وحشت از تهران وجه مشترک کشورهای عرب خلیج فارس

خبرگزاری شبستان: نبود برنامه ریزی راهبردی مشترک میان کشورهای همسایه خلیج فارس سبب شده است هرکدام به تنهایی سامانه دفاع موشکی خود را تهیه کنند. آنها عمدتاً پاتریوت و به تازگی رهگیرهای دوربردتر تاد(THAAD) خریداری کرده اند. عربستان سعودی، امارات، قطر و کویت همگی نسخه ساخت شرکت ریتیون (Raytheon) از پاتریوت را در اختیار دارند.

خبرگزاری شبستان: دیفنس وان نوشت: اگر ایران به کشورهای خاورمیانه موشک های بالستیک خود را شلیک کند، چه هسته ای باشد چه نباشد، اعراب خلیج فارس تنها چهار دقیقه فرصت دارند که با آن مقابله کنند. این پایگاه خبری تحلیلی نوشت، در شرایط ایده آل اگر شلیک موشک ایران تشخیص داده شود، موشک به هنگام پرواز ردیابی شود، مسیر آن به موشکی رهگیر انتقال داده شود، موشک رهگیر شلیک شود و همه چیز براساس برنامه پیش رود موشک رهگیر به هنگام ورود موشک ایران به جو با آن برخورد و آن را منهدم می کند. اما کدام کشور موشک را شلیک خواهد کرد؟ ممکن است موشک به سوی هدفی در عربستان سعودی شلیک شده باشد، اما در مسیر خود از فراز امارات، قطر یا کویت پرواز می کند. کشورهایی که همه دوستان آمریکا هستند و موشک های رهگیر پیشرفته ساخت آمریکا در اختیار دارند. اما مشکل اینجاست که تجهیزات موجود در یک کشور با دیگری ارتباط ندارد.این پایگاه اینترنتی اضافه کرد: آن گونه که توماس کاراکو، کارشناس دفاع موشکی در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی (CSIS) می گوید، می بایست سامانه های رهگیری را به شکل شبکه درآورد و آن را با کمک سامانه های پیش اخطار و حسگر مجهز کرد.وحشت از حمله ایران با موشک هسته ای از وجوه اشتراک کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است، اما سیاست های منطقه ای، رقابت نظامی و حتی نگرانی از جاسوسی سایبری مانع از پیوستن سامانه های دفاع موشکی آنها به یکدیگرو تشکیل یک سپر دفاع موشکی نظیر سپری شده است که ناتو در اروپا ایجاد کرده است.

کاراکو می گوید: «مهمترین تفاوت این است که شما در خاورمیانه ناتو ندارید.» او معتقد است پیش شرط هر همکاری جدی همبستگی سیاسی و امنیتی است، نظیر آنچه در ناتو مشاهده می کنیم.این پایگاه خبری تحلیلی اضافه کرد: نبود برنامه ریزی راهبردی مشترک میان کشورهای همسایه خلیج فارس سبب شده است هرکدام به تنهایی سامانه دفاع موشکی خود را تهیه کنند. آنها عمدتاً پاتریوت و به تازگی رهگیرهای دوربردتر تاد(THAAD) خریداری کرده اند. عربستان سعودی، امارات، قطر و کویت همگی نسخه ساخت شرکت ریتیون (Raytheon) از پاتریوت را در اختیار دارند. عربستان ماه گذشته سامانه های پاتریوت به ارزش دو میلیارد دلار خریداری کرد و قطر دسامبر گذشته قراردادی به ارزش دو ممیز چهار میلیارد دلار برای خرید سامانه های رهگیر امضا کرد.

امارات رهگیرهای تاد ساختِ شرکت لاکیهد مارتین خریداری کرده است و قرار است تا پایان سال آنها را تحویل بگیرد. گفته می شود عربستان و قطر هم به تاد ابراز علاقه کرده اند. کارشناسان بر این باورند فهرست بلند و بالای خرید سامانه های دفاع موشکی بهای صلح با ایران است. هرچه ایران و غرب بیشتر به سوی کاهش محدودیت های ایران گام بردارند، کشورهای عرب همسایه خلیج فارس بیشتر درپی افزایش توان بازدارندگی خود هستند.اما درحالی که کشورهای عرب خلیج فارس رهگیرهای پیشرفته خریداری می کنند، رادارهای پیشرفته و ماهواره های نظیر آنچه پنتاگون برای ردیابی موشک های بالستیک به کار می برد در اختیار ندارند. کالین کال، مشاور امنیت ملی جو بایدن، می گوید توانایی هر کدام از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در برابر توان دسته جمعی آنها رنگ می بازد. او روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت، از مسائلی که در نشست کمپ دیوید مطرح خواهد شد، اقداماتی است که شرکای آمریکا در شورای همکاری خلیج فارس می توانند برای یکپارچه کردن سامانه های دفاع موشکی خود انجام دهند.

دیفنس وان در نوشته خود اضافه کرد: قطر به خرید راداری عظیم ویژه ردیابی موشک، نظیر آنچه پنتاگون برای ردیابی موشک های شلیک شده به سوی آمریکا در اختیار دارد، ابراز تمایل کرده است. امارات نیز به خرید ماهواره های پیش اخطار ابراز علاقه کرده است. کاراکو می گوید اطلاعات به دست آمده از این گونه رادار می تواند برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جالب باشد. به گفته یک پیمانکار شرکت ریتون، پنتاگون نیز تلاش می کنند تجیهرات دفاعی موشکی آمریکا را به یک مرکز عملیات دفاع مشوکی در قطر مرتبط کند. این مرکز رادارها، سامانه های پاتریوت، تاد و سامانه های دفاع هوایی اروپا را به یکدیگر متصل خواهد کرد.بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در ارتباطات راهبردی اوایل هفته جاری گفت، در نشست کمپ دیوید، مقام های آمریکایی قصد دارند اجرای مانورهای نظامی مشترکی را در منطقه اعلام کنند که تمرکز آن بر مبارزه با تروریسم و همکاری کشورهای عرب در زمینه دفاع موشکی خواهد بود.[i]

تحلیل :

غرب به رهبری آمریکا نگران است که ایران با توانایی موشکی خود ، منطقه غرب آسیا را دچار تنش کرده و رقابت های تسلیحاتی را در این منطقه ژئواستراتژیک افزایش دهد.آ مریکا بر این باور است که ایران با موشک های خود ، اولا حماس و حزب الله را تقویت می کند تا مهمترین شریک راهبردی آمریکا در غرب آسیا را هدف بگیرد(رژیم اسرائیل) و ثانیا بازدارندگی خود را در جنگ احتمالی با آمریکا افزایش دهد.

اروپا و آمریکا پیش بینی می کنند ایران در حرکتی پیش دستانه و تهاجمی با استفاده از موشکهای برد بلند خود اروپا و آمریکا را هدف گرفته، به همین خاطر برنامه هسته‌ای ایران تهدید می انگارند. آنان در واقع خواستار محاصره راهبردی، تضعیف بلند مدت و ضربه زدن به امنیت ملی ایران هستند تا در بلند مدت، سیاست تغییر نظام در ایران با حداقل هزینه انجام شود. به همین دلیل آمریکا با استقرار سامانه سپر موشکی خود در خلیج فارس و اروپای شرقی می خواهد ایران هسته ای مسلح به موشکهای برد بلند را مهار کند زیرا جمهوری اسلامی صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود را اثبات کرده است و در نزاع راهبردی قرن 21 ، ایران با برنامه هسته ای صلح آمیز و موشکهای خود ، هژمونی غرب را به چالش خواهد کشید.

راهبرد دفاع ملی آمریکا در در سال2012 به خوبی بر این ادعا صحه می گذارد:

دلیل دیگر جو سازی رسانه ای مقامات غربی در مورد توان موشکی ایران ، این است که ایران با داشتن موشک های برد بلند ، توان بازدارندگی موثری در عرصه دفاعی برای خود ایجاد کرده است.غرب به رهبری آمریکا و حمایت پشت پرده رژیم غاصب قدس ، به خوبی آگاه است که ایران ، هیچ گاه آغازگر جنگ نبوده است و همواره این همسایگان ایران و یا قدرت های فرا منطقه ای بوده اند که به خاک ایران تجاوز کرده اند.موشک های نقطه زن و برد بلند ایرانی ، حتی اگر به سوی اروپا هدف رفته باشند ، ماهیت تهاجمی ندارند ، زیرا اروپا هیچ گاه مستقیما ایران را تهدید نکرده است.لذا مقصود اصلی غرب ، همان نگرانی از توان بازدارندگی ایران در قبال تهدیدات البته پوچ آمریکا و رژیم نامشروع اسرائیل است. ادعاهای گزاف آمریکایی ها با این استدلال غلط صورت می گیرد که در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته ای (!) و موشکهای بالستیک توازن قوا به نفع ایران و به ضرر متحدان آمریکا تغییر می کند و همچنین مسابقه تسلیحاتی در غرب آسیا با سرعت بیشتری دنبال می شود. این دروغ با بهانه فروش سلاح گفته می شود زیرا ایران حتی هیچگاه آغازگر حمله علیه رژیم غاصب قدس نبوده است و تمامی مانورهای نظامی ایران نیز دارای پیام صلح و دوستی برای کشورهای همسایه بوده اند.آمریکا به همین بهانه مدعی است اسرائیل غاصب نیز رو به بهبود سیستم های دفاعی و هسته ای خود آورده است تا خطر ایران (!)را دفع کند.مشخص است که با ایران هراسی مستمر قصد آمریکا شکاف بین جمهوری اسلامی ایران و همسایگان است.خرید های تسلیحاتی اعراب از آمریکا و انگلستان و فرانسه، به دلیل نبود درک درست در میان حکام آنان است. آنها گمان می‌کنند که با خرید سلاح با پول نفت از امنیت خود پاسداری کرده و در مقابل ایران قدرتمند می شوند. حال آنکه ایران ، متکی به قدرت دیگری است و موشک صرفا یک ابزار است.نظامهای دیکتاتوری عرب سنی خلیج فارس ، در 5 سال گذشته بیش از 50 میلیارد دلار ، سلاح پیشرفته ، تهاجمی و سنگین خریده اندتا از امن تر گردند.اما همین کشورها از تهدید داعش هراسناک شده اند و توانایی آزاد سازی گروگان خویش را ندارند.

نویسنده:بهنام خسروی

 

[i] . http://www.entekhab.ir/fa/news/204659


پایان پیام/

کد خبر 459232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha