به گزارش خبرگزاری شبستان،آرام آرام زمزمه های شکست سیاست های آمریکا در خاورمیانه آشکار می شود.آمریکایی ها که با حمایت از گروههای افراطی زمینه ساز تقویت آنها شدند هیچگاه به طور جدی در صدد نابودی این گروهها برنیامدند.
آمریکایی ها در سوریه به همراه همپیمانان خود از جمله ترکیه و سعودی ها زمینه را برای فعالیت تروریستها هموار کردند در عراق زمانی که در تابستان گذشته تروریست های تکفیری موصل را اشغال وتا نزدیکی های اربیل پیش رفتند یعنی سه ماه پس از یورش تازه به فکر ائتلاف بندی افتادند اما اگر همین ائتلاف نمادین را را مورد بررسی قرار دهیم خواهیم دید که عملا کار خاصی انجام نداده است.
آمریکا ائتلافی نظامی متشکل از ۶۰ کشور از جمله چند کشور عربی تشکیل داد و هواپیماهای این ائتلاف از تابستان گذشته تا کنون بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ حمله انجام داده اند و سخنگوهای این ائتلاف با افتخاراعلام کردند که موفق به مهار داعش و مانع پیشروی آن شده اند و با همین ادعا، جنجالی به پا کردند و این دستاورد بزرگ را در مناسبت های مختلف جشن گرفتند.
آمریکایی ها از ورود به عرصه زمینی و جنگ با داعش همانند ترکیه واهمه دارند و از همین رو راه آسمان را در پیش گرفتند اما در این مسیر هم به جای اینکه تحرکات داعش را سد کنند در واقع مانع از تحرکات نیروهای زمینی عراق شدند.
آمریکا که خصومت ویژه ای با نیروهای مردمی و مقاومت اسلامی عراق دارد با سیطره هوایی و در شرایطی که عراق پس از سال 2003 فاقد نیروی هوایی قوایی است به طور غیر مستقیم شرایط را برای موفقیت داعش فراهم کرده است.
از پرتاب محموله برای داعش گرفته تا هدف قرار مراکز نیروهای عراقی به بهانه اشتباهی و اتهام زنی به نیروهای مردمی پس از آزاد سازی تکریت در واقع سیر طبیعی حوادث به گونه ای که نشانی از تلاش آمریکا برای نابودی داعش مشاهده نمی شود.
آخرین گواه این مدعا هم سقوط الرمادی عراق به دست داعش بود و آنگونه که رسانه ها و سیاستمداران عراقی بیان کرده اند ستون های داعش در کمال آزادی و بدون مزاحمت ائتلاف به اصطلاح ضد داعش الرمادی را به سلطه خود درآوردند.
آمریکا به دنبال طرحهای جدید خود برای تجزیه کشورهای منطقه و سناریوهای حمایت از رژیم صهیونیستی است و جهان عرب و اسلام برای آن اهمیتی ندارد.مشاوران آمریکایی در الانبار و دیگر مناطق فقط سربار هستند و عملا خاصیتی ندارند.
سقوط الرمادی برگی از توطئه های شوم آمریکایی هاست و آنچه از استراتژی و راهبر دم می زنند جدی نیست.
عبدالباری عطوان” از تحلیلگران عرب در این باره می نویسد: به دنبال اشغال الرمادی عراق به دست تروریست های داعش، آمریکا اعلام کرده است که به دنبال بازنگری در استراتژی های خود علیه داعش اما آیا واقعا آمریکا استراتژی برای جنگ با داعش دارد تا بخواهد آنرا مورد تجدید نظر قرار دهد؟اگر هم راهبری داشته باشد لرزان و شکننده است.
به اعقتاد عطوان تحرکات داعش در تدمر سوریه و اشغال شهر الرمادی مرکز الانبار عراق به مثابه سیلی محکمی به به صورت آمریکا و متحدانش محسوب می شود.
وی می نویسد: اشغال الرمادی و گسترش تحرکات داعش در تدمر ا به معنی سیطره این گروه بر نیمی از خاک سوریه و یک سوم خاک عراق است اما به راستی واشنگتن بیش از آنچه در ۱۰ ماه گذشته انجام داده است، چه کار دیگری می تواند انجام دهد؟ آموزش و تسلیح بیشتر؟ افزایش حملات هوایی؟ یا اعزام نیروهای زمینی به سوریه و عراق؟
با این پیشروی، داعش تمام خوش بینی های ائتلاف آمریکایی را نقش بر آب کرد و باعث شد واشنگتن برای چاره اندیشی و تغییر راهبرد خود، به منظور برگزاری کنفراس وزرای خارجه ائتلاف ضد داعش در هفته آینده در پاریس زمینه سازی کند.
وی می افزاید: ارتش عراق، ارتشی است که آمریکا آن را آموزش داد و مسلح کرد و بابت آن ۲۵ میلیارد دلار از خزانه عراق برداشت کرد و به دنبال آن تکریت با کمک نیروهای مردمی متشکل از گردان های اهل حق، نیروهای بدر و گردان های ابوالفضل العباس، از دست تروریست ها بازپس گرفته شد.راهبرد آمریکا در عراق مبتنی بر حمایت از دولت حیدرالعبادی بود اما بر اثر فشار طرف های مختلف، آمریکا در عین حال از العبادی خواست که شوراهای الصحوه را احیا کند اما العبادی این خواسته را نپذیرفت و همچنان بر تکیه بر نیروهای داوطلب مردمی اصرار کرد.
عطوان می نویسد: تغییرات در اولویت های راهبرد ضد داعش آمریکا، سردرگمی در انتخاب متحدان و فقدان تمرکز سیاسی و نظامی به طور کامل به نفع داعش تمام شد و داعش از آن به خوبی استفاده و با پیشروی های اخیر در سوریه و عراق همگان را غافلگیر کرد.
وی اضافه کرد: واقعیت این است که افزایش حملات هوایی چیزی از حقایق را تغییر نخواهد داد و تکرار آموزش و تسلیح ارتش عراق نیز بعید است که نتیجه مثبتی به دنبال داشته باشد.آنچه مقام های واشنگتن آن را درک نمی کنند این است که داعش فقط صاحبان ریش های بلند و تندروهای به ظاهر مسلمان نیستند بلکه داعش آمیخته از کسانی است که بر اساس ادبیات غلط خود برای رسیدن به شهادت، کامیون هایی با چندین تن مواد منفجره را در عملیات انتحاری هدایت می کنند، داعش مجموعه ای از ژنرال های بعثی است که در دانشکده های عالی نظامی غرب و شرق تحصیل کرده اند و پل برمر، حاکم نظامی آمریکا در زمان اشغال عراق، آنها را به آغوش گروه های افراطی فرستاد.
وی سیطره داعش بر الرمادی را عاملی برای به تاخیر انداختن نبرد برای بازپس گیری موصل و تقویت انبارهای مهمات این گروه با مهمات و تجهیزات مدرن آمریکایی رها شده در الرمادی توسط ارتش عراق توصیف و خاطرنشان کرد، این شکست آثار روحی و روانی ناگواری دارد که به سادگی نمی توان از آن عبور کرد.
عطوان نوشت: عراق در بحرانی به سر می برد که شدت آن کمتر از بحران سوریه نیست و علت اصلی آن هم خود آمریکایی ها و اشغالگری گذشته آنها در عراق است؛ آمریکایی ها بر آتش کشمکش های فرقه ای و نژادی در عراق می دمند و می خواهند در نهایت منطقه را متلاشی ساخته و آن را در جنگ های داخلی غرق کنند و هرکس خلاف این را بگوید در عالم دیگری به سری می برد.
پایان پیام/
نظر شما