صنایع دستی در تحقق اقتصاد مقاومتی حرف های زیادی برای گفتن دارد/ شناسایی ۳۰۰ رشته صنایع دستی در کشور

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: توجه و حمایت از تولیدات صنایع دستی در کشور، زمینه ای مناسب در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم می کند.

کامران سبزه میدانی، مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عصر امروز(6 خرداد) در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد  صنایع دستی با یک سری محدویت ها روبرو است که این محدویت های در تولید، فروش و بازاریانی اثر گذار بوده و به عنوان یک چالش  پیش روی این صنعت قرار دارد.

 

وی، افزود: با توجه به شرایطی که هم اکنون به عنوان مسئول حمایت از تولید صنایع دستی می بینم، بحث مواد اولیه، قیمت تمام شده و طراحی است که امسال در دستور کار ما قرار دارد که این روند را تغییر بدهیم و در این راستا نیز اولین نشست و همایش تخصصی طراحی صنعتی در حوزه صنایع دستی در استان زنجان برگزار شده است که این کار بسیار خوبی  بود.

 

سبزه میدانی، یادآور شد: یکی از مشکلات اصلی حوزه صنایع دستی طراحی است، در حال حاضر صنعتگران حوزه صنایع دستی هیچ ارتباط مناسبی با بازار ندارند و نوع بازار نمی شناسند، مد و نیاز باراز را نمی دانند و بر این اساس تولیدی می کنند که به هدر می رود و قیمت تمام شده ای می دهند که در بازار به فروش نمی رسد و نگاه مصرف کننده را به خوبی ندیده اند.

 

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری، گفت: حمایت هایی در سال جاری صورت گر فته و با رایزنی با بانک عامل انجام شد سال گذشته توانستیم این حمایت را با یک شتاب خوبی جلو ببریم، امسال هم امیدواریم که  مانند سال گذشته این اتفاق بیافتند.

وی، با اشاره به اینکه بودجه و اعتبار در زمینه حمایت کم است، تصریح کرد: کمبود اعتبار حمایت به طور قطع در روند تولید تاثیر گذار است و از طرفی هم بحث بیمه هنرمندان را داریم که مستلرم  اختصاص بودجه ای است که دولت در این زمینه اختصاص دهد.

 

سبزه میدانی، افزود: سازمان میراث فرهنگی در حوزه اطلاع رسانی و شناسایی افراد هنرمند در عرصه صنایع دستی وارد کار شده است و در حال حاضر 70 هزار صنعتگر و هنرمند در حوزه صنایع دستی بیمه شده اند اما بیش از این تعداد وجود دارد که بیمه شوند که رایزنی برای بیمه کردن 50 هزار نفر دیگر صورت گرفته و برای سال جاری 20 هزار نفر پیش بینی شده است.

 

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری، بیان کرد:  در حال حاضر 360 هزار نفر از طریق پروانه تولید و کارگاه انفرادی در حوزه صنایع دستی شناسایی شده و در  بانک اطلاعاتی ما ثبت شده است و دارای کارت شناسایی هستند ولی آمار بیش از اینهاست که باید شناسایی شوند، این افراد  نیاز به حمایت دارند این حمایت ها باید مرور زمان انجام بگیرد.

 

وی، با بیان اینکه بخش خصوصی ما که می تواند حضور فعالتری داشته باشد وارد این عرصه شود، افزود: صنایع دستی یک ارزش افزوده و نگاه تولیدی بسیار بالایی دارد، الان تولیدات در سطح کشور بیش از 2 هزار میلیارد به لحاظ  ریالی ارزش دارد ولی چون فروش کم هست و بازارهایی برای این تولیدات پیش بینی نشده با مشکل مواجه شده است.

 

سبزه میدانی، ابراز کرد: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به تنهایی نمی تواند این بار را به دوش بکشد و باید نهادها و سازمان های دیگر و دولت محترم در بحث اعتبارات ورود پیدا کنند که خواهش ما این است  هماهنگی اتفاق بیافتد که در اقتصاد مردم و  کشور تاثیر گذار  خواهد بود.

 

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری، تصریح کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی تنها حوزه ای که می تواند حرف بزند و با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص تولید داخلی، نقش صنایع دستی در یان حوزه بسیار حایز اهمیت است.

 

وی، گفت: در سال گذشته 20 میلیارد ریال اعتبار  برای سال جاری پیش بینی شده که با بانک عامل قرارداد بسته شده  و  در سال گذشته 30 میلیارد ریال پیش بینی شده بود که جذب کرده و در اختیار صنعتگران قرار داده شد، در سال جاری هم امیدواریم که این امر تحقق پیدا کند.

 

سبزه میدانی، یادآور شد: سال گذشته  سعی شده که بود که تسهیلات ارائه شده به هنرمندان صنایع دستی زیر 10 درصد باشد و در سال جاری هم تلاش شده این کار اتفاق بیافتد، سال گذشته که دولت اعتباری اختصاص داد یک جهشی در این حوزه اتفاق افتاد  که امسال هم امیدواریم مسئولان حمایت کنند و شاهد روند رو به جلویی در صنایع دستی باشیم.

 

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری، اظهار کرد: نمایشگاه های متعددی در سازمان هماهنگ شده که با مشارکت صنعتگران اجرا شود اما ما دنبال صنعتگری  نیستیم که  فقط در نمایشگاه باشد، ما به دنبال این هستیم که افرادی که توان گفتمان، بازاریابی دارند و بازار را بشناسند و بتوانند با متقاضیان صنایع دستی قرارداد ببندند، هستیم و اگر این اتفاق بیافتد و حلقه های مفقوده در کنار هم قرار بگیرند شاهد رونق صنایع دستی خواهیم بود.

 

وی، گفت: ریاست محترم سازمان در بحث ایجاد بازارچه های صنایع دستی به جد پیگیر هستند که در هر استانی بتوانیم یک بازارچه صنایع دستی ایجاد شود و بتوانیم این تبادل نظرها را داشته باشیم، امسال استارت این کار زده شده و برای 10 استان ایجاد بازارچه صنایع دستی تعریف شده که استان ایلام هم در برنامه قرار دارد.

 سبزه میدانی، اظهار کرد: حدود 300 رشته و زیر رشته در کل کشور در حوزه صنایع دستی شناسایی و کدگذاری شده و پروانه تولید انفرادی و کارگاهی برای آنها صادر شده است.

 

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری، یادآور شد: در استان ایلام گلیم نقس برجسته و گلیم دو رو از پرفروش ترین کارهاست ولی قیمت تمام شده آن قیمت تندی است که باید کارشناسی شود و قیمت آن تعادلی شود.

 

وی، افزود: مواد اولیه باید به گونه ای باشد که قیمت تمام شده کاهش پیدا کند و مواد اولیه مرغوب استفاده شود، استفاده از رنگ سنتی جای خود را به رنگ صنعتی دهد و کارهایی به تمام معنا دستی و سنتی و مبتنی بر نیاز بازار تولید شود.

 

سبزه میدانی، در پایان خاطرنشان کرد: باید بین حلقه های مفقوده صنایع دستی، بازار، نیاز مشتری، هنرمندان و صنعتگران و طراحی های نو ارتباطی ایجاد کرد که منجر به تولید صنایع دستی با قیمت مناسب، مشتری پسند و بر اساس نیاز بازار منجر شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 461610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha