به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آستارا، دکتر ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور امروز( 16 خرداد) در جلسه شورای اداری استان در آستارا با بیان اینکه ماه رمضان فرصتی برای کمک به نیازمندان و محرومان است گفت: خداوند در قرآن کریم به انسان کرامت داده است و معنای عملی این کرامت، در این است که توسعه را به عنوان اصلی ترین امر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه انسانها عامل ایجاد توسعه هستند افزود: خداوند ابزاری برای توسعه قرار داده که باید آن را شناسایی کرده و از آن در راستای توسعه روستایی بهره گیریم.
رضوی توسعه را به دو بخش توسعه درون زا و برون زا تقسیم کرد و اظهار داشت: تا زمانی که انسان متحول و توسعه یافته نشود انجام کار تحول آفرین از وی سلب میشود.
وی ادامه داد: ما باید انسانهای توسعه یافته و پیشتاز و دارای فکر و اندیشه باشیم تا کشور و جامعه توسعه یابد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: به عنوان مدیران دستگاههای اجرایی خدمتگزار نباید مردم را از یاد ببریم بلکه باید به توسعه یافتگی در روستاها کمک کنیم.
وی با تاکید بر شناسایی راههای توسعه اذعان کرد: اگر انسان توسعه یافته نداشته باشیم امکان اینکه به توسعه برسیم، محال است.
رضوی با بیان اینکه اگر دانش نداشته باشیم نمیتوانیم مشکلی را حل کنیم اضافه کرد: مسلمان باید ثروتمندتر و پیشرفتهتر از غیر مسلمان باشد و با فکر و اندیشه خود جامعه را به سوی ترقی و آبادانی پیش برد.
وی تاکید کرد: باید با فرهنگ سازی، فرهنگ اخلاص را در جامعه نهادینه و معنای بخشش را در عمل اجرایی کنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: رسیدن به توسعه نیازمند داشتن روستاهای توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته دنیا مسیر توسعه را از روستاها آغاز کردند یادآور شد: اگر به توسعه روستاها اقدام نکنیم امکان اینکه شهر توسعه یافته داشته باشیم، وجود ندارد.
رضوی توجه به روستاها و مناطق محروم را عامل جلوگیری از حاشیه نشینی در شهرها دانست و گفت: داشتن روستاهای آباد به حل مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال کمک میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه باید مردم را همانگونه که در مباحث سیاسی مشارکت میدهیم در مسیر اقتصادی نیز مشارکت دهیم به دستور رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: باید زمینه حضور مردم را در فعالیت اقتصادی فراهم کنیم و اگر میخواهیم کشوری قدرتمند داشته باشیم باید مردم را به سوی اقتصاد مقاومتی سوق دهیم.
رضوی با بیان اینکه در سال جاری 400 میلیون تومان بودجه آبرسانی برای روستاها اختصاص یافته است اذعان کرد: همچنین 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای این امر اختصاص یافته است.
وی تاکید کرد: در مجموع نزدیک به دو هزار میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای کشور در سال جاری اختصاص یافته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اعلام کرد: در سال جاری کار مطالعاتی گازرسانی و آبرسانی کلیه روستاها انجام شده و یا انجام میشود.
در ادامه محمد علی نجفی، استاندار گیلان گفت: آستارا مهد فرهنگ و ادب هنر است و نقش ویژهایی در پویایی کشور و استان دارد.
وی تاکید کرد: این شهر دارای مرز زمینی و دریایی است که دولت با نگاه ویژه به این منطقه میتواند موجب رونق استان و کشور شود.
نجفی با اشاره به توسعه راههای روستایی اذعان کرد: میانگین کشوری توسعه راههای روستایی 14 درصد است که این رقم در گیلان هشت درصد است که راضی نیستیم و باید تلاش بییشتری شود.
وی ادامه داد: همچنین متوسط آب روستایی کشوری 14 درصد است که گیلان در این زمینه از متوسط کشوری عقب است و با تلاشهای به هفت درصد رسیده و آبفای روستایی باید به جد دنبال رفع این عقب ماندگی باشد.
نجفی با بیان اینکه 999 روستا فاقد گاز در گیلان وجود دارد افزود: این آمار برازنده گیلان نیست و باید این آمار را با توجه دولت به نصف برسانیم.
پایان پیام/
نظر شما