خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری:
واژه اقتصاد مقاومتی شهریور سال 1389 برای اولین بار از سوی مقام معظم رهبری در دیدار کارآفرینان مطرح شد.
در همین دیدار، مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی»، را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی کشور برای جهش» را معرفی فرمودند.
اقتصاد استان چهارمحال و بختیاری نیز به تبعیت از اقتصاد کشور در برابر فشار دشمنان و محرومیت های ناشی از کم مهری و مهری های سالیان متمادی قبل از انقلاب، علی رغم اینکه در بین دو قطب بزرگ صنعت و انرژی کشور یعنی استان های اصفهان و خوزستان قرار دارد، بسیار ضعیف است.
به همین دلیل، بحث اقتصاد مقاومتی و طرح های تولیدی زودبازده در این استان از اهمیت بسزایی در افزایش رفاه خانواده ها برخوردار است؛ لذا به سراغ مسئول بسیج سازندگی استان چهارمحال و بختیاری رفتیم تا از کم و کیف طرح های اقتصادی و حمایت های این نهاد از علاقه مندان به راه اندازی کارگاه های تولیدی در عرصه اقتصاد مقاومتی، گزارشی تهیه کنیم.
سرهنگ پاسدار، حسینعلی شریفی، مسئول بسیج سازندگی چهارمحال و بختیاری بابیان اینکه اقتصاد مقاومتی، ناجی کشور در زمان بحران و تحریم و تهدید است، گفت: اقتصاد مقاومتی نه تنها برای زمان حال؛ بلکه برای پیشرفت آینده کشور نیز لازم و ضروری است.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم در آینده روی پای خودمان بایستیم باید اقتصاد مقاومتی را در جامعه نهادینه کنیم و این کار نیاز به فرهنگ سازی و تبلیغ و آگاهسازی مردم دارد.
شریفی تصریح کرد: در سال گذشته (1393)، مبلغ یک صد میلیارد ریال اعتبار برای طرح های اقتصادی مقاومتی در استان چهارمحال و بختیاری داشتیم که بیش از 98 درصد آن جذب شد و از محل این اعتبارات، 928 طرح در استان راه اندازی و قریب 500 شغل ایجاد شد.
وی ادامه داد: واحدهای پرورش ماهی، پرورش قارچ، گلخانه، زنبورعسل، بلدرچین، بوقلمون، کبک، شترمرغ، تولید کود ورمی کمپوست، واحدهای بسته بندی و تکمیلی، تولید دام سبک و سنگین، پرورش مرغ بومی، کشت زعفران، کارگاه گلسازی و قالی بافی و خیاطی، از طرح های اجرایی در استان می باشند که با تسهیلات بالغ بر 965 میلیارد ریالی بسیج سازندگی راه اندازی شده اند.
مسئول بسیج سازندگی چهارمحال و بختیاری گفت: برای اجرای طرح های ذکرشده، تسهیلات 20 تا 300 میلیون ریالی به صورت قرض الحسنه یا عقود اسلامی به متقاضیان از طریق معرفی به بانک مهر اقتصاد پرداخت شده است.
وی افزود: در سال جاری نیز مبلغ 150 میلیارد ریال اعتبار برای واگذاری تسهیلات به متقاضیان طرح های اقتصادی مقاومتی پیش بینی شده که اعتقاد داریم در صورت جذب، یک هزار شغل در استان ایجاد خواهد شد.
شریفی ادامه داد: امسال وام های اعطایی از 70 تا 300 میلیون ریال برای هر طرح با سود 16 درصد برای عرصه های اقتصاد مقاومتی و 18 درصد در عرصه های صنایع تکمیلی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی، اظهار داشت: عرصه های صنایع تبدیلی و تکمیلی موردحمایت بسیج سازندگی عبارتند از: خشک کن محصولات کشاورزی و باغی، پودر کن، بسته بندی، روغن گیری، اسانس گیری، رب و عصاره گیری، ترشی و شوریجات، فرآوری لبنیات، شربت و مربا، تهیه خوراک دام از ضایعات کشاورزی، صنایع کوچک بافندگی و ریسندگی و گوهر تراشی.
شریفی گفت: عرصه های اقتصاد مقاومتی نیز، عبارتند از: پرورش آبزیان (احداث، توسعه حوضچه های پرورش ماهی)، تولید قارچ، پرورش دام سبک و سنگین، پرورش ماکیان، داربستی کردن باغات انگور و اصلاح و احیای باغات، کاشت گیاهان دارویی، تهیه علوفه هیدروپونیک، پرورش زنبور عسل.
وی در پایان از همکاری بسیج سازندگی با بسیج مهندسین کشاورزی در اجرای طرح همگام با کشاورز و ارائه مشاوره به کشاورزان خبر داد و همچنین تصریح کرد: تولیدات کشاورزی و باغی و دامی در طرح های اقتصادی مقاومتی، ارگانیک بوده و از سلامت بالایی برخوردار هستند.
گفتنی است: متقاضیان طرح های اقتصادی مقاومتی می توانند برای مشاوره و اخذ معرفینامه دریافت تسهیلات به پایگاه های بسیج، حوزه های مقاومت یا بسیج سازندگی شهرستان های مربوطه مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما