به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی فیلم کهن یادگار سرزمین آزر عصر دیروز دوشنبه 11 خرداد با حضور سمیع الله عطایی کارگردان، محمدانور پویا تهیه کننده، حسن نوری منتقد سینمایی و هادی جلیلی پژوهشگر علوم اجتماعی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
محمدانور پویا، تهیه کننده فیلم کهن یادگار سرزمین آزر با بیان اینکه بین سینما و گردشگری ارتباط نزدیک و مستقیمی وجود دارد، گفت: جایگاه گردشگری در رتبه سوم جهان است بعد از نفت و خودروسازی و در آینده گردشگری به رتبه اول جهانی می رسد.
پویا با بیان اینکه تا سال 2030 تعداد گردشگران به یک و نیم میلیارد نفر می رسد، عنوان کرد: 110 سال قبل 84 ساعت در هفته کار می کردند تا اواسط قرن 21 تعداد روز کاری در هفته به سه روز کاهش می یابد و بقیه هفته صرف گردشگری و تفریح خواهد شد.
وی با اشاره به ساخت فیلم ارباب حلقه ها اظهار داشت: این فیلم در سال 2001 روی پرده رفت و با اقبال مواجه شد و بعد از آن ارباب حلقه ها 2 و 3 ساخته شد این فیلم باعث رشد گردشگری در نیوزلند شد، ارباب حلقه ها باعث شد سال 2006 دو میلیون و 500 نفر از نیوزلند بخصوص لوکیشن های فیلم ارباب حلقه ها بازدید کنند مسئولان نیز کاراکترهای این فیلم را ساختند و در اماکن گردشگری برای جذب گردشگر گذاشتند.
این تهیه کننده با بیان اینکه فیلم ها بر روی گردشگری و رشد اقتصادی اثرگذار هستند، خاطرنشان کرد: فیلم هایی مانند صخره و هری پاتر به رشد گردشگری و اقتصادی کمک کردند.
پویا با اشاره به اینکه انیمیشن هم بر روی گردشگری اثرگذار است، بیان کرد: در انیمیشن منجمد لوکیشن هایی برگرفته از سواحل نروژ می بینیم با اکران این انیمیشن در 2014 به رشد گردشگری نروژ 153 درصد نسبت به سال 2003 اضافه شد.
وی اظهار داشت: ما با ساخت فیلم کهن یادگار سرزمین آزر سعی کردیم جذب گردشگری به افغانستان را داشته باشیم یکی از مولفه های گردشگری آداب و سنن است ما در این فیلم آداب و سنن قوم هزاره افغانستان را نشان دادیم.
پویا تزریق خودباوری به مردم را از دیگر اهداف خود در ساخت فیلم کهن یادگار سرزمین آزر دانست و افزود: ما 30 سال است در ایران مهاجر هستیم و بسیاری از هموطنان ما نیز در پاکستان هستند. افغانستان مورد ظلم واقع شده و عظمت و سنن ما مورد فراموشی واقع شده اند و من سعی کردم که با زنده کردن این آداب و سنن خودباوری را به مردمم تزریق کنم.
این تهیه کننده با اشاره به اکران فیلم کهن یادگار سرزمین آزر در شهرهای مختلف ایران اظهار داشت: مردم ایران با دیدن این فیلم در مورد سنن و آداب افغانستان تحقیق می کنند و کتاب هایی در مورد این کشور می خوانند.
وی تصریح کرد: می خواستم فیلم کهن یادگار سرزمین آزر تلنگری باشد به اینکه آداب مردم افغانستان چه بوده و افراد تشویق شوند به مطالعه در مورد آداب این مردم.
پویا عنوان کرد: پیشرفت تکنولوژی باعث کاهش آداب و رسوم می شود ما چند سال هفت سنگ انجام می دادیم اما با وجود کامپیوتر و اینترنت اینها به فراموشی سپرده شده من سعی کردم در فیلمم آداب و بازی ها را نمایش دهم.
وی آشنایی کشورها با آداب و رسوم افغانستان و شناساندن مردم هزاره به جهانیان را هدف دیگر خود از ساخت فیلم کهن یادگار سرزمین آزر دانست و افزود: این فیلم را در ایران، استرالیا و سوئد نمایش دادیم و در آینده نزدیک در لندن هم اکران می شود.
این تهیه کننده با اشاره به مشترکات ایران و افغانستان بیان کرد: ایران و افغانستان تمدن و آداب مشترکی دارند که تاکنون کمتر به این موضوع پرداخته شده است کارکرد دیگر این فیلم می تواند این باشد که پژوهشگران و روزنامه نگاران در مورد آداب و رسوم افغانستان و هزاره ها تحقیق کنند.
وی همچنین یادآور شد: ساختار افغانستان موزاییکی است یعنی تجمع اقوام در تمام مناطق یکسان نیست؛ ما در مناطق مختلف تجمع تاجیک ها، پشتن ها و هزاره را می بینیم و این تجمع در شمال و جنوب و شرق و غرب افغانستان یکسان نیست.
پایان پیام/
نظر شما