سردار حسین دقیقی، رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه نمادهای ملی هر کشوری بسیار مهم و حایز اهمیت است، گفت: فتح خرمشهر علاوه بر نماد ملی، نماد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز محسوب می شود.
وی با بیان اینکه فتح خرمشهر در تاريخ جنگ ايران و عراق از اهميت ويژهاي برخوردار است، تصریح کرد: خبر آزادي خرمشهر آن چنان شگفتآور بود كه در سراسر ميهن اسلامي ما مردم را به وجد آورد. با اعلام خبر فتح خرمشهر مردم ايران مانند خانوادهاي بزرگ كه فرزند از دست رفته خود را باز يافته است اشكهاي شادي و شعف خود را نثار روح شهداي حماسهآفرين صحنههاي شورانگيز اين نبرد كردند.
سردار دقیقی خاطر نشان کرد:براي پي بردن به عظمت اين نبرد حماسي كافي است بدانيم كه نيروهاي متجاوز عراق پيش از نبرد سرنوشت ساز رزمندگان ما براي آزادي خرمشهر در اطلاعيهاي به نيروهاي خود دستور داده بودند كه دفاع از خرمشهر را به منزله دفاع از بصره، بغداد و تمام شهرهاي عراق محسوب دارند. همچنين تجهيزات و امكانات دفاعي دشمن در اين منطقه نشان ميداد كه عراق خرمشهر را به عنوان نماد پيروزي خود در جنگ به حساب آورده و قصد داشته است به هر قيمت، اين شهر را در تصرف نيروهاي خويش نگهدارد.
رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح گفت:خرمشهر بهعنوان استراتژیکترین نقطه در مناطق درگیری محسوب می شد که اشغال آن از یک طرف برای عراق به عنوان برگ برنده و نقطه اتکای استراتژیک محسوب میشد و از طرف دیگر برای ایران آزادسازی آن به منزله بستن راه نفوذ عراق به خوزستان و در ادعای بیاساس و واهی عراق درباره آن بود.
وی با بیان اینکه به فرموده امام راحل فتح خرمشهر فقط فتح خاک نیست بلکه فتح ارزش ها و نماد فرهنگی و اجتماعی ماست، اظهار کرد: چیزی که باعث شد خرمشهر را با آن شرایط سخت از دست دشمن خارج کنیم، جوهر انقلابی، پشتیبانی اعتقادی و استحکام دینی مردم بود، در واقع همان وحدت ملی که مردم را دور هم جمع کرد.
سردار دقیقی با طرح این سوال که آیا ساخت و رسیدگی به مردم خرمشهر وظیفه ما رزمندگان که در دوره هشت سال دفاع مقدس جنگیدیم است یا دیگران، خاطرنشان کرد: واقعا خانواده ای که فرزندش در جنگ شهید شده حالا خودش باید خرمشهر را بازسازی کند یا دیگران؟
رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح بر لزوم ساخت خرمشهر تاکید کرد و افزود: شهری با قدمت چند صد ساله که کاملا تخریب شده است ،سالها طول می کشد تا دوباره ساخته شود ما امروز بیشترین فقر را در منطقه عملیاتی بیت المقدس شاهد هستیم. سنگ، چوب و نماد خوب است ولی اگر ما این مردم را نداشته باشیم باختیم در واقع رسیدگی به معیشت مردم این شهر مهمتر از نمادسازی آن است..
وی از دست اندرکاران فرهنگی، اجتماعی و دستگا ه های حمایتی و امدادی خواست تا حمایت های لازم را که در شان مردم خرمشهر باشد را داشته باشند.
سردار دقیقی گفت:در زمان جنگ 14 کشور همدست شده بودند که خرمشهر و خوزستان را از ایران بگیرند بنابراین اگر ما مردم خرمشهر را نداشته باشیم آن را دودستی تقدیم کرده ایم.
وی با بیان اینکه ما باید سالروز فتح خرمشهر را سالروز حمایت از مردم خرمشهر بنامیم، تصریح کرد: از همین جا اعلام می کنم فقری که اکنون دامنگیر روستاهای اطراف خرمشهر است در هیچ جای ایران نیست. نظام و دستگاه های حمایتی و امدادی باید بیشترین توجه و حمایت را از این مردم داشته باشند.
وی اظهار کرد: زمانی بندر خرمشهر از فعال ترین بنادر ایران بود ولی اکنون این ویژگی از آن سلب شده است. دوباره باید این بندر مانند گذشته زنده شود.
سردار دقیقی با بیان اینکه هرساله بودجه های خوبی برای خرمشهر تخصیص داده می شود ولی کافی نیست، گفت: وجود بچه های یتیم در خرمشهر بسیار زیاد است از این رو می طلبد نظام و دستگاه های حمایتی یک نگاه ویژه به آنها داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما