نگاه مردم به خانواده زندانیان مطلوب جامعه دینی نیست

خبرگزاری شبستان: دادستان عمومی و انقلاب و رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان بجنورد با تاکید بر اینکه خانواده زندانیان نه جرم کرده اند و نه جنایت، گفت: نگاه جامعه و به خصوص مسئولان باید به گونه ای باشد که این قشر آسیب دیده و بی گناه که ظلمی نکرده اند، در جامعه بتوانند همانند دیگر شهروندان به زندگی عادی خود ادامه دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، مسلم محمدیاران، دادستان عمومی و انقلاب و رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان بجنورد، امروز (7 خرداد) در همایش "نسیم مهر" که به مناسبت روز ملی حمایت از خانواده زندانیان، در محل سالن اجتماعات هلال احمر خراسان شمالی برگزار شد، با بیان اینکه دوهزارو 400 زندانی در خراسان شمالی وجود دارد، گفت: مواد مخدر رتبه اول جرائم زندانیان در استان را دارد و سرقت نیز با بیشترین آمار در رتبه دوم است.

وی افزود: غالب زندانیان استان، سرپرست خانوار هستند و دلیل عمده ارتکاب جرم آنها، فقر است.

محمدیاران  با اشاره به وضعیت نامطلوب خانواده های زندانیان گفت: روزانه با صحنه های دردناکی در مورد خانواده های زندانیان مواجه هستیم که واقعیت نشان می دهد، نهادهای حمایتی اطلاعات دقیقی از خانواده های زندانیان ندارند.

وی با بیان اینکه انجمن حمایت از زندانیان، یک نهاد خیریه و مردمی است که از هیچ نهاد دولتی اعتبار دریافت نمی کند، تصریح کرد: به دلیل محدود بودن منابع مالی، حمایت های مورد نظر اتفاق نمی افتد و البته حمایت همیشه مالی نیست، چرا که گاهی خانواده زندانیان به حمایت معنوی، مشاوره و مورد توجه قرار گرفتن، بیشتر نیازمند هستند تا کمک های مستقیم مالی.

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان بجنورد عنوان کرد: بسیاری از فرزندانی که یکی از والدین و یا هر دو آنها در زندان هستند، علاوه بر مشکلات تحصیلی، معیشتی، درمانی و.. باید برچسب های نادرستی که افراد جامعه به آنها می زنند را نیز تحمل کنند.

محمدیاران اضافه کرد: خانواده زندانیان قشر آسیب دیده و محرومی هستند که باید به آنها توجه ویژه شود و مورد حمایت قرار بگیرند، چرا که مستعد ارتکاب جرم و دیگر آسیب های اجتماعی هستند.

وی با تاکید بر اینکه خانواده زندانیان نه جرم کرده اند و نه جنایت، گفت: نگاه جامعه و به خصوص مسئولان باید به گونه ای باشد که این قشر آسیب دیده و بی گناه که ظلمی نکرده اند، در جامعه بتوانند همانند دیگر شهروندان به زندگی عادی خود ادامه دهند.

محمد رحیم نوروزیان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی نیز در این همایش با بیان اینکه راه ترمیم مشکلات و جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی، مشارکت در امور خیر است، گفت: شرکت در امور خیر علاوه بر طراوت روح و توشه آخرت، سبب ایجاد حس نوع دوستی و همدلی در بین افراد جامعه می شود.

وی با تاکید براینکه حمایت و کمک صرفا نقدی نیست، تصریح کرد: بسیاری از خانواده های زندانیان کمک های معنوی نیاز دارند همانگونه که در دوران جنگ نیز عده ای به دیدن خانواده های رزمندگان می رفتند و این خیلی تاثیرگذار بود.

وی افزود: خانواده های زندانیان مجرم نیستند بلکه افراد در معرض آسیبی هستند که توجه و حمایت ما می تواند سبب ایجاد امید به زندگی و بیرون آمدن آنها از انزوا و شرایط سختی که با آن مواجه هستند، شود.

نوروزیان با انتقاد از مسئولانی که در این همایش دعوت شده اند اما حضور پیدا نکردند، عنوان کرد: مسئولان باید در این زمینه پیشگام و مشوق افراد جامعه باشند، چرا که بنابر حدیثی، مردم به زمامداران خود بیشتر شباهت دارند تا به پدران خود.

وی با بیان اینکه اگر جامعه نسبت به خانواده های زندانیان بی توجه باشد، فاجعه رخ خواهد داد، تصریح کرد: همه ما باید این موضوع را دغدغه خود بدانیم و کمک به هم نوعان خود را به عنوان وظیفه به درستی انجام دهیم.

وی انجام کار خیر و کمک به دیگران را لطف خداوند به انسان دانست و اظهار داشت: اگر خداوند بخواهد به بنده اش خیری عطا کند، این است که نیاز دیگران را به سمت او هدایت می کند.

نوروزیان عنوان کرد: خانواده زندانیان، همانقدر که احساس کنند جامعه به آنها توجه دارد و طرد شده نیستند، می تواند سبب جلوگیری خیلی از آسیب های اجتماعی شود که در کمین آنها قرار دارد.

مهردخت قوپرانلو، مدیرکل امور بانوان استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش با بیان اینکه 200 هزار زندانی در کل کشور وجود دارد که از این تعداد 150 هزار نفر آنان متاهل هستند، گفت: اگر این مسئله مدیریت نشود و خانواده های آنان مورد توجه قرار نگیرند، تبدیل به یک آسیب اجتماعی می شود چرا که پتانسیل سایر آسیب ها در خانواده های زندانیان وجو دارد که حل این مشکل، نیازمند توجه ویژه از سوی بخش های دولتی، خصوصی و همچنین نهادهای مردمی است.

وی با اشاره به مسائل اقتصادی و مشکلاتی که خانواده های زندانیان گریبانگیر آن هستند، اظهار داشت: خیرین، تشکل ها و سازمان های مردم نهاد به عنوان سرمایه های اجتماعی هستند که در استان وجود دارند و می تواند در این زمینه گره گشا باشد.

دکتر قوپرانلو توانمند سازی خانواده ها را یکی از اولویت های تشکل های غیر دولتی دانست و بیان کرد: اکثر این خانواده ها نیازمند حمایت مالی هستند که البته کمک در حل نیازهای معنوی آنان نیز نباید فراموش شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 461700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha