمن به عنوان یکی از جنگ های ژئوپلتیکی منطقه خاورمیانه تصویری زشت از همکاری اعراب به دنبال خود داشته است. بمباران و عدم توان برای حضور در زمین از جمله مواردی است که حال از شکست پروژه یمن دارد.
اوباما و هیات آمریکایی که از تحولات نظامی یمن ناراضی هستند بارها به سعودی ها توصیه کرده بودند این جنگ را متوقف کنند اما چنین نشد و حتی امروز جمعه هم عربستان آتش بس پنج روزه را نقض کرده است. در همین راستا و با توجه به تحولات منطقه خاورمیانه به نظر می رسد آمریکایی ها کشورهای عربی را با چالش جدیدی رو به رو خواهند کرد. چالشی که با توقف فروش تسلیحات نظامی پیشرفته برای متقاعد کردن آنها برای یک سپر موشکی مشترک دنبال خواهد شد. به نظر می رسد در این وضعیت اروپا به خصوص فرانسه برای پر کردن خلا فروش تسلیحات آمریکایی خود را آماده می کند و در همین راستا فروش جنگنده های رافائل قابل بررسی است .
پایان پیام /
نظر شما