به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی استانداری این استان، محمدرضا مروارید، اظهار کرد: محدوده مناطق آزاد تجاری و صنعتی و شعاع تردد خودروهایی که با پلاک مناطق آزاد تردد می کنند، دو مقوله جدا بوده و باید از یکدیگر تفکیک شوند.
وی، افزود: مناطق آزاد تجاری بر اساس قوانین خود دارای یک محدوده خاص بوده که به طور معمول با عوارض طبیعی یا دیوارکشی مشخص می شوند بطور مثال منطقه آزاد تجاری و صنعتی انزلی از یک سو به دریا و از سه طرف دیگر به شکل فنس کشی جدا شده یا در جزیره کیش از چهار طرف توسط آب محدود شده است.
مروارید، ادامه داد: دولت محدوده مناطق آزاد تجاری را مشخص می کند ولی مسئولان استان نیز چهار پیشنهاد خود را در این خصوص ارایه داده اند که در یکی از آنها تا منطقه کنجانچم و چالاب شهرستان مهران امتداد دارد.
وی، تاکید کرد: موضوع شعاع تردد خودروهایی که دارای پلاک مناطق آزاد تجاری هستند نیز در این مدت مورد توجه مردم استان بوده که این امر نیز در مناطق آزاد تجاری کشور متفاوت است.
استاندار ایلام، گفت: شعاع تردد خودروها به طور مثال در خوزستان محدوده 100 کیلومتری به صورت هوایی را پوشش می دهد که به طور تقریبی تمام گستره این استان را شامل می شود، ولی در منطقه آزاد انزلی تنها 50 کیلومتر تعیین شده اما به دلیل فاصله کم شهرستان های استان گیلان خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد انزلی در شهر رشت نیز امکان تردد دارند.
وی، افزود: محدوده منطقه آزاد تجاری مهران نیز به نظر دولت بستگی دارد و اگر همانند استان خوزستان شعاع 100 کیلومتر لحاظ شود، بطور تقریبی تردد خودروهای دارای پلاک این منطقه در تمامی گستره استان امکان پذیر است ولی در خارج از این محدوده شامل عوارض گمرکی شده و تنها 2 یا سه بار در سال امکان تردد در خارج از محدوده وجود دارد.
لازم به ذکر است شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور هفتم بهمن ماه گذشته با ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران موافقت کرد و رییس جمهوری نیز 17 اردیبهشت امسال لایحه ایجاد این منطقه را که پیش از این به تصویب هیات دولت رسیده بود، به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
ایجاد منطقه ازاد مهران از مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان است که در صورت موافقت و نظر نهایی نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان را به رونق و شکوفای اقتصادی می رساند. مرز بین المللی مهران در 85 کیلومتری جنوب غرب ایلام از کانون های تردد مسافر و کالا به کشور عراق است.
روزانه بیش از 500 دستگاه کامیون و تریلر محموله های کالا را از مناطق مختلف کشور به گمرک مهران منتقل می کنند تا پس از سیر مراحل قانونی از این مسیر به کشور عراق صادر شود.
سال گذشته یک میلیارد و 300 میلیون دلار کالا از پایانه مرزی مهران به کشور عراق صادر شد که در مقایسه با سال ماقبل آن 42 درصد افزایش یافته است.
پایان پیام/
نظر شما