به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حسین ذوالفقاری، معاون انتظامی و امنیتی وزارت کشور در نشست خبری امروز سه شنبه 12 خرداد در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اقدامات وزارت کشور برای برخورد با نیروهای داعش گفت: داعش یا نیروی تروریستی و تکفیری یک توان نظامی تحریک کننده برای کشورها و یا اینکه به طور خاص برای کشور ما باشد نیست.
وی اظهار کرد: اینگونه نیست که گروههای تروریستی و تکفیری این توان را داشته باشد که به صورت سازمان یافته تعرضی به حوزه امنیتی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد اما ما هم در ستاد کل نیروهای مسلح و هم دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور و سازمانهای اطلاعاتی و انتظامی برای تمامی سناریوهایی که ممکن است برای ما رخ دهد کنترلهای لازم را انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه داعش تهدیدی از بیرون مرزهای کشور علیه ما نیست، گفت: مبنای کار داعش درگیری در درون جمعیت است و ما صراحتاً اعلام می کنیم که از بیرون مرزهای کشور ما برای کشور تهدید نیست.
وی همچنین در رابطه با تجمعاتی که این روزها مسایل هسته ای در کشور برگزار شد در این خصوص ما صرفاً یک تجمع داشتیم و آن هم در مشهد بود و تحت عنوان اعتراض به زیاده خواهی 1+5 شکل گرفت و ما تجمعی تحت عنوان مخالفت با روند مذاکره و یا مخالفت با مذاکره کنندگان نداشتیم و یا اینکه چنین تجمعی در داخل خیابانها و یا دانشگاهها باشد نبوده است.
ذوالفقاری بیان کرد: آن چیزی که در مشهد برگزار شد در اعتراض به زیادهخواهی های 1+5 بود و از دید امنیتی اینکه ما موضوع مذاکرات هسته ای به شکل حضور خیابان مطرح کنیم این کار نه موافق امنیت کشور و نه به مصلحت است حالا ممکن است نخبگانی در جاهایی نقدوبررسیهایی داشته باشند که سازوکار آن معلوم است اما اینکه بخواهیم مبحث هسته ای را که یک موضوع ملی است و یک راهی که باید باتدبیر دنبال شود قطبی بکنیم به قطبی کردن جامعه می انجامد و این قطبی کردن خلاف مصلحت و امنیت کشور است.
معاون امنیتی وزارت کشور در رابطه با امنیت سخنرانی برخی از نمایندگان و همچنین چهره های سیاسی در این روزها و اقدامات وزارت کشور در این زمینه خاطرنشان کرد: مساله شیراز که به نوعی امنیتی شد منجر به این شد که دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی بررسی هایی را انجام دهند و خوشبختانه دستگاه قضایی نیز تاکنون 8 نفر از کسانی را که در این صحنه حضور داشته اند شناسایی و برایشان قرار صادر کردهاند و مراحل بازپرسی از این افراد در حال انجام است.
وی تاکید کرد: 3 نفر از کسانی که در حادثه شیراز و در محل حوزه برگزاری مراسم بودهاند نیز مورد سوال واقع شدهاند و یک پرونده مشخص در این زمینه تشکیل شده است و مراحل خودش را طی میکند.
ذوالفقاری تاکید کرد: در مورد لغو سخنرانی ها باید بگوییم این لغو سخنرانیها به دلایل امنیتی نبوده است و ممکن است در هر جایی مسایلی رخ دهد که سخنرانیها لغو شود و نمونه آن برگزاری و تداخل دو سخنرانی و برنامه با هم است که در مورد علت لغو سخنرانی 9 نفر از نمایندگان در کرج نیز همچین موضوعی مطرح می شود.
ذوالفقاری در ادامه خاطرنشان کرد: در واقع لغو سخنرانی نمایندگان به دلایل امنیتی نبوده است زیرا وقتی قرار است یک سخنرانی در جایی انجام گردد مساله تامین امنیتی آن مهم است و قطعاً در دانشگاهها نیز مسئولیت تامین امنیت را خود دانشگاه به عهده دارد اما در بعضی از موارد که ممکن است برخی از اختلالات درون دانشگاه به خیابانها کشانده شود و تنشهایی به وجود بیاید وزارت کشور نیز وارد میشود.
معاون امنیتی وزارت کشور با بیان اینکه دستورالعمل اجرایی برای اجرای مصوبه هیئت دولت در این زمینه در حال تهیه است گفت: ما با تهیه این دستوالعمل می خواهیم شفاف سازی در این زمینه هم در شورای تامین استانها صورت گیرد که شورای تامین استانها در آن چارچوب عمل کند.
وی خاطرنشان کرد: در یک نگاه کلی وزارت کشور مخالف لغو سخنرانیهاست مگر در شرایط اضطراری که بر عهده شورای امنیت باشد.
وی همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده اسیدپاشی در اصفهان نیز گفت: بعضی از پرونده ها همانند پرونده اصفهان پیچ می خورد و این صرفاً مربوط به این پرونده نیست یعنی ممکن است تلاش زیادی صورت گیرد اما تا به نتیجه برسد طول بکشد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد پرونده اسیدپاشی اصفهان چند نفر فرد مشکوک مورد نظارت و کنترل و قرار گرفته اند ولی تاکنون به دلایل مستندی که به محکومیت این افراد بیانجامد نرسیدهایم.
وی ادامه داد: اخیراً سارقی در اصفهان و در حادثه اسیدپاشی دستگیر شد که وی در اعترافاتش به این موضوع که به 4 خانم با سلاح سرد تجاوز کرده است نیز اعتراف کرد.
وی در مورد تامین امنیت سخنرانی ها در دانشگاهها گفت: تامین امنیت در داخل دانشگاهها براساس مقررات یک فرایندی دارد که هماهنگی بین هیئت سه نفره و حراست دانشگاهها است و با اطلاع رسانی به فرمانداری در هر شهری و با مجوز صادر می شود و برای سخنرانی ها مسئولیت امنیت به عهده متولیان در داخل دانشگاهها است.
وی تاکید کرد: اگر در داخل دانشگاهها درگیری خاصی به وجود آید که ضرورت داشته باشد نیروهای امنیتی ورود پیدا کنند همانند حادثه شب گذشته شیراز نیروهای امنیتی ورود پیدا می کنند.
وی در رابطه با حادثه شیراز گفت: در شیراز قرار بوده است در دانشگاهها سخنرانی روز گذشته بین اقای لنکرانی و زیباکلام انجام شده است که بعد از برگزاری این مناظره اعلام می شود که دو تن از شخصیتهای مذهبی استان نیز در دانشگاه سخنرانی می کند که افرادی در آنجا منتظر این سخنرانی بوده اند که به دلیل لغو سخنرانی در همانجا منتظر مانده اند و البته هنوز معلوم نیست که دعوتی انجام شده است یا نه.
وی تاکید کرد: در یک نگاه کلی موضوعاتی که در داخل دانشگاهها بروز و ورود پیدا می کند اگر برای امنیت شهرها تامین باشد شورای امنیت تصمیم می گیرد و ورود پیدا می کند.
وی همچنین ادامه داد: در مورد تجمعات وظایف نیروی انتظامی به صراحت مشخص است و نیروی انتظامی مسئولیت تامین امنیت تجمعات قانونی را بر عهده دارد. و در مورد تجمعات غیرقانونی در وهله اول مسئولیت جلوگیری را به عهده دارد و با طرز اینکه جلوگیری انجام شود ولی تجمعی شکل گیرد رویکرد این است که با کمترین هزینه ان تجمع جلوگیری شود و درگیری نشود. البته ممکن است کسانی که مسئولیت جلوگیری از تجمعات را بر عهده دارند مورد سوال قرار گیرند.
وی همچنین در مورد اقدامات وزارت کشور در مورد اتباع خارجی نیز گفت: در مورد اتباع خارجی ما یک وضعیت ویژه ای داریم که بیش از سه دهه است به طور خاص با آوارگان افغانستان مواجه هستیم البته در کنار این امر با تعدادی افراد غیرمجاز مواجه هستیم و طرحهای زیادی در طول یک جنگ گذشته برای ساماندهی اتباع اقدامات خاصی صورت گرفته است اما به دلیل اینکه بخشی از اقدامات خارج از حوزه وزارت کشور بوده اند این طرح ها را نتیجه لازم را نداشتهاند.
وی با بیان اینکه در 450 هزار نفر از اتباع خارجی در داخل کشور دارای گذرنامه هستند گفت: تخمین می زنیم بین 1 میلیون تا 1 میلیون و 500 هزار نفر اتباع غیرمجاز در کشور داشته باشیم و آنچه که می تواند این موضوع را به نتیجه برساند تا زمانی که ما جاده برای ورود افراد از افغانستان برای ورود به کشور داشته باشیم با این پدیده مواجه هستیم.
وی گفت: قرار شد تا 2 تا 3 ماه آینده یک طرح مشترکی را با افغانستان تهیه کنیم که حضور قانونمند اتباع افغان را در کشور ساماندهی کنیم.
معاون امنیتی وزارت کشور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 800 هزار نفر کلاس درس در اختیار دانش آموزان افغان قرار داد ما 11 هزار دانش آموز افغان داریم و تعداد زیادی از طلاب افغان در داخل کشور در حال تحصیل هستند و بیش از 360 هزار شغل به اتباع افغانی اختصاص پیدا کرده است.
وی همچنین در مورد انفجار در استان الانبار عراق که اعلام شده است که 15 نفر ایرانی شهید شده اند گفت: این موضوع تایید نشده است و با پیگیری هایی که از طریق سفارتمان در عراق انجام داده ایم اعلام شده است که این خبر صحت ندارد.
وی همچنین در رابطه با ربوده شدن 14 ملوان ایرانی در آبهای سومالی خاطرنشان کرد: یکی از شناورهای اشخاص حقیقی که 14 نفر ملوان داشته اند در بهمن سال 1393 در بندر کنارک دچار نقص فنی شده است و مدتی در آنجا شناور مانده است که آبهای آزاد آنها را به سمت سواحل سومالی سوق داده است و در آنجا تا اردیبهشت ماه این ملوانان با صاحب شناور نیز ارتباط داشته اند اما از آن به بعد از این ملوان خبری نشد که این موجب نگرانی شد که با پیگیری هایی که ما با کاردارمان در سومالی انجام داده ایم گویا این افراد در اختیار گروه تروریستی الشباب که خارج از حیطه نظارتی دولت سومالی هستند قرار گرفته اند.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری ما در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم این افراد را آزاد کنیم.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: معاون انتظامی و امنیتی وزارت کشور با بیان اینکه داعش تهدیدی از بیرون مرزهای کشور علیه ما نیست، گفت: مبنای کار داعش درگیری در درون جمعیت است و ما صراحتاً اعلام می کنیم که داعش در بیرون مرزهای کشور تهدیدی برای ما نیست.
کد خبر 462888
نظر شما