نقش موثر چهارمحال و بختیاری در توسعه ملی

خبرگزاری شبستان: چهارمحال و بختیاری به لحاظ موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در فلات مرکزی ایران، از اهمیت استراتژیک عالی، برای توسعه برخوردار است.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری:

 

چهارمحال و بختیاری، بهترین و کوتاه‌ ترین مسیر ارتباطی استان‌های فلات مرکزی کشور، به ویژه اصفهان به خوزستان به شمار می‌رود.   

 

اقلیم مناسب، وجود آب و هوای معتدل، چهارفصل بودن و بارندگی مطلوب، باعث شده تا چهارمحال و بختیاری سرچشمه سه رودخانه بزرگ کشور، یعنی زانیده رود، کارون و بخشی از دز باشد و زمینه افزایش شاخص‌های گردشگری و همچنین جذب توریست‌های داخلی و خارجی در آن فراهم شود.

 

به همین لحاظ، تلاش‌های بسیار زیادی صورت گرفته تا سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در چهارمحال و بختیاری انجام و زمینه افزایش صادرات و رونق اقتصادی در منطقه فراهم شود.

 

صادرات، به عنوان یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد و رونق وضعیت کمی و کیفی زیرساخت‌ های هر منطقه به شمار می‌رود که باعث سرعت ‌بخشی به روند توسعه همه جانبه و پویا می‌شود.

 

افزایش تولید و ارتقای کمی و کیفی خدمات رسانی، بالا رفتن مهارت نیروی کار و تجارت خارجی، نقش مهم و ارزنده‌ای در راستای رشد اقتصادی، ارزآوری و ارزش افزوده در بخش‌های مختلف دارد.

 

وجود تنوع در تولیدات و افزایش صادرات غیرنفتی، یکی از شاخص‌های اصلی در فرایند توسعه تجارت خارجی است.

 

کشاورزی، صنایع دستی، صنایع معدنی، تولیدات دامی و تولیدات بخش صنعتی، از مهمترین شاخص‌های تولیدی و صادراتی چهارمحال و بختیاری هستند که در سال‌های اخیر، با برنامه‌ ریزی‌ های صورت گرفته و تلاش ‌های انجام شده، زمینه صادرات این تولیدات افزایش یافته است.

 

به عنوان نمونه، توانمندی 80 درصدی صادرات فرش دستباف چهارمحال و بختیاری، به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌ای این استان محسوب می‌شود.

 

چهارمحال و بختیاری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه فراوانی برای رسیدن به توسعه همه جانبه و پویا برخوردار بوده و تنها بخشی از توانمندی‌های ان به بالفعل تبدیل شده است.

 

به همین منظور و برای سرعت‌بخشی به روند توسعه ‌ای چهارمحال و بختیاری، بایستی افزایش صادرات، به عنوان مهمترین اولویت مسئولان مربوطه، قرار گیرد.

 

با ساماندهی و بالفعل کردن زمینه صادرات محصولات تولیدی بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری، می‌توان زمینه رونق همه جانبه و پویا را در قسمت‌های گوناگون این استان فراهم کرد.

 

با ارتقای وضعیت صادرات، می‌توان به راحتی زمینه افزایش سرمایه، بهبود استفاده از منابع، رشد امکانات، زیاد شدن ثروت و بالا رفتن میزان اعتبارات را فراهم کرد.

 

برای رسیدن به این اهداف مهم، باید برنامه‌ریزی، براساس معیارهای علمی، کارشناسی و پژوهشی، صورت گیرد.

 

کالاهای صنعتی تولیدی در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری، اکنون به کشورهای عراق، افغانستان، استراليا، ارمنستان، گرجستان، نيجريه، آمريكا، تاجيكستان و كشورهاي حوزه خليج فارس صادر مي‌شوند.

آب معدني، سيمان، خميرمايه، سيلندر گاز، موكت، روغن خوراكي، خوراك ماهي، كاشي و سراميك، كيسه هاي پلاستيكي، ماكاروني، آجرنسوز، گريس، شكر، سيم و كابل، قطعات ريخته گري و چيني بهداشتي، از مهمترين كالاهاي صادراتي چهارمحال و بختیاری به شمار می‌روند.

 

افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، بهبود وضعیت معیشت خانوارها، رونق اقتصادی، بالا رفتن شاخص‌های توسعه‌ای و تسریع در رسیدن به پیشرفت‌های مطلوب، از مهمترین دستاوردهای افزایش صادرات محسوب می‌شوند.

 

البته، افزایش صادرات، نباید تنها به چند کشور و یا گروهی از کشورهای منطقه باشد، بلکه منظور از افزایش صادرات، بازاریابی و فروش محصولات تولیدی در بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری، به تمامي نقاط دنيا است.

 

در این صورت، می‌توان روند پیشرفت و توسعه‌ای چهارمحال و بختیاری را به طور چشمگیری ملاحظه کرد.

 

برای رسیدن به این هدف مطلوب و مهم، باید حمایت از افزایش صادرات و رونق تولیدات در بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری، به عنوان یک برنامه اولویت‌دار، به صورت ویژه از سوی مسئولان اجرایی مربوطه دنبال و انجام شود.

 

دعوت از گروه‌ های تجاری خارجی، بازاریابی جهانی و معرفی مطلوب تولیدات بخش‌ های مختلف چهارمحال و بختیاری به تمامی نقاط دنیا، نقش مهم و ارزشمندی را در راستای رسیدن به افزایش صادرات دارد.

 

در این میان، توجه به این نکته ضروری بوده که تسهیل در ارائه خدمات گمرکی به بازرگانان و تاجران، رفع موانع موجود و برگزاری دوره‌های آموزشی علمی، از نقش مهمی در ارتقای وضعیت صادرات و افزایش اشتیاق صادرکنندگان برخوردار است.

 

البته صنایع جدید قابل توسعه‌ای در دنیا و ایران وجود داشته که توجه به آن‌ها، باعث سرعت ‌بخشی به روند توسعه و رونق در بخش‌های مختلف می‌شود.

 

اگر بخواهیم یکی از این صنایع جدید را که باعث ارزآوری فراوان و رونق اقتصادی در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران شده است، معرفی کنیم، می‌توان به «صنعت توریست» اشاره کرد.

 

«صنعت توریست» رونق اقتصادی و سرعت‌بخشی به روند پیشرفت در شاخص‌های توسعه‌ای کشورهای مختلف دنیا را به دنیال داشته است.

 

این صنعت، در دنیا، با سرعت قابل توجه و روند چشمگیری در حال افزایش و توسعه است.

 

ظرفیت نامحدود، بازدهی سریع، اشتغالزایی بالا، درآمد فراوان و چشمگیر بودن روند رشد همه جانبه و پویا، از مهمترین فایده‌ های گسترش «صنعت توریست» به شمار می‌رود. 

 

در سال‌های اخیر، با معرفی چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از استان‌های هدف گردشگری در کشور و دنیا، تحول بزرگی در حوزه «صنعت توریست» این استان صورت گرفته است.

 

به گونه‌ای که طبق آمار اعلام شده از سوی مسئولان در شورای برنامه‌ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری، پارسال افزون‌ بر 10 میلیون گردشگر وارد نقاط مختلف این استان شده‌اند.

 

برنامه‌ریزی برای افزایش حضور گردشگران داخلی و خارجی، نقش مطلوبی در تسریع توسعه بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری دارد.

 

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در چهارمحال و بختیاری، به عنوان یکی از برنامه‌های مهم دولت تدبیر و امید بوده و همین موضع، باعث برنامه‌ریزی برای ارتقای کمی و کیفی بخش‌های مختلف مربوط به «صنعت توریست» با هدف جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی و رونق اقتصادی در آنیده‌ای نزدیک شده است.

 

امید است که با ارتقای کمی و کیفی زیرساخت‌های مربوط به گردشگری، زمینه توسعه «صنعت توریست» و رونق اقتصادی در بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری فراهم شود.

 

البته در این میان، برنامه‌ریزی برای افزایش تولیدات بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری و افزایش صادرات این تولیدات به کشورهای گوناگون دنیا، از نقش مهمی در دستیابی سریع‌تر به اهداف توسعه‌ای چهارمحال و بختیاری و ایران برخوردار است.

 

استفاده از توان بالای جوانان و همکاری بخش‌های دولتی، نیمه‌دولتی و خصوصی با یکدیگر، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، بنام «دولت و ملت، همدلی و هم‌زبانی»، نامگذاری شده، نقش مهمی در سرعت‌بخشی به روند توسعه‌ای و دستیابی به اهداف مطلوب پیش‌بینی شده در این راستا دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 461995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha