به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام سیدجواد بهشتی، مدیر کل دفتر گسترش نماز، قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش، امروز در هشتمین نشست تخصصی بررسی و تبیین نقش و کارکرد کانونهای فرهنگی هنری مساجد با موضوع "بررسی شیوههای جذب نوجوانان و جوانان به جلسات قرآنی مساجد" بر لزوم تقویت جلسات قرآنی مساجد تأکید کرد و گفت: مساجد بهترین پایگاه و مرکز برای انجام فعالیتهای قرآنی هستند.
وی با اشاره به اینکه پیامبر گرامی اسلام مسجد را بهترین مکان برای آموزش قرآن معرفی کردهاند، افزود: در جلسات قرآنی مساجد باید علاوه بر تلاوت و قرائت قرآن به تفسیر و تدبر قرآن نیز توجه شود.
مدیر کل دفتر گسترش نماز، قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش بر لزوم پیوند بیش از پیش مساجد با مدارس تأکید کرد و اظهار داشت: معلمان و متولیان مساجد با تعامل و ارتباط قوی که با یکدیگر دارند باید زمینه جذب و حضور هر چه بیشتر جوانان و نوجوانان را در مساجد فراهم کنند.
حجتالاسلام بهشتی بر برپایی جلسات قصهگویی قرآنی در جلسات قرآنی مساجد تأکید کرد و گفت: علاوه بر برپایی جلسات قصهگویی قرآنی باید مساجد به امکانات روز مجهز شوند و بانک جامع اطلاعات مساجد به روز شود.
وی با اشاره به فرموده رهبر انقلاب که تأکید داشتند جوانان باید با سه هزار واژه قرآنی آشنا باشند،عنوان کرد: باید زمینه حضور گستردهتر خانوادهها در مساجد و فعالیتهای قرآنی را فراهم کرد کرد تا به وسیله آنها نوجوانان و جوانان نیز در مساجد حضور یابند.
بنا بر این گزارش، حسین اخواناقدم، معاون فرهنگسرای قرآن، بهترین و اصلیترین خاستگاه بروز خلاقیت قرآنی را مساجد دانست و بیان کرد: باید تعامل بیشتری بین امام جماعت مسجد با مربیان قرآنی صورت گیرد تا جلسات قرآنی مساجد تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه مربیان قرآنی مساجد باید با اطلاعات روز آشنایی داشته باشند،تصریح کرد: مربیان قرآنی نباید در برگزاری جلسات قرآنی مساجد نگاه تکبعدی داشته باشند و به کارگیری خلاقیت در برگزاری این جلسات باید مورد توجه این مربیان قرار گیرد.
اخواناقدم حمایت از جلسات قرآنی مساجد از سوی دولت و مراکز و سازمانها، تقویت مساجد به امکانات سختافزاری و نرمافزاری، تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان برای حضور در این جلسات، برنامهریزی صحیح و منظم و بهرهگیری از امکانات کمکآموزشی را از مؤلفههایی برشمرد که در تقویت بیش از پیش جلسات قرآنی مساجد کارساز است.
بنا بر این گزارش، محسن امیری، مدرس قرآن نیز در این نشست با اشاره به اینکه مربیان قرآنی مساجد، خود نیز باید به مفاهیم و رهنمودهای قرآن عمل و توجه داشته باشند، تصریح کرد: داشتن اخلاص در مربی قرآن زمینهساز جذب جوانان به فرهنگ قرآنی و مساجد میشود.
وی با ابراز تأسف از اینکه برخی از مربیان قرآنی بیشتر در برگزاری جلسات قرآنی مساجد به دنبال جنبههای مادی آن هستند، یادآور شد: در صورتی که مربی بهرهگیری صحیحی از مباحث اخلاقی و اجتماعی قرآن داشته باشد و جلسات قرآنی مساجد را به صورت کلیشهای اداره نکند، این جلسات با استقبال گسترده جوانان روبرو میشود.
شایان ذکر است، هشتمین نشست تخصصی بررسی و تبیین نقش و کارکرد کانونهای فرهنگی هنری مساجد با موضوع "بررسی شیوههای جذب نوجوانان و جوانان به جلسات قرآنی مساجد" عصر امروز، 25 خرداد به همت خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما