فرزاد جهانبین، استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مسجد در طول تاریخ اسلام از نقش مهم و سازنده ای برخوردار بوده است، گفت: در واقع مسجد یک سنگر معنوی و محل راز و نیاز با خداست اما در این میان یک نقش مهم تربیتی نیز ایفا می کند و جایگاه محوری دارد که در حوزه های مختلف بروز می یابد از جمله در عرصه سیاست. یعنی علاوه بر ارایه آگاهی به مردم در حوزه مسایل سیاسی باید فعالیت های مثبت و سازنده ای هم در این رابطه داشته باشد.
وی ادامه داد: منظور از حضور مسجد در عرصه سیاست یک دیدگاه فراجناحی است چراکه حرکت در مسیر یک جناح خاص در مسجد ممکن است در کوتاه مدت مثبت باشد اما در نهایت محکوم به شکست است بنابراین حضور مسجد در عرصه سیاست فراتر از جناح بندی های معمولی است.
این پژوهشگر به نقش مسجد در جریان پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مساجد در سیر پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشتند. در جریان انقلاب گروه های مختلفی در میدان حضور داشتند و دلایل متعددی سبب شد تا انقلاب به صورت طبیعی با عنوان انقلاب اسلامی شناخته و نامیده شود. رهبری انقلاب و بدنه اجتماعی که اکثریت را تشکیل می دادند شعارشان اسلام بود در نتیجه می بینیم که مسجد در یک مسیر مشخص تبدیل به سنگر معنوی مردم شد.
جهان بین افزود: در دوران پیروزی انقلاب حدود پنجاه هزار مسجد داشتیم که نقش مهمی در بسیج و آگاه سازی مردم داشت. از سوی دیگر امام خمینی(ره) با رویکرد مسلحانه موافق نبود و از نظر ایشان در وهله اول اقدام مسلحانه نتیجه نمی داد و در وهله دوم به رژیم شاه مشروعیت می داد که مقابله به مثل کند. در نتیجه اساس انقلاب با حرکت های حساب شده و متفکرانه معنوی شکل گرفت که در مسجد مرکزیت داشت.
وی با تاکید بر حضور فعالانه مساجد در عرصه مباحث سیاسی در شرایط امروز گفت: منظور از این حضور سیاسی بالابردن آگاهی های مردم نسبت به مسایل مطرح روز است، نباید مسجد در جریان های سیاسی حذف شود بلکه باید عامل وحدت میان مردم باشد و علاوه بر بعد عبادی نسبت به بعد سیاسی در سیر فعالیت های خود بی تفاوت باشد.
پایان پیام/
نظر شما