حجت الاسلام دکتر علیرضا ابوالفضلی، مدیر موسسه فرهنگی دارالحمکه کانادا در ایران در پاسخ به این سوال که کالاهای فرهنگی تولید داخل به لحاظ سبک زندگی باید چه مولفه هایی داشته باشد به خبرنگار شبستان گفت: اولین مولفه حایز اهمیت در این زمینه نام کالای فرهنگی است. نامی که انتخاب می شود باید از منظر روانشناسی غیر قابل فراموش شدن باشد. کالای فرهنگی علیرغم کالاهای تجاری باید حتما نامی بامعنی و پرمسما داشته باشند.
حجت الاسلام دکتر ابوالفضلی با بیان اینکه محتوای کالاهای فرهنگی باید به زبان ساده ترسیم و یا بیان شود، عنوان کرد: محتوا باید برای تمام سنین قابل فهم باشد. محتوای کالای فرهنگی تولید داخل اول باید فرهنگ ایرانی انسانی را به تصویر بکشد و سپس به شکلی حرف اسلام را تأیید کند.
به گفته وی، کالای فرهنگی تولید داخل باید از سادگی، بی آلایشی، مقاومت، کیفیت و مرغوبیت عالی برخوردار باشد و هدفش صرفا پیام رسانی یک فرهنگ ایرانی باشد.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه کالای فرهنگی باید خدمات پس از فروش داشته باشد، بیان کرد: کالای فرهنگی که در داخل کشور تولید می شود باید در قیاس با کارهای مشابه خارجی بسیاری ارزان باشد تا همه بتوانند آن را خریداری کنند.
حجت الاسلام دکتر ابوالفضلی تصریح کرد: کالا باید یک بروشور داشته باشد تا هم تعریف برای رفع ابهام خریدار ارایه دهد و هم خریدار بتواند با تولیدکننده و برنامه ریز در ارتباط باشد. و حتی فرد بتواند مشترک شود و از محصولات جدید آن تولیدکننده مطلع گردد.
مدیر موسسه فرهنگی دارالحکمه کانادا در ایران معتقد است، تولیدکننده کالای فرهنگی باید کل نیاز فرهنگی مخاطب را در تمام قالب ها برطرف و مشتری خود را حمایت کند و خدمات شایسته و بایسته به مشتری بدهد.
حجت الاسلام دکتر ابوالفضلی با اشاره به ضرورت بعد شکلی کالای فرهنگی، اظهار داشت: کالای فرهنگی باید جذابیت داشته باشد و طرح رنگ آمیزی آن به گونه ای باشد که مخاطب را جذب کند.
وی با بیان اینکه کالای فرهنگی باید قابلیت صادرات هم داشته باشد، خاطرنشان کرد: قرار نیست فرهنگ ایرانی با این پیشینه و عقبه فقط در ایران رایج باشد. این فرهنگ باید اشاعه پیدا کند و یکی از راه های گسترش آن، کالای فرهنگی است. محصول فرهنگی باید قابلیت عرضه جهانی داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر کالاهای فرهنگی تولید داخل چند درصد از ویژگی هایی که نام بردید را دارا هستند، به خبرنگار شبستان گفت: تنها 20 درصد کالاها ویژگی های نامبرده را دارند و به همین دلیل است که 80 درصد مردم از کالاهای خارجی استفاده می کنند.
مدیر موسسه فرهنگی دارالحکمه کانادا در ایران در مورد ویژگی های محصولات خارجی عنوان کرد: کالاهای خارجی از جذابیت، محتوای خوب و ساده و کیفیت خوبی برخوردار هستند ضمن اینکه ساده و برای مخاطبان قابل فهم هستند. این کالاها ارزان هستند، خریداری آنها سهل است، مقاومت دارند و نامی دارند که در خاطره ها می ماند.
پایان پیام/
نظر شما