رسول صادقیان، معاون پژوهشی بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: انتظار از برگزاری جشن های مردمی نیمه شعبان این است که تلنگر و بیداری برای ادامه حرکت مهدویت ایجاد کند که برای رسیدن به این هدف به کار مطالعاتی و فکری عمیقی نیازمندیم.
وی با بیان اینکه برگزاری جشن های مردمی نیمه شعبان به تنهایی نمی تواند در زمینه مهدویت باعث ایجاد باور مهدویت بیشتری در مردم شود اظهار داشت: حالا که چند روزی مردم به یاد امام زمان(عج) هستند و برای ایشان خرج می کنند نباید تنها به همین جشن ها بسنده کرد و جشن ها در همین موضع ختم شود.
وی تاکید کرد: هر چند برگزاری جشن های مردمی نیمه شعبان می تواند بیش از صد برهان و دلیل، موجب تقویت باور مهدویت شود، اما باید همراه با برگزاری این جشن ها، سوالاتی در ذهن مردم شکل بگیرد که به دنبال پاسخ آن بروند.
صادقیان با اشاره به اینکه اگر اتفاق شاد و مبارک جشن های مردمی نیمه شعبان به درستی تحلیل شود، مردم به دنبال پاسخ سوالاتی همچون خصوصیات و معرفت امام عصر(عج) و اینکه برای آماده سازی زمینه ظهور ایشان واقعا باید چه کارهایی را انجام دهند، خواهند رفت.
معاون پژوهشی بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان افزود: اصل برگزاری جشن های مردمی نیمه شعبان کار عالی و نشاط آفرین است، ولی در کنار آن آسیب هایی وجود دارد که باید شناسایی و برطرف شود.
وی اسراف و ریخت و پاش های بی حد و اندازه را از جمله این آسیب ها برشمرد و گفت: در برخی از این جشن ها صدها نوع خوراکی حیف و میل می شود، زیرا پذیرایی ها مدیریت صحیح نمی شوند و همچنین پس از پایان این مراسم، زمینه آزار و اذیت عده ای و صحنه های کثیف و نفرت انگیزی ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه گاهی در برخی از این جشن ها نیز افراد بی مسئولیت و غیر متعهد نیز از فرصت استفاده کرده و باعث ترویج مفاسد در جامعه می شوند و با کارهایی خلاف شرع، پخش موسیقی هایی حرام موجب می شوند اصل قضیه جشن نیمه شعبان گم شود.
وی با اظهار تاسف از اینکه همه هم و غم مردم استفاده تفریحی از جشن نیمه شعبان شده است، گفت: بهره مردم از جشن نیمه شعبان در تماشای چراغانی ها، خوردن نذری و حضور در کوچه خیابان خلاصه شده است و مردم یادشان رفته این جشن ها برای چه و برای کیست؟
معاون پژوهشی بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان افزود: جشن های نیمه شعبان بیشتر به مراسم شادی و شوری شبیه شده که بدون تاثیر عمیق معنوی رها می شود.
وی تاکید کرد: جشن های مردمی نیمه شعبان باید از نظر کمی . کیفی رشد کند و با حمایت معنوی و فکری از این برنامه ها در جهت انتقال معارف مهدویت و اسلامی تلاش شود.
پایان پیام/
نظر شما