امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به اهمیت غنی سازی اوقات فراغت جوانان گفت: در برنامه ریزی ها اولویت اول باید غنی کردن اوقات فراغت جوانان باشد.
وی با اشاره به مولفه های غنی سازی اوقات فراغت جوانان خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس های ورزشی، علمی، حرفه ای و فنی و آموزش شیوه زندگی و هر آنچه که جوان را برای آینده آماده سازد به معنای غنی کردن اوقات فراغت است.
قرایی مقدم با بیان اینکه صنعتی شدن جوامع میزان اوقات فراغت افراد را افزایش داده است، اذعان داشت: امروز که صنعت به خدمت انسان درآمده اوقات فراغت انسان ها افزایش یافته بنابراین جوامع مختلف بخصوص جوامع توسعه یافته از همان زمان (قرن هیجدهم میلادی) به فکر افتادند تا اوقات فراغت جوانان را پر و غنی سازند.
این جامعه شناس یادآور شد: برگزاری کنسرت های موسیقی، ایجاد استادیوم و سالن های ورزشی، کلاس های تفریحی، کلوپ های علمی، فرهنگی، ورزشی و آموزشی از جمله مواردی بود که در این کشورها در راستای غنی سازی اوقات فراغت جوانان ایجاد شد.
نیازها و خواسته های واقعی نسل جوان نادیده گرفته شده
قرایی مقدم با اشاره به وضعیت اوقات فراغت جوانان در ایران اظهار داشت: متاسفانه جوانان و مسایل مبتلابه آنان مورد توجه قرار نگرفته است و نیازها و خواسته های واقعی نسل جوان در این حوزه نادیده گرفته شده است.
استاد دانشگاه با بیان اینکه باید زیرساخت ها و برنامه ریزی مدونی در راستای غنی سازی اوقات فراغت نسل جوان ایجاد کنیم، تاکید کرد: در قالب طرح غنی سازی اوقات فراغت باید امکاناتی برای اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه پیش بینی کنیم.
ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان اشتباه بود
وی با اشاره به سیاست گذاری غلط در ادغام ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان تصریح کرد: متاسفانه مسئولان در خصوص مسایل جوانان غفلت کردند و اصطلاح غلط وزارت ورزش و جوانان ایجاد شد.
قرایی مقدم با اشاره به نیازها و خواسته های جوانان خاطرنشان کرد: اشتغال، مسکن، تحصیل، تفریح، شادی، امید به آینده و ... از اولویت های زندگی جوانان است که در این حوزه آنچنان که باید کار نشده است.
غفلت در حوزه جوانان، آثار جبران ناپذیری دارد
وی با بیان اینکه امکانات و ابزار برای تامین خواسته ها و نیازهای جوانان باید در جامعه فراهم باشد، یادآور شد: جوان را باید در حوزه های مختلف غنی کنیم یعنی وقتی جوان می خواهد به کتابخانه مراجعه کند چنین فضایی وجود داشته باشد و امکانات فرهنگی، تفریحی و آموزشی در همه نقاط کشور در دسترس جوانان باشد.
این جامعه شناس با بیان اینکه وضعیت برنامه ریزی و طرح های اوقات فراغت در حوزه جوانان بسیار ضعیف است، تاکید کرد: تنها چیزی که در ایران مورد توجه نیست جوانان و مسایل مربوط به آنها می باشد.
وی با انتقاد از اینکه چرا باید وزارت ورزش وجود داشته باشد و مسایل مبتلابه جوانان را تحت تاثیر قرار دهد، تاکید کرد: ورزش و جوانان دو مقوله کاملا جدا از هم هستند و کارهایشان باید از هم تفکیک شود.
ورزش اولویت اصلی جوانان نیست
قرایی مقدم با بیان اینکه امروز ورزش اولویت و دغدغه جوانان کشور نیست تصریح کرد: جوانان ده ها مسئله و دغدغه در زمینه اشتغال، مسکن، رفاه اجتماعی و ازدواج دارند و چیزی که در اولویت جوان امروزی قرار نمی گیرد موضوع ورزش است.
جامعه شناس با بیان اینکه نیمی از جوانان کشور را دختران تشکیل می دهند، ادامه داد: اینجا این سوال مطرح است که آیا همه دنبال ورزش و فوتبال هستند؟ بنابراین باید قبول کنیم که جوانان نیازهای مهم تر از ورزش دارند.
تشکیل وزارت جوانان ضروری است
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه به جوانان کم توجهی کرده ایم و برنامه ریزی ها در این حوزه درست نبوده اند، خاطرنشان کرد: باید وزارت جوانان یا سازمان جوانان تشکیل شود و در قالب آن اندیشمندان جامعه شناس، روانشناسان، کارشناسان اجتماعی و برنامه ریزان توسعه اقتصادی و اجتماعی در خصوص جوانان بحث و تبادل نظر کنند و طرح و برنامه ارایه دهند.
قرایی مقدم با بیان اینکه در این شورا باید نمایندگانی از جوانان حضور داشته باشند، تاکید کرد: کارشناسان حوزه جامعه شناسی، روانشناسان، مسئولان برنامه ریزی و سازمان برنامه و بودجه و نمایندگی از نسل جوان در سنین مختلف باید بنشینند و با نیازسنجی در حوزه جوانان برنامه مدونی در این بخش تهیه کنند.
وی با بیان اینکه وزارت ورزش باید کنار برود، خاطرنشان کرد: تا وقتی که ورزش لنگر و آونگ جوان است جوان به جایی نمی رسد و باید وصله ورزش را از حوزه جوان دور بیندازیم و ورزش به عنوان یک نهاد فرعی در موضوعات مربوط به جوانان مطرح باشد نه به عنوان دغدغه اصلی قشر جوان.
پایان پیام/
نظر شما