به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر و مورخ اسلام امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ماه 94 در مراسم رونمایی از مجموعه داستان عاشورایی آینه که به همت موسسه خاکریز ایمان و اندیشه در مدرسه علمیه مشکات برگزار شد ضمن تبریک ولادت امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و امام عصر (عج) گفت: زبان هنر به ویژه ادبیات می تواند به بهترین و زیباترین کشل معارف اهل بیت (ع) را تبیین و به مخاطبان انتقال دهد زیرا هنر با ذات، خوی و خصلت انسان ها همساز و زبان احساس اوست.
وی با بیان اینکه بیان علمی و خشک برخی معارف نمی تواند فراگیر شود اما با زبان هنر می توان همان معارف را به صورت فراگیر در میان آحاد مردم منتقل کرد، اظهار داشت: به لطف انقلاب داستان نویسی به ویژه در زمینه مذهبی هر روز گسترش می یابد. شاید بتوان داستان نویسی اسلامی را به داستان های اسلامی که توسط پدرم در مجله مکتب اسلام چاپ می شد و مورد تقدیر آیت الله بروجردی زعیم عالیقدر تشیع نیز قرار گرفت، مربوط دانست.
این پژوهشگر و مورخ اسلام اضافه کرد: زمانی که مجله مکتب اسلام و داستان های اسلامی منتشر می شد برخی علما خوف آن را داشتند که مبادا اقدام آنان با مخالفت آیت الله بروجردی (ره) مواجه شود اما ایشان نه تنها از این اقدام بسیار استقبال کرده و از پدر بنده بسیار تجلیل و تکریم نمودند بلکه فرمودند وقتی الازهر مصر چنین اقدامی انجام می دهد چرا ما شیعیان چنین مجله و مطالبی نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه مطمئنا بیان معارف الهی و اهل بیت (ع) از طریق زبان هنر بسیار ارزشمند و اجر خالقان آن نزد خداوند محفوظ و ماجور است، تصریح کرد: الحمدالله اخیرا انیمیشنی درباره مادر امام زمان ساخته شد که از نظر محتوا و فنی صاحب کیفیت بالایی است و دست کمی از آثار هالیوود ندارد.
این استاد دانشگاه افزود: پرداختن به معارف اهل بیت بسیار ارزشمند و اشاعه معارف امام حسین (ع) اوج این ارزشمندی است لذا هر جا معارف اهل بیت (ع) شناخته نشده و دشمنان چهره مخدوشی از آنان ترسیم کردند تا ما بتوانیم حقایق آنها را به درستی نشان دهیم بی شک سعادتمندی و صلاح مان تضمین شده است و من برای این عده دلیل دارم. نجاشی شاعر زبردست دوران خلافت امیرالمومنین (ع) بود و آنچنان در جنگ صفین شعر سرود که روحیه لشکریان حضرت را تقویت و روحیه سربازان معاویه را تضعیف نمود. همین نجاشی در ماه مبارک رمضان تحت تاثیر دوستش قرار گرفت و علاوه بر شکستن روزه اش شراب نوشید آنچنان که خبر به ماموران رسید او را دستگیر کردند و نزد امیرالمومنین (ع) بردند. حضرت که اهل هیچگونه ملاحظات سیاسی نبودند نجاشی را که بلاتشدید مسئول بزرگترین رسانه زمانه خود بود محکوم به مجازات کرد. عبدالله بن طارق به امام علی (ع) گفت نجاشی با این اقدامش آبروی ما را برد و اگر حد بر او وارد شود قبیله ما دیگر نمی تواند سر برآورد اما حضرت امیر (ع) فرمودند او خبط کرد و باید مجازات شود. نجاشی و عبدالله بن طارق شبانه فرار کردند و نزد معاویه رفتند و او نیز از این اقدام آنان بسیار خوشحال شد، جشن گرفت و به امیرالمومنین توهین کرد. عبدالله بن طارق ناراحت شد و به او گفت نباید چنین اهانت هایی به امیرالمومنین روا دارید، معاویه پرسید مگر تو از علی فرار نکردی عبدالله گفت آری اما من از عدالت عدل علی فرار کردم و به این شکل جلسه ای که معاویه برای تخریب شخصیت حضرت علی تشکیل داد با سخنان عبدالله بن طارق به ضررش تمام شد وقتی خبر سخنان عبدالله را به امیرالمومنین رساندند حضرت فرمودند اگر عبدالله در آن لحظه می مرد با شهادت از دنیا می رفت.
رجبی دوانی با تاکید بر اینکه هرگونه مطلبی در راس معارف اهل بیت بسیار ارزشمند است، گفت: حتی اگر کسی بتواند چهره واقعی شمر را بشناساند به اهل بیت (ع) خدمت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه خدمت به اهل بیت (ع) خاصه دستگاه امام حسین (ع) بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: فرزند مرحوم علامه امینی صاحب کتاب گرانقدر الغدیر می گوید در خواب دیدم که پدرم صاحب مقام و جایگاه بسیار ارزشمندی است. از ایشان پرسیدم که آیا این مقام را به خاطر نوشتن الغدیر به شما اعطا کرده اند که علامه امینی فرمودند خیر به خاطر مداومت در زیارت عاشورا به این جایگاه رسیدم.
این پژوهشگر و مورخ اسلام در بخش دیگری از سخنانش نویسندگان و هنرمندان را به خلق آثاری درباره سایر شخصیت های واقعه عاشورا دعوت کرد و تصریح کرد: زمانی به جامعه مداحان گفتم که شما همیشه روضه سیدالشهدا (ع)، قاسم بن الحسن و علی اکبر را می خوانید که به نوبه خود مفید و بسیار اثرگذار است اما بهتر است داستان شخصیت هایی مانند حر و عابث را که علیرغم سوابق سیاه گذشته به لشکر امام حسین (ع) پیوستند برای مردم بیان و ترسیم کنید؛ بی شک بیان داستان توبه و بازگشت به این شخصیت ها و لشکر امام اثرات بسیار سازنده و مفیدی بر مخاطبان خواهد داشت.
این کارشناس رسانه ملی ادامه داد: همه شهدای کربلا به بصیرت حضرت ابوالفضل (ع) غبطه می خورند اما چقدر از این بصیرت در آثار هنری نشان داده شده است؟
رجبی دوانی با اشاره به اینکه ذوات مقدس اهل بیت (ع) جایگاه رفیعی دارد و ما نمی توانیم مثل آنها شویم، اظهار داشت: اگر نمی توانیم مثل آنها شویم اما می توانیم شبیه اصحاب آنها شویم همچنان که شخصیتی مانند حر که آب را بر روی امام حسین (ع) و اصحاب بسته است توبه کرد و به لشکر حضرت پیوست بنابراین نباید گفت ما نمی توانیم مانند چنین شخصیت هایی شویم.
رجبی دوانی در پایان تصریح کرد: برخی می گویند رسیدن به مقام قاسم بن الحسن (ع) و علی اکبر محال است زیرا آنها امامزاده هستند شاید این حرف درست باشد اما رسیدن به مقام اصحابی مانند جناده محال نیست.
پایان پیام/
نظر شما