به گزارش خبرگزاری شبستان :مقالات این اثر جنبههای گوناگون باستان شناختی، تاریخی، جامعه شناختی و سیاسی خلیج فارس را در برمیگیرد و در برخی موارد چنان اطلاعاتی به دست میدهد که بی شک برای بسیاری از ایرانیان بسی تکان دهنده خواهد بود.
نویسندگان این مقالات مقاطع تاریخی گوناگون و نیز موضوعات مختلف جامعهشناختی را موضوع بررسی قرار دادهاند. نکته جالب این که در این اثر خلیج فارس به صورت یک کل و نه صرفاً ضمیمه تمدنهای فلات ایران یا شبه جزیره عربستان بررسی شده است. دیدگاهی نو که دستاوردهایی تازه و بس ارزنده به ارمغان آورده است، گرچه گاه در مستقل شمردن این پهنة آبی و کرانههای آن از ایران شاید غلو شده باشد. همسانیهایی که از آنها یاد شده است تنها جنبههای ظاهری زیست و فرهنگ مردمان و اقوام را شامل میشود، حال آن که انسان هویتی مستقل دارد از آنچه ظاهر وی مینماید. هویتی برخاسته از باورها و ارزشهای او که اگر از این جنبه داوری میکنیم، ساکنان خلیج فارس با مردمان سواحل هند یا کرانههای «مالابار» تفاوتهای بسیاری دارند.
این کتاب در همایشی که در اکتبر 2004 در لیماسول قبرس برگزار شده بود شکل گرفت. این همایش را برنامه خلیج 2000 برگزار کرد که برنامه پژوهشی و بین المللی مهمی درباره کشورهای خلیج فارس است و مرکز آن در دانشگاه کلمبیا قرار دارد و از پشتیبانی مرکز گفتگوی تمدن ها در نیکوزیا برخوردار است.
فهرست مطالب این کتاب عبارت اند از :
بخش اول- تاریخ و جامعه خلیج فارس
بخش دوم- خلیج فارس و اقیانوس هند
بخش سوم- نقش بیگانگان
نمایه
انتشارات ققنوس این کتاب با ویراستاری لارنس جی. پاتر و ترجمه محمد آقاجری را را انتشارات ققنوس در سال 93 و در 493 صفحه منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما