به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر و به نقل از استانداری بوشهر، فاطمه دهقانی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر، در نشست کارگروه مشترک اجتماعی و فرهنگی و امور بانوان اظهار داشت: باتوجه به اینکه مهار پدیده اعتیاد بدون مشارکت، خواست و اراده مردمی منجر به موفقیت نمیشود نیاز است از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در راستای توسعه و تکامل مشارکت افراد متخصص و حرفهای در این زمینه با برنامهریزی هدفمند استفاده شود.
وی افزود: تعامل سازنده بین سمنهای فعال این حوزه با دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی نظیر استانداری، بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان امکان خوبی را برای استفاده از این ظرفیت بهوجود آورده است.
دهقانی با بیان اینکه خانواده بهعنوان نخستین نهاد اجتماعی نقش بهسزایی در فرایند پیشگیرانه دارد، اضافه کرد: تمرکز بر آموزش مهارتهای تربیتی به والدین و آموزش مهارتهای زندگی نظیر مهارت تصمیمگیری، حل مشکل و مهارت دوست یابی به جوانان و نوجوانان باید در اولویت برنامههای پیشگیری از اعتیاد قرار گیرد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر گفت: باتوجه به افزایش دو برابری اعتیاد زنان طی چهار سال گذشته و اینکه 3/9 درصد از جمعیت معتادان را زنان تشکیل میدهند این نیاز احساس میشود که به مساله اعتیاد زنان باید بهطور ویژه پرداخته شود.
وی افزود: اعتیاد زنان برگرفته از الگوهای نامناسب رفتاری و خانوادگی است و تاثیر آن باتوجه به جایگاه نقش مادری در خانواده در نظام تربیتی اجتماعی قابل توجه است ضمن اینکه تلاش مسئولان استانی برای ایجاد کمپهای ترک اعتیاد و بازپروری برای زنان در سطح استان قابل تقدیر است که به اهتمام جامعتر و گستردهتری نیاز دارد.
دهقانی با بیان اینکه علت نیمی از طلاقها اعتیاد است، گفت: 65 درصد از همسرآزاریها و 30 درصد از کودک آزاریها از این علت نشات میگیرد و باتوجه به این زنگ خطر نیاز است سیاستها و برنامهها در راستای توجه بیشتر به خانوادههای در معرض آسیبهای اجتماعی تدوین شود تا جامعه شاهد رشد نسلی بزهکار از خانوادههای معتاد نباشد.
پایان پیام/
نظر شما