به گزارش خبرنگار شبستان، سردا علی فضلی ،جانشین سازمان بسیج مستضعفین در همایش فاتحان خرمشهر که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد به جزییات فتح خرمشهر پرداخت و گفت:طرح آزاد سازی خرمشهر از 10 اردیبهشت سال 61 آغاز شد. کرخه، کارون، هور الهویزه و هور العظیم چهار مانع جغرافیایی این منطقه بود.هفت لشکر دشمن و نیمی از ادوات و تجهیزات نظامی آنها در این منطقه بود.چهار قرارگاه فتح، نصر، قدس و فجر در آزاد سازی خرمشهر حضور داشتند از 135 گردان ، 45 گردان مربوط به ارتش، 90 گردان نیروی بسیج بود،این هنر امام (ره) بود که همه مردم را در خدمت آرمان های انقلاب گرفت.
فرمانده قرارگاه راهیان نور با اشاره به اینکه طرح آزاد سازی خرمشهر در چهار مرحله انجام گرفت، اظهار کرد: عبور از رودخانه کارون، رسیدن به جاده اهواز که تا 100 کیلومتر در اشغال دشمن بود، عبور از ساحل اروند از جمله مراحل آزادی سازی خرمشهر بود.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه این عملیات دانش و انگیزه رزمندگان اسلام را با هم توام کرد افزود:عبور از رودخانه جنگ دردشت و صحرا جنگ در منطقه رملی فکه و جنگ در منطقه ویژه خرمشهر سخت بود دشمن خرمشهر را به پادگانی نظامی تبدیل کرده بود. فرزندان امام با آمادگی کامل در منطقه اصلی عملیات مهیای نبرد شدند.
وی گفت:ما اول باید در فکه عمل می کردیم دراین منطقه تپه های رملی جاده چاه نفت شمال رودخانه و پاسگاه فکه را داشتیم مرحله اول در تیپ المهدی با لشکر هفده زرهی عراق مواجه هستیم. اگر عنایت و لطف خدا نبود واحدهای پیاده هایی که در مقابلش یک لشکر زرهی است هیچ تناسب رزمی با هم ندارند عملیات آغاز و معابر باز شده است میدانهای مین برچیده شده است با دشمن درگیر شدیم خدا عنایت کرد تپه ها در شب اول به تصرف سپاه اسلام در آمد. رزمندگی نیروها مانع بازپسگیری دشمن شد.
سردار فضلی خاطر نشان کرد: صبح روز بعد گفتند مرحله سوم را باید در فکه انجام دهید چون هنوز دشمن دارد مقاومت می کند در این مرحله بر آن شدیم با شهید یدالله کلهر، سردار دقیقی و فرماندهان گردان به جای اینکه در تاریکی اقدام کنیم روز را به ستون کشی بپردازیم. خدا به ما مدد غیبی کرد عنایت خداوند را در این میان شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه ما 18اردیبهشت آزادی هویزه را شاهد بودیم تصریح کرد: قرارگاه ها با هم ترکیب شدند شب سی ویک اردیبهشت به مرحله جاده شلمچه رسیدیم. به ما ماموریت دادیم به این جاده برویم شرایط سختی داشتیم قبل از روشنایی هوا به جاده رسیدیم همه رزمند ها که می رسند نماز شکر به جا می آورد به جاده اروند رسیدند عراق تلاش زیادی کرد اما صبح سوم خرداد بود که سردار پوررشید به قرارگاه احضارمان کردند بخشی از قرارگاه فتح و فجر باید برای ورود به خرمشهر آماده میشد دیدم احمد کاظمی حسین خرازی در آن جلسه حضور دارند ما شدیم جناح چپ عملیات سمت راست شهید کاظمی سمت راست او شهید خرازی، هماهنگی ها و تمهیدات بین گردانها صورت گرفت.
وی گفت:عراقی ها قبل از دژ خرمشهر موانعی بیشتری نسبت به سایر نقاط گذاشتند. گام بعدی کمربندی خرمشهر و گام سوم مرکز شهر بود. عملیات آغاز شد آتش سنگین تهیه اجرا شد بچه های اطلاعات و تخریب زیر آتش تهیه معابر زدند خبر از خط رسید رشته سیم های الکترونیک را قطع کردند و امید دشمن را ناامید کردند. ما چهار گردان بودیم که باید به خط می زدیم گردان شهرپسند گردان عربیان و گردان خوش رفتار و گردان شهید کلهر آغاز کردند شهید کلهر با بی سیم خبر داد سنگری از این دژ به تسخیر درآمد. سنگرهایی به تصرف درآمد. خیز بعدی را برای ورود به جاده جنت و کمربندی خرمشهر آغاز شد شهید کلهر دقایقی بعد اعلام کرد ما هم اکنون وارد پادگان دژ خرمشهر شدیم و عراقی ها ناگزیر به تسلیم شدند.
سردا فضلی افزود:شهید کلهر می گفت در لیوانی که از فلاکس فرمانده چای ریخته شده دارد بخار بلند می شود اما سرعت سربازان امام به قدری زیاد بود که دشمن مجال چای خوردن هم نیافته بود. در آخر شهید شهرپسند اعلام کرد بار دیگر پرچم ایران بالای مسجد جامع خرمشهر به اهتزاز درآمد. عراقی ها فوج فوج خود را تسلیم سپاه اسلام می کردند. عمدتا دست روی سر با زیرپوش های سپید تسلیم شده بودند. یازده هزار نیروی عراقی به اسارت درآمد و امام فرمودند خداوند خرمشهر را آزاد کرد.
وی با بیان اینکه اگر لطف خداوند نبود خرمشهر آزاد نمی شد تصریح کرد:امام(ره) فرمودند فتح خرمشهر فتح خاک نیست فتح ارزش هاست.
نظر شما