اخبار حوزه قضایی در هفته ای که گذشت

خبرگزاری شبستان : ایراد شورای نگهبان بر طرح افزایش اختیارات وزیر دادگستری رفع شد، تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی هزینه و نیروی انسانی بسیاری لازم دارد، مذاکره‌کنندگان بدانند یک مجلس آگاه، ملتی بصیر و رهبری هوشیار ناظر مذاکرات هستند، تشکیل ۸۳۰۰ پرونده در سازمان بازرسی کل کشور، تخریب جنگلهامحور گزارش بازرسان برخی از عناوین اخبار در هفته گذشته در حوزه قضایی بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، ایراد شورای نگهبان بر طرح افزایش اختیارات وزیر دادگستری رفع شد، تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی هزینه و نیروی انسانی بسیاری لازم دارد، مذاکره‌کنندگان بدانند یک مجلس آگاه، ملتی بصیر و رهبری هوشیار ناظر مذاکرات هستند، تشکیل ۸۳۰۰ پرونده در سازمان بازرسی کل کشور، تخریب جنگلهامحور گزارش بازرسان برخی از عناوین اخبار در هفته گذشته در حوزه قضایی بود.ادامه اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

خبرگزاری تسنیم: تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی هزینه و نیروی انسانی بسیاری لازم دارد
حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی، اظهار داشت: هیچ تغییر جدیدی در خصوص این پرونده شاهد نبودیم و در شناسایی اموال جدید توفیقی نداشتیم؛ تنها در خصوص ارزش‌گذاری اموال این فرد در داخل ایران اقداماتی انجام دادیم که این امر در حال انجام است ولی به طور کلی بخش عمده اموال بابک زنجانی در خارج از ایران است.
وی همچنین در خصوص همایش حقوق کودک و نوجوانان بیان کرد: امروز همایش چشم‌انداز حقوق کودک و نوجوان را شاهد بودیم که برگزار شد و باید بگویم کودکان سرمایه ملی امروز تمام کشورها و ملت‌ها هستند و کودکان و نوجوانان باعث توانایی، دارایی و اینده ملت‌ها هستند و به عنوان مهمترین بخش هر ملت محسوب می‌شوند.
وزیر دادگستری در ادامه با اشاره به اینکه خانواده‌ها، مربیان و نهادها باید به حقوق کودکان و نوجوانان آشنا شوند گفت: ما در تجمیع اطلاعات در خصوص کودکان و نوجوانان شاهد نواقصی بودیم که امسال تجمیع اولیه صورت گرفت و باید بگویم پیشینه و مکتب ما نشانگر توجه به حقوق کودکان و نوجوانان بوده است.
پورمحمدی با اشاره به اینکه کل دنیا به موضوع توجه کودکان و نوجوانان در کشور ما ارزش قائل است و به آن اعتبار می‌دهد، گفت: در اجلاس اخیر سازمان ملل و «ان جی او ها» و نمایندگان فعال در خصوص حقوق کودکان و نوجوانان شاهد توجه به این قشر بودیم که حتی از نظر منتقدان و افرادی که سیاه‌نمایی می‌کنند ما توجه بسیار به حقوق کودکان داریم.
وی در خصوص امضای تفاهم‌نامه با وزارت بهداشت و توجه به بهداشت زندان‌ها، گفت: هنوز وقت نکرده‌ایم که نشستی با وزارت بهداشت در راستای امضای تفاهمنامه باشیم چرا که گرفتاری‌های ما بسیار بوده و این امر صورت نگرفته است ولی وزارت بهداشت در این زمینه قول داده است؛ مسائل بهداشتی زندان‌ها از سوی سازمان زندان‌ها به جد تعقیب می‌شود ولی ما نیازمند کمک بیشتری هستیم که باید نیازهای درمانی زندان‌ها برطرف شود.
رییس جدید دادگستری کل استان مرکزی منصوب شد: آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه طی حکمی قاسم عبداللهی رئیس شعبه اول دادگاه عمومی(حقوقی) و رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب اراک را به سمت رئیس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر و رئیس کل دادگستری استان مرکزی منصوب کرد.

آخرین وضعیت پرونده‌های معاونت مطبوعاتی و انتخابات اتاق بازرگانی در دیوان عدالت
علی‌اکبر بختیاری درباره پرونده شکایت دبیر تعیین مصادیق محتوای محتوای مجرمانه از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت ارتباطات زیرساخت مبنی بر ابطال تصمیم‌ها و نظام‌هایی که طرف‌های شکایت برای فیلترینگ و مسدود‌سازی سایت‌های اینترنتی وضع کردند، اظهارکرد: پرونده با اعتراض حجةالاسلام منتظری(رییس دیوان عدالت) به هیات عمومی دیوان ارجاع شده اما هنوز وارد رسیدگی در صحن نشدیم.
این مقام مسئول در دیوان عدالت اداری اضافه کرد: در این موضوع، رییس دیوان عدالت اداری نظر خاصی دارد که باید در هیات عمومی دیوان مطرح شود. قبل از طرح موضوع در هیات عمومی، یک فرایند اولیه وجود دارد که انجام می‌شود و سپس در صحن مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.
عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با ارائه دادخواستی به دیوان عدالت اداری به‌طرفیت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت ارتباطات زیرساخت (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) درخواست ابطال تصمیم و نظام‌هایی را که طرف‌های شکایت برای فیلترینگ و مسدود‌سازی سایت‌های اینترنتی وضع کردند، کرده بود.

مذاکره‌کنندگان بدانند یک مجلس آگاه، ملتی بصیر و رهبری هوشیار ناظر مذاکرات هستند
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه حضرت امام خمینی(ره) را رمز استقامت، عزت و سربلندی مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: رمز ماندگاری و علاقه مردم به حضرت امام(ره) معنویت و عبودیت ایشان و صداقت و اخلاصی بود که در مواجهه با مردم داشتند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز  مسئولان عالی قضایی با تبریک ولادت حضرت ولی عصر(عج) و گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام در آستانه فرارسیدن چهاردهم خرداد گفت: حضرت امام خمینی(ره) برای امت ما رمز استقامت و عزت بود و مجموعه خصایص و ویژگی‌های ایشان برای تمام مردم و به‌ویژه مسئولان ما الگویی جاودان است.
رئیس قوه قضاییه دلسوز مردم بودن، صداقت در مواجهه با مردم، تلاش برای حفظ عزت و کرامت مردم، شجاعت و تدبیر را کنار علم و فضل و جهاد در برابر ظالمان از ویژگی‌های برجسته حضرت امام(ره) توصیف کرد و افزود: تمام این ویژگی‌ها و خصایص از معنویت و عبودیت حضرت امام(ره) و اتکال به ایمان و معرفت الهی ریشه می‌گرفت.

مهر: درخواست عفو خانواده ضارب علی خلیلی
خانواده ضارب علی خلیلی از خانواده شهید برای اجرای حکم قصاص فرزندشان درخواست عفو کردند.
پدر احسان شاه قاسمی ضارب شهید علی خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فرزندش هم اکنون بیش از ۳ سال و ۴ ماه است که در حبس به سر می برد، گفت: در این سال ها تنها ندامت و پشیمانی احسان را شاهد بودیم و خود ما هم بعنوان خانواده احسان هرکاری می کنیم تا خانواده شهید بدانند ارزش خون شهید علی خلیلی برای ما بسیار بالاست.

وی افزود: از توزیع شربت و شیرینی در ایام ولادت ائمه اطهار تا برگزاری دسته های سینه زنی و زنجیر زنی در مقابل خانه شهید تنها برای اینکه رضایت شهید را داشته باشیم دریغ نکردیم و حالا که حکم قصاص احسان صادر شده است به حرمت ایام شعبانیه و به حرمت درجه رفیع شهدا از خانواده شهید علی خلیلی درخواست عفو و بخشش داریم.

انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس به مذاکرات کمک نمی‌کند
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر جایگاه رفیع مجلس و در راس امور بودن آن گفت: توهين به تيم مذاكره كننده يا انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس با تیم مذاکره کننده هیچ کمکی به روند مذاکرات نمی­ کند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تبریک ولادت حضرت ولی عصر(عج) و گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام(ره) در آستانه فرارسیدن چهاردهم خرداد گفت: حضرت امام خمینی(ره) برای امت ما رمز استقامت و عزت بود و مجموعه خصایص و ویژگی های ایشان برای تمام مردم و بویژه مسئولان ما الگویی جاودان است.

تشکیل ۸۳۰۰ پرونده در سازمان بازرسی کل کشور
معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سال گذشته، ۸ هزار و ۳۴۹ پرونده در سازمان تشکیل داده‌شده که از این تعداد ۱۲۴۴ پرونده متعلق به مرکز و ۷ هزار و ۱۰۵پرونده متعلق به استان‌ها بود.
ابراهیم شاهرخیان معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان در جمع بازرسان کل استان‌ها، گفت: در حوزه نظام برنامه‌ریزی بازرسی‌ها اقدامات خوبی انجام‌شده ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد.

وی همچنین ادامه داد: در برنامه‌های بازرسی باید به شکلی اقدام کرد که خروجی بازرسی‌های برنامه‌ای منجر به پیشنهاد برای اصلاح ساختار و بهبود فرآیندها و خروجی بازرسی‌های موردی کشف فساد و برخورد با مصادیق جرم و تخلف باشد.

شاهرخیان در بخش دیگری از سخنان خود بر تقویت نظارت‌های الکترونیک تأکید کرد و گفت: تجربه موفق کشورهای پیشرفته در امر مبارزه با فساد، مبیّن مزیت استفاده از ظرفیت‌های  نظارت‌های الکترونیکی و غیرحضوری از طریق ایجاد سیستم‌های مجازی به‌عنوان یکی از راهبردهای اصلی آنان  است که در این زمینه اقدامات خوبی در دست پیگیری است و با توجه به ظرفیت‌های فعلی، امیدواریم در آینده‌ای نزدیک در برخی حوزه‌ها مانند بانک‌ها، گمرکات و بیمه، بخشی از نظارت‌ها به‌صورت الکترونیکی صورت گیرد.

بازرسان حرفه ای وارد گیلان می شوند/تخریب جنگلهامحور گزارش بازرسان
هيأتي ويژه از بازرسان زبده گروه جهاد كشاورزي و محيط زيست سازمان بازرسي كل كشور براي رسيدگي به تخلفات صورت گرفته درباره تخريب جنگل و منابع طبيعي به استان گيلان اعزام مي‌شوند.
روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: قرار است بازرسان سازمان هفته آينده ضمن بازرسي از سازمان‌ها و مراجع ذي‌ربط در استان گيلان از نزديك موارد تخريب جنگل و منابع طبيعي را بررسي و گزارش تخلفات را براي ارائه به محاكم قضايي ارائه دهند.

فارس: ایراد شورای نگهبان بر طرح افزایش اختیارات وزیر دادگستری رفع شد
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: این کمیسیون، ایراد شورای نگهبان بر طرح افزایش اختیارات وزیر دادگستری را رفع کرد.

محمدعلی اسفنانی درخصوص آخرین وضعیت طرح افزایش اختیارات وزیر دادگستری، اظهار داشت: این طرح به دلیل ایرادات قانونی از شورای نگهبان به مجلس ارسال شد.

وی ادامه داد: کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس پس از رفع مشکل، طرح افزایش اختیارات وزیر دادگستری را مجدداً در دستورکار صحن قرار داده‌ است.

اجرای طرح نظام سلامت در بازداشتگاه‌ها منوط به تفاهم‌نامه سازمان زندان‌ها با وزارت بهداشت است
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طرح نظام سلامت به تازگی آغاز شده و اجرای آن در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های کشور منوط به تفاهم‌نامه بین سازمان زندان‌ها و وزارت بهداشت است.

سلیمان عباسی در پاسخ به این سؤال که چه زمانی طرح نظام سلامت در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های کشور اجرایی می‌شود، گفت:‌ در وضعیت فعلی در حوزه نظام سلامت در اماکن عمومی همچون خوابگاه‌ها، زندان‌ها و کمپ‌ها، نیاز ویژه‌ای وجود دارد تا مسائل بهداشتی رعایت شود.

وی افزود: برای مثال نوع محلول شست‌وشو برای کف باید به گونه‌ای انتخاب شود که عفونتی باقی نگذارد، ضمن اینکه ملحفه‌ها و پتوها به طور مرتب شسته و تعویض شود و افراد از لحاظ بهداشتی مورد آزمایش قرار گیرند و آموزش‌ عمومی به آنها داده شود.

حساسیت نسبت به سلامت دستگاه قضایی ناشی از خطیر بودن وظایف است
معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه حساسیت نسبت به سلامت دستگاه قضایی ناشی از خطیر بودن وظایف است گفت: اگر فعالیت‌های حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در یک چرخه درست انجام شود، مکمل فعالیت‌های منابع انسانی است.
حجت‌الاسلام ‌و المسمین علیرضا امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم تودیع و معارفه نمایندگی جدید مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در این معاونت اظهار کرد: فعالیت‌های حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه اگر در یک چرخه درست انجام شود، مکمل فعالیت‌های منابع انسانی است.
وی افزود: در دستگاه قضایی بخش‌های نظارتی مختلف وجود دارد، اما در کنار این نظارت‌ها که براساس قانون به شیوه دادرسی وجود دارد، نوع دیگری از نظارت وجود دارد که رئیس قوه قضاییه بر اساس اختیارات برای دستگاه تحت نظارت خود عواملی را تعیین می‌کند که بتواند چرخه کار و فعالیت و رفتار سازمانی را کنترل کند و اگر مساله‌ای وجود داشت از مجاری معتبر پیگیری نماید.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های ما در دوره کنونی، دغدغه نسبت به سلامت دستگاه قضایی است این دغدغه ممکن است بخشی در فرآیند‌ها و بخشی از آن در تشکیلات و سطح سازمانی و بخشی در قوانین باشد. اما بخش عمده آن در رفتار کارکنان قضایی و اداری است.

ایسنا: بدنه حقوقی نهادهای دولتی ضعیف است
نایب‌رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری کشور گفت: رقابت برخی دانشگاه‌ها در جذب دانشجویان حقوق در سال‌های گذشته باعث شده که سطح سواد حقوقی دانشجویان کمتر از حد انتظار باشد.

حسن فرهودی‌نیا گفت: رقابت دانشگاه‌های کشور با یکدیگر در جذب دانشجویان حقوق باعث شده که کیفیت آموزش‌های حقوقی در دانشگاه‌ها کاهش یافته و به همان نسبت سطح سواد دانشجویان نیز کاهش یابد.

وی با تاکید بر لزوم ارایه آموزش‌های ضمن خدمت به کارمندان ادارات حقوقی دستگاه‌های دولتی افزود: علی رغم احترامی که به همه همکاران کارشناس حقوقی و وکلای دادگستری دارم به جرات می توان گفت که بدنه حقوقی نهادهای دولتی ضعیف است.

مردم برای «قطع یارانه‌ها» به دیوان عدالت اداری مراجعه نکنند
معاون قضایی دیوان عدالت اداری کشور با بیان این‌که «در سال گذشته شاهد کاهش ورودی پرونده به دیوان عدالت اداری بودیم»، گفت: 115هزار پرونده در سال 92 وارد دیوان عدالت اداری شد که در مقایسه با سال گذشته 15 درصد کاهش داشته اشت.
حجت الاسلام موسی قربانی با اشاره به قطع یارانه‌ برخی اقشار جامعه اظهار کرد: در این خصوص ابهامی وجود دارد و ضوابط قطع یارانه‌ها شفاف نیست؛ چراکه مجلس نمی‌خواهد به دلیل انتخابات تبعات این کار را بپردازد. باید دولت و مجلس ضوابط روشن و شفافی برای یارانه‌ها وضع کنند. مردم نیز برای قطع یارانه‌ها به دیوان عدالت اداری مراجعه نکنند؛ چرا که نتیجه نمی‌گیرند.

وی با اشاره به وضعیت پرونده‌های تخلفات اداری اظهار کرد: قانونگذاری و مصوبات غیرکارشناسی دولت و قانون‌گریزی مسئولان اجرایی به دیوان عدالت اداری ختم می‌شود. در سال گذشته میزان ورودی پرونده‌ها ۱۱۰ هزار فقره بود و ۱۱۵ هزار پرونده مورد بررسی قرار گرفت و مختومه شد.

پایان پیام/

کد خبر 461843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha