به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، انوشیروان محسنی بندپی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز(12 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به قانون حمایت از حقوق معلولین گفت: این قانون دارای 16 ماده بوده که در آخرین ماده، مسائل مالی و تامین اعتبار مواد 15 گانه منوط به تامین منابع مالی از منابع مشخص بود.
وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت مالی و اشکالات ساختاری و محتوایی نتوانستیم تمام مواد 15 گانه این قانون را اجرایی کنیم افزود: این قانون به دلیل مشکلات نیازمند بازنگری علمی و کارشناسانه بود که با بهره گیری از متخصصان علم توانبخشی و انجمنهای حامی معلولان در یک بازه زمانی دوساله اصلاح شد و لایحه آن از طریق وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تقدیم دولت شد.
بندپی ادامه داد: این لایحه متشکل از 11 فصل و 63 ماده قانونی است که مناسب سازی، دسترسی، تحرک و تردد آسان معلولان در محیطهای فیزیکی را شامل میشود که دستگاههای اجرایی مانند مسکن و شهرسازی، شهرداری، انبوه سازان و سایر مکلف به اجرای این قانون شدند.
وی با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی و توانبخشی در این لایحه تصریح کرد: بهزیستی مکلف شد نسبت به خدمات توانبخشی و پزشکی حمایت همه جانبه داشته باشد.
وزارت ورزش و جوانان مراکز ورزشی پاسخگوی نیازهای معلولان را توسعه میدهد
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین وزارت ورزش و جوانان باید به توسعه مراکز ورزشی پاسخگوی نیازهای معلولان پرداخته و فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و هنری به تناسب حال معلولان اجرا کند.
وی با اشاره به مبحث اشتغال و کارآفرینی در این قانون اذعان کرد: دستگاههای مشمول موظف شدند 5 درصد سهمیه استخدامی خود را برای معلولان در نظر بگیرند همچنین بهزیستی در حمایت قضایی از معلولان باید نسبت به تامین مطالبه قانونی این افراد در مراجع قضایی اقدام کند.
بندپی به وضعیت مشمولان سربازی در این طرح پرداخت و گفت: پسرانی که در سن سربازی قرار دارند چنانچه با دختر معلولی ازدواج کنند که معلولیت وی مورد تایید سازمان بهزیستی باشد به صورت موقت از سربازی معاف شده و سالیانه برای آنان گواهی موقت صادر می شود چنانچه فردی به مدت پنج سال مداوم این گواهی را دریافت کند از سربازی معاف میشود.
وی با اشاره به تشکیل شورای عالی هماهنگی و نظارت برای اجرای صحیح فصول 11گانه اذعان کرد: این شورا متشکل از هفت وزیر و پنج عضو معلول کشوری در ابعاد مختلف ضایعه نخاعی و سه نفر از متخصصین علم توانبخشی است.
گسترش شبکه حامیان خیرین از اولویتهای استراتژیک سازمان بهزیستی
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به جذب مشارکتهای مردمی پرداخت و گفت: گسترش شبکه حامیان خیرین یکی از اولویتهای استراتژیک سازمان بهزیستی است.
وی با بیان اینکه منابع دولتی محدود است گفت: کمک به همنوع از دستورات اکید اسلام است و باید کمک خیرین را برای جمایت از نیازمندان جذب کنیم و لازمه این امر پاسخگویی شفاف به خیران است.
بندپی اضافه کرد: خیران که در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی و آموزشی کمکهای مردمی دارند، موظف هستیم بازخورد این خدمات را به خیرین ارائه دهیم تا تشویق و انگیزهایی برای تداوم کمکها باشد.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهای اجتماعی، اختلالات روحی و روانی را یکی از این موارد دانست و گفت: 24 درصد از بیماران روحی و روانی نیازمند مداخله هستند و باید در زمینه بهداشت و درمان بازنگری در ارائه خدمات داشته باشیم.
معاون وزیر ادامه داد: با بهره گیری از ظرفیت سازمان روانشناسان کشور و با انعقاد تفاهمنامه شرایطی را فراهم میکنیم تا با مداخلههای علمی و کاری و ارائه پژوهشهای درمانی، این افراد را به جامعه بازگردانیم.
وی تاکید کرد: هرچقدر افراد را نظارت و پایش کرده و استمرار مشاوره داشته باشیم این افراد راحتتر درمان میشوند.
بندپی با اشاره به مقدار مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی تصریح کرد: در سال جاری افزایش مستمری برای مددجویان نداریم.
وی افزود: در قانون حمایت از معلولان یکی از بندها این است که حقوق معلولانی که قادر به انجام کار نیستند را برابر با حداقل حقوق وزارت کار کنیم.
پایان پیام/
نظر شما