خبرگزاری شبستان//حجت الاسلام سید احمد میر مهدی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله اراک با اشاره به اینکه کار ساخت و ساز قسمت ورودی حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله اراک به دلیل کمبود بودجه نیمه کاره مانده است، گفت: اتمام این پروژه نیازمند یاری و مساعدت خیرین و نیکوکاران است تا بتوانیم فضای مناسبی را برای تحصیل طلاب فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه کار ساخت این پروژه مدتی است آغاز شده است و کار سفت کاری آن به اتمام رسیده است، بیان کرد: اکنون پروژه در مرحله کارهای تاسیساتی است و به دلیل کمبود بودجه در این مرحله باقی مانده است.
حجت الاسلام میر مهدی اظهار کرد: در صورت تامین بودجه به سرعت کار های تاسیساتی و سپس نازک کاری و تکمیل پروژه انجام می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در در گذشته در جوار حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله اراک یک آب انبار قدیمی و یک نانوایی وجود داشت، ادامه داد: آب انبار مذکورکه در طول زمان تخریب شده بود و هیچ اثری غیر از دیوارها وجود نداشت و محلی بلا استفاده و مخروبه شده بود که این زمین به محدوده حوزه علمیه اضافه شد.
وی همچنین از خریداری یک باب نانوایی در کنار درب ورودی حوزه نیز اشاره کرد و بیان کرد: با خریداری این زمین و اضافه کردن به فضای ورودی این پروژه آغاز شده و به ساختمان مدرسه علمیه امام خمینی اضافه می شود.
حجتالاسلام میر مهدی با بیان اینکه ساختمان جدیدی که به حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله شهر اراک اضافه شده بیشتر برای مباحث آموزشی و برگزاری کلاسها مورد استفاده قرار گیرد، اظهار کرد: در مجموع بنای جدید در زمینی به وسعت 500 متر و با زیر بنای 1800 متر فعالیت خواهد کرد و ظرفیت پذیرش 200 طلبه را داراست.
وی اضافه کرد: این ساختمان در چهار طبقه شامل دو طبقه زیر زمین، یک طبقه همکف و یک طبقه بالای آن در حال ساخت است که قرار است بیشتر رشته های تخصصی حوزه(فقه و حقوق) در آن تشکیل شود.
اتمام پروژه مذکور نیازمند بیش از 5/1 میلیارد تومان اعتبار
حجت الاسلام میر مهدی با اشاره به اینکه تا کنون حدود 900 میلیون تومان برای ساخت این پروژه هزینه شده است، ادامه داد: اتمام این پروژه نیازمند بیش از 5/1 میلیارد تومان اعتبار است.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله شهر اراک با بیان اینکه انتظار میرود خیرین و نیکوکاران برای ساخت این پروژه دست یاری به سوی ما دراز کنند، ادامه داد: بی شک کمک ها و مساعدت خیرین راه گشای این پروژه است.
وی ادامه داد: خیرین و نیکوکاران عزیز می تواند کمک های خیر خواهانه خود را به شماره حساب 0106239828002 نزد بانک ملی خیابان آیت الله مدنی و شماره حساب 0102898609004 نزد بانک صادرات شعبه دروازه شهرجرد واریز کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: این کمک های خیر خواهانه در راه تعالی فرهنگ ناب اسلامی و دینی هزینه می شود و اجر و پاداش آن در نزد پروردگار متعال بسیار است.
حوزه علیمه امام خمینی اراک از آثار تاریخی و معنوی شهر
مدیر حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله شهر اراک با اشاره به اینکه این حوزه از آثار تارخی و معنوی شهر اراک است، گفت: حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله اراک، در حدود 200 سال پیش در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار تحت عنوان مدرسه سپهداری توسط یوسف خان گرجی ساخته شد.
وی با اشاره به اینکه همزمان با ساخت این مدرسه محدوده بازار و و دیوارهای اطراف شهر نیز ساخته شد، اضافه کرد: این مدرسه از ملک شخصی یوسف خان گرجی در محدودهای به مساحت سه هزار متر مربع تأسیس شد و در ساخت آن از نظرات علمای ساکن در مناطق اطراف شهر همچون فیجان، سنجان و کرهرود نیز استفاده و از آنها دعوت کرده تا سرپرستی مدرسه را به عهده بگیرند.
حجت الاسلام میر مهدی اوج علمی و فعالیت این مدرسه در زمان حاج آقامحسن عراقی از علمای بزرگ شهر اراک دانست و بیان کرد: در آن دوره علمایی همچون مرحوم حاج عبدالله کریمی، آیتالله گلپایگانی و آیتالله خوانساری در دو دوره هشت ساله دراین مدرسه حضور داشتند، ولی پس از مدتی این علما به قم مهاجرت کرده و حوزه علمیه قم را تقویت میکنند.
تحصیل بیش از یکصد طلبه در مدرسه علمیه امام خمینی (ره) اراک
مدیر حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله شهر اراک در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از یکصد چهل طلبه در این مدرسه تحصیل می کنند، بیان کرد: این مدرسه سطح دو و سه حوزه را شامل می شود و چهار پایه (7،8،9 و 10) را شامل می شود.
وی اضافه کرد: انشا الله بعد از تکمیل پروژه مذکور سطح چهار نیز که راه اندازی می شود و طلاب بیشتر در این مدرسه به تحصیل می پردازند.
حوزه علمیه اراک محل تحصیل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران
حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله اراک محل تحصیل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی رحمه الله بوده است.
حضرت امام خمینی رحمه الله تحصیلات مقدماتی خود را در مکتب محلی و مدرسه ای در شهر خمین گذراند.
دوران تحصیل ایشان از سنین کودکی آغاز شد ایشان با بهره گیری از هوشی سرشار، قسمتی از معارف متداول روز و علوم مقدماتی و سطح حوزه های دینیه، از آن جمله ادبیات عرب، منطق، فقه و اصول را نزد معلمین و علمای منطقه خمین گذراند سپس در سال1298 خورشیدی، برای تکمیل تحصیلات خود راهی اراک شد و وارد مدرسه سپهدار (حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله) شد.
ایشان در این دوران در محضر علمای برجسته به تحصیل علوم دینی و تهذیب نفس پرداخت و دورانی را در حجره ای کوچک در مدرسه سپهداری مشغول به تحصیل بود.
مدرسه سپهداری اراک در آن زمان به واسطه حضور آیت الله حائری به مرکز مهمی برای یادگیری علوم دینی تبدیل شده بود، بهگونهای که امام خمینی که پیش از عزیمت به اراک قصد داشت تحصیلات خود را در اصفهان ادامه دهد، به دلیل وجود این شخص در اراک به این شهر مهاجرت کرد.
حوزه علمیه اراک محل تحصیل و تدریس علما و بزرگانی همچون آقا نورالدین عراقی، آشیخ عبدالکریم حائری، آیتالله خمینی، آیتالله گلپایگانی، سید احمد خوانساری، آیت الله اراکی و آیت الله کمرهای، مرحوم گواری و ذوالفنون و...بوده است.
یک سال بعد به دنبال مهاجرت آیت الله حائری به حوزه علمیه قم، امام خمینی نیز راهی این شهر شد. و او علاوه بر دروس فقه و اصول، درس فلسفه، ریاضیات، هیئت و عرفان را نیز نزد اساتید صاحب نام فراگرفت.
ایشان به سرعت مراحل تحصیلات تکمیلى علوم حوزوى را نزد اساتید حوزه قم طى کردبرخی از اساتید امام خمینی عبارتند از آقا میرزا محمود افتخار العلماء، میرزا رضا نجفی خمینی، شیخ علی محمد بروجردی، آقا شیخ محمد گلپایگانی و مرحوم آقا عباس اراکی و بیش از همه نزد برادر بزرگش آیت الله سید مرتضی پسندیده فرا گرفت.
ایشان تنها به ادبیات عرب و دروس فقه و اصول بسنده نکرد و به دیگر رشته هاى علمى نیز علاقه مندانه روى آورد.
از این رو همزمان با فراگیرى فقه و اصول نزد فقها و مجتهدینِ وقت به فراگیرى ریاضیات و هیئت و فلسفه نزد مرحوم حاج سید ابوالحسن رفیعى قزوینى و ادامه همین دروس به اضافه علوم معنوى و عرفانى نزد مرحوم آقا میرزا على اکبر حکمى یزدى و عروض و قوافى و فلسفه اسلامى و فلسفه غرب نزد مرحوم آقا شیخ محمدرضا مسجدشاهى اصفهانى و عالیترین سطوح عرفان نظرى و عملى را به مدت شش سال نزد مرحوم آیت الله آقا میرزا محمدعلى شاه آبادى ـ اعلى الله مقاماتهم ـ پرداخت. امام خمینى با آیت الله حاج میرزا جواد ملکى تبریزى نیز مأنوس بود و از ایشان به نیکى یاد مى کرد.
حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله اراک، کانون پرورش و تربیت علمای بزرگ، اندیشمندان و متخصصان بزرگی در علوم دینی است که همواره هدایتگر افراد جامعه بوده اند.
حوزه های علمیه محل پرورش سربازان حضرت ولی عصر هستند که با تبیین مبانی دینی حرکت جامعه را در راستای رسیدن به پیشرفت و توسعه مطلوب و پویایی تمدن اسلامی ترسیم می کنند.
پایان پیام/
نظر شما